* مسمومیت با مواد غدایی می تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی ، تهیه و نگهداری مواد غذایی ایجاد شود.
* باكتری ها ، ویروس ها ، قارچ ها ، مواد افزودنی غیر مجاز ، فلزات سنگین ، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیت های غذایی محسوب می شوند.
* از مصرف كنسروهایی كه در قوطی آنها آثار نشت ، برآمدگی و فرو رفتگی و زنگ زدگی مشاهده می شود خودداری كنید.
* آیا می دانید نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به " بوتولیسم" از كشنده ترین انواع مسمومیت ها بشمار می رود؟
* بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس ، كالباس ، كنسرو ماهی ، كنسرو ذرت ، كنسرو لوبیا ، كشك خام و عسل طبیعی كه در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده اند ایجاد می شود.
* علایم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری ( 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باكتری ) و به صورت تاری دید ، دوبینی ، افتادگی پلك ، عدم توانایی حركتی ، سختی در بلع ، اختلال تكلم و یبوست ظاهر می شود.
* مسمومیت با گیاهان یكی از شایع ترین علل بروز مسمومیت های اتفاقی در كودكان در جهان بشمار می آید.
* مصرف یك گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی ، دلیلی بر غیر سمی بودن آن برای انسان نیست.
* برخی از گیاهان تزیینی موجود در آپارتمان ها و باغچه ها می توانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند.
* در صورت بلعیدن قسمت های مختلف یك گیاه مانند میوه ، دانه و برگ آن توسط كودكان حتمآ با مركز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره 09646 تماس حاصل نمایید.
* سعی كنید نام گیاهان موجود در محیط كار و زندگی خود را بدانید ، تا در موارد بروز مسمومیت به گروه پزشكی اطلاع دهید.
* مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره ، دیفن باخیا و كرچك می تواند كشنده باشد. در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار را در اسرع وقت به نزدیكترین مركز درمانی منتقل كنید.
* مسمومیت با قارچ های سمی یكی از عنوان مسمومیت هی كشنده محسوب می شود. از مصرف قارچ هایی كه نوع آنها را نمی شناسید جداٌ خودداری كنید.
* آیا می دانید برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراكی می توانند باعث نارسایی حاد كبدی و مرگ شوند؟
* آیا می دانید تشخیص قارچ های سمی از انواع غیر سمی از روی شكل ظاهری آنها كاری دشوار بوده و نیاز به تجربه و تبحر دارد؟
* در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه ها و ظاهر جذاب برای کودکان می باشند خودداری نمایید.