اقدامات بسیاری در علم پزشکی وجود دارد که به زیبایی صورت و چهره کمک می کنند. با توجه به پیشرفت چشمگیری که دانش پزشکی در عصر حاضر دارد روش های بسیار به دنیا معرفی شده است. از جمله اقدامات زیبایی دنیا که محبوبیت بسیار زیادی دارد، تزریق چربی به صورت می باشد. تزریق چربی به صورت یکی از مؤثرترین و ماندگارترین روش های جوانسازی و جبران حجم از دست رفته چربی پوست است. پیوند چربی روشی است که در آن بافت چربی از ناحیه مورد نظر در بدن فرد متقاضی برداشته می شود و پس از طی پروسه فرآوری به نقاط مختلفی در ناحیه زیر پوست تزریق می شود. اصطلاح پیوند چربی اتولوگ به روشی گفته می شود که منبع چربی به دست آمده از همان شخصی باشد که قرار است از آن استفاده شود. بافت چربی اتولوگ به عنوان ماده پرکننده ایده آلی برای جوانسازی صورت در نظر گرفته می شود.
تزریق یا انتقال چربی فرآیندی است که طی آن چربی از یک قسمت بدن گرفته شده و به قسمت دیگری از بدن منتقل می شود. هدف از این کار بهبود ظاهر ناحیه هدف است. پزشک در این روش ابتدا چربی را به روش لیپوساکشن از بدن خارج می کند، آن را با فرایندی خاص برای تزریق دوباره آماده کرده و به ناحیه هدف منتقل می کند.
به طور کلی کاربرد تزریق چربی به شرح زیر است:
به طور خلاصه انواع تزریق چربی صورت شامل بادی جت، دستی، روش نانوفت ، میکروفت و بایوفت می باشد.
به طور کلی مراحل تزریق چربی به این صورت است که چربی از نقطه ای از بدن شما استخراج میشود و پس از پالایش به نقطه ای دیگر تزریق میشود. میتوان مراحل تزریق چربی را به سه بخش تقسیم کرد.
این روش تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام می شود. در مرحله اول پزشک مقدار معینی از چربی را از ناحیه هایی مانند شکم، ران ها یا پهلو برداشت می کند. برداشت چربی با ایجاد یک برش کوچک در نزدیکی ناحیه اهداکننده شروع شده و لیپوساکشن انجام می شود. چربی برداشت شده حاوی مقدار زیادی ناخالصی است و به تصفیه نیاز دارد، به همین خاطر بافت های چربی درون سانتریفیوژ قرار می گیرند تا چربی خالص از سایر مواد جدا شود. در نهایت پزشک با استفاده از سرنگ های مخصوص چربی را به آن ناحیه از صورت انتقال دهد.
بهترین نقاط برداشت چربی در افراد مختلف متغیر می باشد. منطقه ای مناسب است که چربی آن با رژیم غذایی کم نمی شود. عموماً بهترین مناطق قسمت خارجی ران و باسن هستند. به طور کلی تقریباً از چربی زیر پوست در تمام نقاط بدن می توان بهره برد؛ ولی نواحی پهلو ها، ران ها، کنار زانو وزیر شکم معمولاً چربی مقاوم تری دارد.
به طور معمول تزریق چربی به مدت 1 تا 3 سال در ناحیه مورد نظر دوام دارد؛ اما این مدت در تمام افراد یکسان نمی باشد و در کل وابسته به مراقبت های خود بیمار و نوع پوست آنها دارد. با رعایت و مراقبت بیماران، این میزان ماندگاری ممکن است تا 5 سال هم ادامه داشته باشد.
پشیمانی از تزریق چربی، یکی از عواقبی است که ممکن است در پس انجام این روش رخ دهد. برخی افراد ممکن است پس از انجام تزریق چربی، برای مدتی درد، تورم و سفتی در محل انجام عمل داشته باشند. همچنین در برخی موارد، چربی تزریق شده ممکن است جذب نشده و به شکل گلوله های چربی در بیاید که این موضوع ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی و مشکلات جدی در بلندمدت شود. علاوه بر این، برخی افراد ممکن است پس از انجام تزریق چربی، پشیمانی و نارضایتی از نتیجه ببینند. به عنوان مثال، ممکن است نتیجه ای که از نظر فرد در نظر گرفته شده بدون انطباق باشد یا نتیجه نهایی پس از مدتی متفاوت باشد. به همین دلیل، پیش از انجام هرگونه روش زیبایی سازی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و در مورد تمام جنبه های مربوط به روش مورد نظر، اطلاعات کافی را کسب کنید.
بعضی از پزشکان بر این باورند که سن مناسب برای ترانسفر چربی بالای ۱۵ سال بوده و برخی از متخصصین نیز معتقدند که فرد برای اینکه بتواند این عمل را انجام دهد باید ۱۸ سال را رد کرده باشد.
تزریق چربی فرایندی است که ریسک بسیار پایینی را به دنبال دارد؛ زیرا چربی ها از بدن خود فرد گرفته می شود و احتمال پس زدن چربی توسط بدن بسیار کم است. عوارض تزریق چربی، طبیعی و کوتاه مدت است که معمولاً بعد از گذشت ۲ روز از شدت آن کاسته می شود. ممکن است بعد از تزریق چربی شاهد عوارض زیر باشید:
هزینه زاویه سازی، افزایش حجم و جوانسازی صورت و بدن با تزریق چربی یک هزینه ثابت نیست و بسته به عوامل مختلفی برای هر فرد متفاوت خواهد بود. از جمله مواردی که در تعیین قیمت این روش مؤثر هستند، عبارتند از:
توصیه معمولی است که تزریق چربی به صورت در دوران شیردهی و بارداری انجام نشود. در طی این دوران های بارداری و شیردهی، تغییرات زیادی در بدن رخ می دهد و تغییرات هورمونی و جسمی ممکن است تزریق چربی را تحت تأثیر قرار دهند. همچنین باید به خاطر داشت که تزریق چربی یک فرایند جراحی زیبایی است و در دوران بارداری، بهتر است از انجام هر نوع جراحی زیبایی خودداری کنید. انجام هر نوع جراحی زیبایی، از جمله تزریق چربی، در دوران بارداری می تواند به سلامت شما و سلامت جنین آسیب برساند و به علاوه مشکلات جدی ایجاد کند. در طول دوران شیردهی هم به همان اندازه که در طول دوران بارداری توصیه نمی شود. در طول دوران شیردهی، بدن شما نیاز به انرژی و مواد غذایی بیشتری برای تولید شیر مادری دارد. انجام هر نوع جراحی زیبایی یا تزریق چربی می تواند با منجر به تخریب بافت و ایجاد التهاب ها شود که عوارض جانبی را در بدن به دنبال دارد.
به طور معمول، بسته به منطقه درمان و نتایج مورد نظر بیمار، حدود دو ساعت لازم است.
فرایند تزریق چربی به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام شده و نیازی به بیهوشی ندارد.
نسخه اصلی مطلب توضیحات کامل در مورد تزریق چربی؛ عوارض،مزایا و هزینه را در سایت کلینیک بنیتا بخوانید.