ج . درمان ریشه دندان یا اندو دانتیک که به اشتباه عصب کشی نیز نامیده میشود یک درمان دندانپزشکی است که در مواقعی که عروق خونی و عصبی که دندان را تغذیه میکنند( که به آن پالپ نیز میگویند) به علت پوسیدگی یا ضربه دچار عفونت میشوند انجام میشود.شما ممکن است هیچگونه احساس دردی در مراحل اولیه عفونت نداشته باشید. در بعضی موارد دندان شما ممکن است از نظر رنگ تیره تر به نظر برسد که این میتواند به معنی تخریب و مردن عصب دندان باشد. این موارد نیاز به درمان ریشه دندان دارد.
ج. اگر عصب و عروق خونی دندان عفونی شوند این عفونت ممکن است از طریق کانالهایی که در داخل ریشه دندان هستند پخش شود که میتواند ایجاد آبسه کند.
آبسه یک قسمت ملتهب است که محل تجمع چرک میباشد و میتواند باعث تورم بافتهای اطراف دندان شود.علائم یک آبسه دندانی از یک درد گنگ تا درد بسیار شدید و یا حساسیت دردناک دندان در هنگام جویدن متغیر است.اگر درمان ریشه انجام نشود عفونت پخش خواهد شد و دندان باید کشیده شود.
ج. خیر . معمولا از بیحسی موضعی استفاده میشود و بیمار احساسی شبیه به یک ترمیم معمولی دارد
ج. هدف این درمان خارج نمودن تمامی عفونت از کانال ریشه است سپس ریشه تمیز و با مواد مخصوصی پر میشود که از عفونتهای بعدی جلوگیری شود.
درمان ریشه نیازمند مهارت و وقت کافی میباشد. این درمان معمولا نیاز به یک یا دو جلسه مراجعه دارد.
در جلسه اول پالپ عفونی خارج میشود. در صورت وجود آبسه محتویات آن نیز در جلسه اول خارج میشود.
کانال داخل ریشه دندان سپس تمیز شده و فرم داده میشود تا برای پر شدن آماده شود.یک پانسمان موقت روی دندان گذاشته میشود و جلسه بعدی مشخص میشود.
در جلسات بعدی دندان معاینه شده و در صورت عدم وجود عفونت دندان بصورت دائمی پر میشود.
ج. در گذشته دندان مدتی بعد از درمان ریشه اغلب تیره تر به نظر میرسید ولی با تکنیکهای مدرن تغییر رنگ دندان معمولا اتفاق نمی افتد.
در صورت وجود هرگونه تغییر رنگی درمانهای متعددی برای بازگرداندن رنگ طبیعی دندان وجود دارد.
ج. درمان ریشه معمولا بسیار موفقیت آمیز است ولی مانند تمامی درمانهای پزشکی صد در صد نیست. در صورت بازگشت عفونت امکان تکرار درمان وجود دارد.
ج. درمان جایگزین کشیدن دندان میباشد. اگر پالپ دندان عفونی شد احتمال بازگشت به حالت طبیعی خود را از دست میدهد و باید درمان ریشه انجام گردد در غیر اینصورت ماندن دندان عفونی شده در دهان توصیه نمیشود.
اگرچه بعضی افراد کشیدن دندان را ترجیح میدهند ولی معمولا بهترین روش نگاهداشتن هر چه بیشتر دندانهای طبیعی میباشد.
ج. بله . ولی چون دندان شما دیگر زنده نیست شکنندگی بیشتری خواهد داشت و ممکن است نیاز به روکش برای استحکام بیشتر داشته باشد
ج.درمان ریشه دندان یک عمل روتین دندانپزشکی میباشد که دندانپزشک شما در مطب برای شما انجام میدهد.
ج. تا چند روز بعد از درمان ریشه امکان درد و حساسیت دندان به فشار وجود دارد که این امر طبیعی میباشد. برای تسکین درد از داروهای تجویز شده در جلسه درمان استفاده نمایید و در صورت تداوم درد با مطب تماس بگیرید.
دندانهایی که درمان ریشه شده اند باید مانند بقیه دندانها مراقبت شوند.به یاد داشته باشید دندانهای خود را حداقل دو بار در روز با یک خمیر دندان فلوراید دار مسواک نمایید. بین وعده های غذایی از خوردن مواد غذایی حاوی شکر حتی الامکان پرهیز کنید.نخ دندان را فراموش نکنید و برای معاینه های دوره ای به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.