این ویتامین محلول در چربی می باشد که توسط نور آفتاب و اشعه uv در پوست از کلسترول ساخته می شود. همچنین برای جذب کلسیم عملکرد آن لازم است و باعث افزایش فعالیت استخوان سازی در بدن می شود و درفعالیت تعدادی از آنزیم ها نقش دارد.این ویتامین در کبد و کلیه طی واکنشهایی به فرم فعال تبدیل می گردد.
میزان نیاز کودکان 10 میکروگرم می باشد که بر طبق وضعیت جغرافیایی فرد می تواند از تاثیر نور آفتاب بر بدن فرد نیز بدست آید و همچنین به میزان کم و متغیر فقط در کره، خامه ، زرده تخم مرغ، شیر و جگر وجود دارد و بهترین منبع آن روغن کبد ماهی است و با قرار گرفتن 15 دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید می توان نیاز بدن را تأمین نمود .
محل ذخیره این ویتامین بافت چربی و بعد کبد می باشد که مقدار ذخایر برای حدود یک ماه را تأمین می نماید و را اصلی دفع آن صفرا می باشد. کمبود این ویتامین در کودکان به صورت راشیتیسم که به صورت پاهای پرانتزی ، زانوهای کج ، سینه کبوتری و تسبیح راشیتیسم در دنده ها، تعریق فراوان و بی قراری نشان داده می شود. در این بیماران مفاصل دردناک و شکم برآمده است ودر بزرگسالان منجر به استئومالاسی یا نرمی استخوان می گردد.
راشیتیسم در دوره شیرخواری ممکن است گسترش یابد ولی گاهی در اواخر دوره کودکی ظاهر می شود و ممکن است تا قبل از دوره بزرگسالی بروز نکند. علائم ناشی از مسمومیت این ویتامین عبارت است از ادرار زیاد ، عطش فراوان ، یبوست ، تهوع و بی اشتهایی ، ضعف و سردرد و همچنین رسوب کلسیم در بافتهای نرم را شامل می شود .