آیا تغذیه روی پوست صورت اثر دارد؟
آیا با تغذیه مناسب می توان از پیری پوست و چروک صورت جلوگیری کرد؟
آیا با تغذیه مناسب می توان به روشن شدن رنگ پوست کمک کرد؟
اثر تغذیه روی سلامت انسان کاملا مشخص بوده و به اثبات رسیده است. برای حفظ سلامتی رعایت تغذیه مناسب ضروری است. اثر تغذیه نامناسب در ایجاد بیماریهای مختلف از جمله بیماری های قلبی عروقی کاملا آشکار است. اثر تغذیه روی سلامت پوست تا این اواخر بطور دقیق از نظر علمی مشخص نبود. اما مطالعات علمی که اخیرا صورت گرفته اثر مستقیم تغذیه و نوع غذا را روی پوست نشان داده اند. از آنجایی که پوست نیز یکی از ارگانهای بدن است طبیعی است که تغذیه برروی پوست اثر بگذارد.
درون غذاهای مختلفی که ما معمولا به طور روزمره استفاده میکنیم، برخی مواد دارای ارزش بیشتری هستند.شما با انواع ویتامین ها آشنایی دارید. ویتامین ها عناصری ضروری برای سوخت و ساز و متابولیسم بدن هستند. برخی غذاها ویتامین های بیشتری دارند. مثلا انواع مرکبات حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند.
حال می خواهیم شمارا با یک سری از ترکیبات مهم که درون برخی غذاها وجود دارند آشنا کنیم. این ترکیبات مهم مواد آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها از آن جهت اهمیت دارند که برای جلوگیری از پیری پوست و جلوگیری از چروک نقش مهمی دارند. برخی از ویتامین ها خاصیت آنتی اکسیدانی هم دارند. مثلا ویتامین C هم نوعی ویتامین است و هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. اما برخی دیگر از مواد آنتی اکسیدان خاصیت ویتامینی ندارد. از جمله اینها میتوان به ماده لیکوپن که در گوجه فرنگی یافت میشود ویا ماده الگائیک اسید که در عصاره انار به وفور یافت میشود اشاره کرد.
در طی سوخت و ساز و متابولیسم بدن مواد مضری از سلولها آزاد میشود. (به عنوان مثال اتومبیل با سوزاندن بنزین هم انرژی حرکتی برای پیش راندن ماشین تولید میکند، هم مواد زائد که به شکل دود از اگزوز خارج میشود) به طور طبیعی بدن انسان مواد مضری که در طی سوخت و ساز سلولی آزاد میشود را دفع میکند.
یعنی بدن انسان به طور طبیعی حاوی مواد آنتی اکسیدان بوده و مواد زائد اکسیدان را که در طی سوخت و ساز سلولی آزاد میشود را دفع میکند. اما با گذشت سن قدرت آنتی اکسیدانی ذاتی بدن کاهش میابد. به تدریج با تجمع مواد اکسیدان سلولهای بدن دچار آسیب تدریجی میشوند. این آسیب تدریجی منجر به تغییراتی میشود که ما آن را در ظاهر افراد به شکل پیر شدن پوست، چروک و افتادگی پوست میبینیم.
لازم به ذکر است مواد اکسیدان علاوه بر تولید از طریق سوخت و ساز و متابولیزم سلولی بدن در اثر اشعه آفتاب که به پوست می تابدوآلودگی هواوکشیدن سیگار نیز ایجاد میشوند.
در اینجا اجازه دهید شمارا با مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده و شما با مصرف آنها میتوانید به جلوگیری از پیری پوست خود کمک کنید آشنا کنیم.
انواع توتها | انواع میوه های بزرگ | انواع سبزیجات | انواع حبوبات | انواع ریشه ها | انواع غلات | متفرقه |
کشمش سیاه | نارنگی | کنگر فرنگی | باقالا | زنجبیل | گندم سیاه | زرد آلو خشک شده |
شاه توت | آلو درختی | کلم بروکلی | بادام زمینی | چغندر قرمز | جو | آلو سیاه خشک شده |
تمشک | انگور | فلفل قرمز | لوبیا چیتی | ارزن | گردو | |
زغال اخته | گریب فروت | کلم پیچ | دانه سویا | |||
آلبالو | کیوی | کلم قرمز | ||||
توت فرنگی | آناناس | اسفناج و جعفری |
آنتی اکسیدان ها راه.حل تمام مشکلات مربوط به سلامتی و بیماری نیستند اما انها نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی بدن و جلوگیری از چین و چروک صورت و پیری پوست دارند.
نسخه اصلی مطلب غذاهای ضدچروک را در سایت دکتر محمد شیزرپور بخوانید.