نقش کيسه صفرا در بدن، ذخیره سازی و تغليظ صفرا است و صفرا به هضم چربي ها کمک می نمايد. رسوب تدريجي كلسترول ، املاح صفراوي، کلسيم و مواد ديگر در کیسه صفرا منجر به پيدايش سنگ هاي صفراوي مي شود .از علائم آن ، درد يا فشار شديد و مداوم درناحيه سردل يا سمت راست بالای شكم می باشد. در حالت حاد، وجود دو علامت تهوع و سرگيجه با هم ازبهترين علائم سنگ صفرا وبه طوركلي بيماري هاي كيسه ي صفرا است . نفخ و آروغ زدن وعدم تحمل غذاهاي چرب وسوءهاضمه نيز همواره با اين بيماري ديده مي شود .
چاقي يکي از عوامل ایجادکننده سنگ کيسه صفرا است.
کاهش وزن سریع و رژیم های بسیار کم کالری به تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک میکند.گرسنه نگه داشتن بدن باعث افزایش رسوب صفرا و تشکیل سنگ میشود.رژیم های شدید لاغری حاوی مقادیر کافی چربی جهت انقباض کیسه صفرا نیستند و باعث میشوند صفرای ذخیره شده نتواند تخلیه شود و در نتیجه احتمال ایجاد سنگ افزایش می یابد.
حدود 10 گرم چربی برای انقباض نرمال کیسه صفرا لازم است.میزان چربی دریافتی روزانه باید بین 50 تا 70 گرم باشد.
نتیجتا رژیم غذایی در سنگ کیسه صفرا در عین حال که باید کم چرب باشد ولی نباید خیلی محدود از چربی باشد.
دریافت کلسترول از طریق رژیم غذایی بهتر است محدود شود.
منابع غذایی کلسترول عبارتند از زرده تخم مرغ ، چربیهای قابل رویت حیوانی ، گوشت قرمز ، امعا و احشا ، پنیر پر چرب ، روغن و کره حیوانی ، میگو و ...
بهتر است روغن زیتون بکر و یا روغن کلزا (کانولا) ، جایگزین روغن مصرفی در رژیم غذایی گردد.
دریافت کم ویتامین ث در انسان موجب افزایش احتمال تشکیل سنگ های صفراوی میشود.بهترین منبع ویتامین ث ، مرکبات ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای و ... است.
مصرف ویتامینهای گروه ب،بخصوص ویتامین های ب 6، ب 12 و اسید فولیک، نقش مهمی در حذف چربیها در بدن دارند.
دریافت روی و سلنیوم هم در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا مفید است.
بهتر است مواد غذایی نفاخ (مانند کلم ، انواع لوبیا ، تره ، تربچه ،... ) در رژیم غذایی محدود گردند. فیبرهای خشن و غذاهای پرادویه ، موجب تشدید حرکات پریستالتیک گشته و موجب اختلال بیشتر کیسه صفرا میشوند.
استفاده از فیبرهای نرم و سهل الهضم مناسب تر است زیرا این فیبرها با اتصال به اسیدهای صفراوی در روده موجب دفع آنها از بدن میشوند.