* كودكان زیر 5 سال ، پر خطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند.
* كودكان خردسال ممكن است هر چیزی را به دهان ببرند. این عمل بخشی از آموزش و درك این گروه سنی از محیط اطرافشان است و این عمل زمینه ساز بروز مسمومیت است.
* در هنگام بیماری كودكتان مراقب باشید تا دوز تكراری دارو به وی ندهید.
* گلها و گیاهان آپارتمانی را دور از دسترس كودكان قرار دهید و هنگام بازی كودكان در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گلها و گیاهان سمی ، مسموم نشوند.
* نام گیاهان خانگی را به خاطر بسپارید و آن را روی برچسبی كنار آنها بنویسید. بسیاری از گیاهان و گلهای آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخیا ، سمی هستند و تماس پوست با آنها و یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت می شود.
* مواد شیمیایی ، شوینده و سفید كننده را در منزل در كمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس كودكان قرار دهید.
* درب كمدهایی كه در آن مواد شیمیایی خطرناك را نگه می دارید با قفل یا طناب محكم نمائید.
* داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس كودكان نگهدارید.
* از قرار دادن دارو در كیف دستی پرهیز كنید تا مانع خورده شدن دارو توسط كودكان شود.
* در هنگام بروز مسائل و مشكلات خانوادگی ، بیشتر مراقب كودكان باشید. در این شرایط كودكان در برابر حوادث و مسمومیت اتفاقی آسیب پذیرترند.
* همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی سریعاً درب آن را ببندید ، ولی بدانید هیچ ظرف دربسته ای از دسترسی كودكان در امان نیست.
* هیچگاه الكل و ضد یخ را در دسترس كودكان قرار ندهید.
* در صورتیكه كودك شما ماده ای غیر خوراكی را بلعید ، با مركز اورژانس و یا مركز كنترل مسمومیتها با شماره تلفن 09646 تماس بگیرید.
* شماره تلفن های زیر را در دسترس و یا در كنار تلفن نصب نمائید: شماره تلفن پزشك كودك ، شماره تلفن مركز كنترل مسمومیت:09646 ، شماره تلفن اورژانس : 115
* بلع باطری ساعت در كودك می تواند با عوارض جدی همراه باشد. در این موارد كودك را در اسرع وقت به یك مركز درمانی منتقل كنید.
* محصولات شیمیایی و شوینده ، نفت و بنزین را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری كنید. هیچگاه این فرآورده ها را در ظرف مواد خوراكی ( مانند بطری نوشابه ) نگه داری نكنید. این عمل سبب خورده شدن اتفاقی این مواد توسط كودكان می شود.
* به كودكان بیاموزید هیچ چیزی ننوشند و یا نخورند مگر اینكه با اجازه بزرگسالان باشد.
* داروهای خود را در مقابل چشم كودكان نخورید ، چرا كه كودكان از رفتار بزرگسالان تقلید می كنند و ممكن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.
* زمانیكه شما در منزل نیستید و كودك را به فرد دیگری می سپارید ، كودكان در معرض بیشترین خطر مسمومیت قرار دارند.
* اگر به كودك خود دارو می دهید به او تفهیم كنید كه این دارو است و از كلماتی مثل آبنبات ، شكلات و یا خوراكی استفاده نكنید.
* در هنگام استفاده از محصولات شیمیایی و پاك كننده چنانچه مجبور شدید به زنگ درب ورودی و یا تلفن جواب دهید ، هرگز از كودك خود چشم برندارید.
* عمده ترین موارد مسمومیت در كودكان در اثر خوردن داروها ، مواد شیمیایی و محصولات خانگی مانند ، مواد آرایشی بهداشتی ، فرآورده های شوینده ، سفیدكننده و لوله باز كن ، لاك پاك كن ( استون ) و گیاهان آپارتمانی سمی بوده است.
* مسمومیت اتفاقی در اثر بلع نفت در كودكان بسیار خطرناك می باشد. در صورت بلع نفت توسط كودك هر چه سریع تر او را نزدیك ترین مركز درمانی منتقل نمایید.
* بلع باطری ساعت در كودك می تواند با عوارض جدی همراه باشد. در این موارد كودك را در اسرع وقت به یك مركز درمانی منتقل كنید.