درمان ریشه دندان یا اندو که به غلط آنرا عصب کشی هم میگویند زمانی صورت میگیرد که عروق خونی و عصب دندان (پالپ)در اثر نفوذ پوسیدگی یا ضربه عفونی و ملتهب شده باشد.
اگر پالپ(عروق واعصاب ) دندان عفونی شدند این عفونت منجر به ایجاد آبسه می شود و با گسترش این آبسه در فک دندان عفونی از دست خواهد رفت .
خیر.با وجود بی حس کردن دندان تفاوتی بین این درمان ویک ترمیم ساده وجود ندارد.
درمان ریشه در واقع خارج کردن عفونت وتمیز کردن ریشه ها ی دندان و پر کردن آنها با موادی است که از بروز مجدد عفونت جلوگیری کند.
درمان ریشه نیاز به مهارت و وقت کافی دندانپزشک دارد و ممکن است در چندین جلسه صورت گیرد. بایستی پالپ عفونی خارج گردد ریشه ها تمیز شده و شکل دهی آنها توسط ابزار مخصوص که آنرا فایل می گوییم صورت گیرد و پس از اطمینان از آنکه کلیه اعصاب و عروق عفونی خارج شده اند میتوان اقدام به پر کردن کانال های دندان و تاج آن نمود.
ممکن است تا چند روز بعد دندان مورد نظر دردناک باشد که در صورت تشخیص دندانپزشک با مصرف دارو بعد از درمان مشکل به سرعت مرتفع می گردد.
دندان های عصب کشی شده ممکن است بعد از مدتی تغییر رنگ بدهند وکمی تیره شوند که در صورت عدم نیاز به روکش روشن کردن رنگ دندان امکان پذیر است.
درمان ریشه دندان کاملا موفقیت آمیز است و لیکن در مواردی امکان دارد عفونت بر گردد و مجددا دندان دردناکشود که در این صورت دندان نیاز به درمان مجدد دارد.
این بستگی به مقدار کانال دندان و مهارت دندانپزشک دارد .البته با توجه به زمان طولانی درمان طبعا هزینه آن بالا خواهد بود.
بدون شک این دندان اگر ترمیم و روکش مناسبی روی آن صورت گیرد دندان بسیار خوبی خواهد بود.
با توجه به ضعیف شدن دیواره های تاج دندان پس از درمان ریشه وخشک و شکننده شدن انها امکان شکستن تاج دندان پس از درمان ریشه زیاد است و غالب دندانها پس از درمان ریشه نیاز به روکش دارند تا از آسیب های احتمالی وشکستن دیواره های دندان که بعضا منجر به از دست رفتن دندان می شود جلوگیری شود.البته این در مورد همه دندانها صدق نمی کند.
دراین موارد و بنا به تشخیص دندانپزشک و در صورت امکان میتوان ریشه دندان را جراحی و قسمت عفونی انتهایی آنرا قطع نمود تا عفونت از بین برود.