مزوتراپی چیست کاربردها، مزایا و عوارض احتمالی
دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.doctorkhazraei.irآدرس مطب : تهران ، همت غرب ، خيابان شهيد كبيرى طامه ، بین لاله چهارم و پنجم ، پلاك 50 ، طبقه سوم تلفن مطب : 4461560 - 021
افرادی که می خواهند به سلامت موها و پوست خود بیشتر رسیدگی کنند می توانند با کمک مزوتراپی نتایج قابل توجهی بگیرند. مزوتراپی به زبان ساده تکنیک تزریق مکرر دارو با مقدار بسیار کم، در انواع لایه های پوست است. بدین طریق می توان با تزریق، نتایج درمانی مختلفی را به دست آورد. این روش که تا حدودی تهاجمی است با تزریق زیر یا داخل جلدی، مخلوطی از عصاره های گیاهی، مواد هومیوپاتیک، داروها، انواع آمینواسید ها، ویتامین ها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتی اکسیدان های ضد پیری و اسید هیالورونیک و سایر مواد حیاتی در مقادیر میکروسکوپی انجام می شود. مزوتراپی مو نیز یک روش درمانی است که در آن مواد مغذی و دارویی به صورت تزریق مستقیم در لایه میانی پوست سر تزریق می شوند. مزوتراپی به صورت کم تهاجمی انجام گیرد، بنابراین بعد از تزریق مزوتراپی نیازی به استراحت ندارد و می تواند به فعالیت های روزمره بپردازد. این روش درمانی برای بهبود رشد و کیفیت موها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند فواید زیادی داشته باشد.
مزوتراپی، یک روش درمانی نوین است که در حوزه زیبایی و بهبود ظاهر پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این روش از تزریق مواد مغذی و دارویی به لایه میانی پوست با استفاده از سوزن های بسیار نازک استفاده می کند. مزوتراپی به طور گسترده در درمان چین و چروک های صورت، لک های پوست، روشن کننده پوست، ضد پیری و افزایش روند روند ترمیم بافت استفاده می شود. این روش کمترین عوارض جانبی و زمان بهبودی سریعتری نسبت به روش های دیگر دارد. معمولاً مزوتراپی به افرادی که دارای موهای کم پشت هستند پیشنهاد می شود. ریزش موی سکه ای، عقب رفتن خط رویش مو و کم پشت شدن فرق سر از دیگر مواردی است که می تواند با مزوتراپی درمان شود.
مزوتراپی در حوزه های مختلفی از جمله زیبایی و درمانی کاربرد دارد. در زیر تعدادی از کاربردهای رایج مزوتراپی را ذکر می کنیم:
- درمان ریزش مو: یکی از کاربردهای مزوتراپی درمان ریزش مو است. در این روش با تزریق مکمل های دارویی برای درمان آلوپسی یا ریزش مو با الگوهای مردانه و زنانه، ریزش مو ناشی از استرس، مشکلات خشکی ساقه مو، ریزش مو سکه ای و افزایش رشد موها استفاده می شود.
- درمان چین و چروک صورت: مزوتراپی با تزریق مواد مغذی و ویتامین ها محرک به لایه میانی پوست، می تواند برای ظاهر پوست پر از چین و چروک های صورت مؤثر باشد.
- جوانسازی پوست: مزوتراپی می تواند با تغذیه و تحریک پوست، عملکرد سلول های پوست را بهبود داده و فرایند جوانسازی را تسریع کند. این روش معمولاً با استفاده از ویتامین ها، مواد ضد پیری و فاکتورهای رشد پوست انجام می شود.
- رفع لکه های پوستی: با تزریق مواد صحیح، مزوتراپی می تواند به رفع لکه های پوستی ناشی از عواملی مانند آفتاب، پیری و عوامل دیگر کمک کند.
- درمان جای آکنه: مزوتراپی می تواند به بهبود و درمان جای آکنه و جلوگیری از تشکیل آکنه های جدید کمک کند. تزریق مواد ضد التهابی، ضد باکتری و تنظیم کننده ترشح چربی به مناطق مورد نیاز پوست می تواند مفید باشد.
- تقویت موهای ریز و ضعیف: مزوتراپی با تحریک ریشه مو می تواند به تقویت موهای ریز و ضعیف کمک کند و باعث رشد آنها شود.
- بهبود کیفیت پوست: مزوتراپی می تواند به بهبود کیفیت و سلامت عمومی پوست کمک کند. با تزریق مواد مغذی، پوست بازسازی و تقویت می شود و مشکلاتی مانند خشکی، آسیب نوری و پوست مستعد التهابات کاهش می یابند.
- ترمیم زخم های کهنه: مزوتراپی می تواند در ترمیم زخم های کهنه و آسیب های کوچک پوستی مؤثر باشد. با تزریق مواد مغذی و محرک به مناطق آسیب دیده، فرایند ترمیم بازسازی پوست تسریع می شود.
- شلی و افتادگی پوست: با تزریق موادی که به افزایش تولید کلاژن پوست کمک می کنند، مزوتراپی می تواند به شدت پوست و کاهش افتادگی و شلی پوست کمک کند.
- جلسه مزوتراپی زمان کمی می برد.
- عوارض جانبی بسیار خفیف از روش مزوتراپی وجود دارد.
