* علايم تماس طولاني با منوكسيد كربن، سردرد ، گيجي و خواب آلودگي مي باشد. در ادامه تماس كودك مسموم دچار تهوع ، استفراغ و تپش قلب مي شود. تماس با مقادير بالاي CO مي تواند سبب كاهش هوشياري و مرگ شود.
* در هنگام استفاده از بخاري هاي نفتي و گازي، جهت پيشگيري از مسموميت با گاز منوكسيد كربن ، اطمينان از نصب صحيح و كاركرد مناسب دودكش ها الزامي است.
* منوكسيد كربن گازي بي رنگ، بي بو، بي مزه و غير محرك است كه در اثر سوختن ناقص سوخت هاي قسيلي مانند نفت، گاز، بنزين ، گازوئيل و ذغال چوب حاصل مي شود.
* مسموميت با منوكسيد كربن يكي از مرگبارترين انواع مسموميت ها مي باشد. براي پيشگيري از بروز آن توصيه هاي ايمني در مورد استفاده از وسايل حرارتي را رعايت نماييد.
* در برخي موارد علايم ونشانه هاي مسموميت با گاز منوكسيد كربن به صورت اختلالات گوارشي مانند تهوع و استفراغ در كودك ظاهر مي شوند.
* تماس طولاني مدت با مقادير كم گاز منوكسيد كربن مي تواند كودك را به بيماري هاي قلبي- عروقي مبتلا سازد.
* تماس طولاني مدت با گاز منوكسيد كربن بويژه در كودكان، مي تواند با بروز اختلالات رفتاري و كاهش حافظه و ضريب هوشي همراه باشد.
* مواردي از مسموميت هاي كشنده با منوكسيد كربن در كودكاني گزارش شده است كه براي گرم كردن خودروي حامل آنها در فصول سرد سال از گاز پيك نيكي استفاده شده است.
* استفاده از بخاري هاي بدون دودكش تنها در محيط هايي كه داراي تهويه و جريان مناسب هوا مي باشند مجاز است. از بكار بردن اين وسايل در محيط هاي بسته و فاقد جريان هوا خودداري نماييد.
* حضور در گاراژ هاي در بسته كه در آن اتومبيل با موتور روشن وجود دارد خطر بروز مسموميت با منوكسيد كربن را به همراه دارد.