داپوکستین یک درمان ایمن و موثر برای انزال زودرس PE است، اما بر اساس تحقیقات جدید میزان قطع مصرف آن بالا است. بیماران باید درک کنند که داپوکستین فقط به آنها کمک می کند تا انزال زودرس را به طور موقت کنترل کنند و انزال زودرس مانند فشار خون بالا قابل کنترل است و قابل درمان نیست. در یک مطالعه تازه در زمینه پزشکی جنسی، تقریباً 80٪ از مردان مصرف داپوکستین را در شش ماه اول متوقف کردند. هزینه دارو، بیشترین دلیل ذکر شده بود.
انجمن بین المللی پزشکی جنسی، انزال زودرس را به دو صورت طبقه بندی می کند.
انزال زودرس ممکن است با رابطه جنسی، داروها یا ترکیبی از این رویکردها درمان شود. داپوکستین، یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)، تنها داروی خوراکی است که برای درمان انزال زودرس ساخته شده است. در 60 کشور تایید شده است.
مطالعات گذشته نرخ بالای قطع مصرف را در میان مردانی که داپوکستین برای انزال زودرس مصرف می کنند، نشان داده است، با وجود اینکه کارآزمایی ها اثربخشی این دارو را نشان داده اند. مطالعه حاضر در مورد نرخ ها و دلایل قطع در یک دوره 2 ساله گزارش شده است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: آیا استرس باعث زود انزالی میشود؟
صد و هشتاد و دو مرد با میانگین سنی 38 سال در این مطالعه شرکت کردند. همه مردان به دنبال درمان برای PE در یک مرکز پزشکی در کره جنوبی بودند. آنها یک تا سه ساعت قبل از مقاربت شروع به مصرف 30 میلی گرم داپوکستین کردند. اگر 30 میلی گرم موثر نبود، دوز به 60 میلی گرم افزایش می یابد. در دوره های پیگیری 1، 3، 6، 12 و 24 ماهه، مردان مورد ارزیابی قرار گرفتند. اگر آنها مصرف داپوکستین را متوقف کرده بودند، دلایل آن را مطرح کردند.
به طور کلی، 10٪ از مردان به مدت دو سال به مصرف داپوکستین ادامه دادند. نرخ توقف در طول زمان افزایش یافت. بیش از یک چهارم مردان در ماه اول درمان را متوقف کردند. در 6 ماه، 79٪ مصرف داپوکستین را متوقف کردند و در 24 ماهگی، این میزان به 90٪ رسید.
30 درصد از مردانی که داپوکستین را قطع کردند به دلیل هزینه بالا این کار را انجام دادند. نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که داپوکستین، زمانی که برای اختلالات جنسی تجویز می شود، تحت پوشش بیمه سلامت ملی در کره جنوبی نیست. یک چهارم از مردان مصرف داپوکستین را متوقف کردند زیرا از اینکه انزال زودرس غیر قابل درمان است و اینکه داپوکستین باید قبل از رابطه جنسی مصرف می شد ناامید بودند.
نویسندگان این مطالعه نوشتند: «ما پیشنهاد می کنیم که پزشکان در زمان شروع درمان، مشاوره جامع ارائه دهند. "بیماران باید درک کنند که داپوکستین فقط به آنها کمک می کند تا انزال را به طور موقت کنترل کنند و انزال زودرس قابل کنترل است و قابل درمان نیست."
سایر دلایل ذکر شده برای قطع، عوارض جانبی مانند حالت تهوع و سرگیجه (12%) و اثربخشی ضعیف (10%) بود. حدود 6 درصد از مردان به دنبال گزینه های درمانی دیگر بودند و برای 18 درصد، دلیل قطع داپوکستین ناشناخته بود.
نسخه اصلی مطلب مصرف داپوکستین برای انزال زودرس و دلایل قطع آن را در سایت دکتر میترا مولائی نژاد بخوانید.