- پس از انجام مزوتراپی، فرد می تواند پس از اتمام جلسه به زندگی خود بازگردد؛ زیرا نیازی به بیهوشی عمومی ندارد.
- بیماران در حین تزریق مزوتراپی هیچ دردی ندارند.
برای این روش قبل از شروع درمان بیحسی می زنند و پزشک به کمک سوزن باریک و کوتاه مواد مزو را در سطح پوست تزریق می کند. معمولاً عمق نفوذ این مواد بین 1 الی 2 میلی متر می باشد. لازم به ذکر است برای کسب نتیجه مطلوب باید جلسات درمانی تکرار شود.
- با پزشک مشورت کنید و اطلاعات خود را در مورد چگونگی انجام عمل و داروهای مورد نیاز برای قبل و بعد از عمل بیشتر کنید.
- پزشک را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید.
- حداقل یک هفته قبل از درمان از مصرف آسپرین و سایر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی پرهیز کنید.
- برای انجام مزوتراپی مو شب قبل از عمل، سر خود را بشویید.
- حداقل تا ۲۴ ساعت قبل از درمان، از داروهای مراقبت مو، ضدریزش، محصولات آرایشی و حالت دهنده موها، کراتینه و… استفاده نکنید.
- برای انجام مزوتراپی صورت بدون آرایش مراجعه کنید.
- در صورتی که در ناحیه تحت درمان دچار تبخال یا عفونت فعال شده اید بهتر است تا زمان بهبودی آن صبر کرده و بعد از آن برای انجام مزوتراپی مراجعه کنید.
- افرادی که مزوتراپی انجام داده اند باید توجه داشته باشند که تا 12 ساعت پس از مزوتراپی نباید استحمام کنند.
- تا 8 ساعت بعد از مزوتراپی از قرار گرفتن در محیط هایی با گرمای شدید، استخر، سونا، حمام داغ و استفاده از آب گرم اجتناب کنید.
- در صورتی که از مزوتراپی برای از بین بردن پف چشم انجام داده اید در هنگام دراز کشیدن یک یا دو بالشت زیر سر خود قرار دهید.
- برای کاهش تورم و کبودی بعد از مزوتراپی از کمپرس یخ استفاده کنید.
- تا یک هفته از پیلینگ شیمیایی، بند انداختن، میکرودرم ابریشن و برنزه کردن اجتناب کنید.
- در صورتی که مزوتراپی را به منظور از بین بردن غبغب و چاقی استفاده کرده اید تا سه روز ناحیه تحت درمان را ماساژ دهید.
- در صورتی که از مزوتراپی برای لیفت استفاده کرده اید ناحیه درمانی را تا دو روز ماساژ دهید.
- بانوان حامله و در دوران شیردهی
- افرادی که مبتلا به بیماری قلبی-عروقی هستند.
- کسانی که سرطان دارند.
- کسانی که سابقه آلرژی و حساسیت به مواد دارویی را دارند.
- کسانی که داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند.
- کسانی که دیابت کنترل نشده دارند.
- کسانی که مبتلا به بیماری نوروپاتی هستند.
- کسانی که بیماری پسوزیاریس دارند.
- کسانی که زخمی در ناحیه تحت درمان دارند، بهتر است تا بهبودی آن صبر کنند.
تمام افراد پس از هجده سالگی می توانند با مراجعه به کلینیک های معتبر، مزوتراپی را انجام دهند . پس از تأیید پزشک مزوتراپی صورت برای پوست انجام می شود، اگر داروی خاصی مصرف می کنید یا حساسیت و بیماری خاصی دارید، حتماً قبل از تزریق آن را با پزشک خود اطلاع دهید.
مدت اثر مزوتراپی از ۶ الی ۱۲ ماه می باشد؛ اما باید توجه داشته باشید عواملی مانند انتخاب مواد مزو، تعداد جلسات درمانی و … در دریافت نتیجه و مدت اثر گذاری بسیار مؤثر می باشد.
مزوتراپی به هیچ عنوان روش دردناکی نیست و دوره نقاهت ندارد و فرد بلافاصله می تواند به فعالیت روزمره خود ادامه دهد.
برخی از افراد نسبت به تعدادی از ترکیبات مورد استفاده در مزوتراپی حساسیت بسیار بالایی دارند و دچار واکنش پوستی می شوند. واکنش پوستی خود را به صورت کهیر، تاول، راش پوستی، بی حسی و سوزن سوزن شدن در ناحیه مورد نظر نشان می دهد. سایر عوارض جانبی خفیف مزوتراپی عبارتند از خونریزی، کبودی، خارش و درد خفیف. معمولاً این عوارض جانبی ماندگار نیستند و طی مدت کوتاهی از بین می روند و شما میتوانید پس از یک شبانه روز استراحت، شاهد نتایج اولیه حاصل از درمان باشید.
عوامل مختلفی در تعیین هزینه ی مزوتراپی مؤثر هستند که به طورکلی عبارتند از:
- کلینیک انتخابی و موقعیت جغرافیایی آن
- تخصص و مهارت پزشک ارائه دهنده ی خدمات
- فرمول به کاررفته در داروها و مواد مورد استفاده برای تزریق
- تعداد جلسات درمانی
نسخه اصلی مطلب
مزوتراپی چیست کاربردها، مزایا و عوارض احتمالی را در سایت دکتر فریبا خضرایی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید