این ویتامین که محلول در چربی است در سال 1922 شناخته شده و به صورت های مختلف در طبیعت وجود داشته که فراوانترین آن آلفاتوکوفرول می باشد.این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن کاربرد دارد و نسبت به حرارت معمولا" مقاوم است اما در سرخ کردن و مقابل نور خورشید اکسید می شود ودر محیط های قلیایی ناپایدار است و آهن و کلسیم و سرب آنرا از بین می برند.
همچنین فریز کردن هم باعث از بین رفتن آن می شود و جذب آن از طریق جذب چربی می باشد. منابع آن دانه های روغنی به خصوص روغن جوانه گندم می باشد. بادام زمینی ،زیتون و روغن ماهی نیز از منابع دیگرآن است .کمبود این ویتامین ناشی از سوء جذب آن می باشد و عواملی مثل مقدار مصرف اسید های چرب غیر اشباع بر روی نیاز به این ویتامین اثر داردو علائم کمبود آن شامل رنجوری عصبی محیطی و اختلال در سیستم عصبی عضلانی و عروقی است. کمبود آن می تواند باعث ایجاد آترواسکلروسیس و شروع بیماریهای قلبی عروقی گردد. مقدار مصرف در کودکان 6 تا 7 میلی گرم می باشد.