کوچک بودن و عدم تقارن و تناسب سینه زنان می تواند سبب کاهش اعتماد به نفس و برهم خوردن توازن ظاهری در افراد گردد. عواملی مانند بالا رفتن سن، کاهش وزن، باردای و شیردهی، ژنتیک و بیماری هایی مثل سرطان سینه، بر اندازه و سایز سینه ها تأثیر می گذارند. در صورتی که سینه ها کوچک باشند و تناسبی میان اندازه سینه ها با بدن وجود نداشته باشد و یا این که سینه ها نسبت به هم تقارن نداشته باشند، جراحی پروتز سینه توصیه می شود. عمل پروتز سینه از جمله جراحی ها در حوزه زیبایی و پلاستیک است که با قرارگیری پروتز در بافت سینه، سبب خوش فرم تر شدن و افزایش سایز سینه می شود. همچنین ممکن است پروتز سینه علاوه بر بزرگ کردن سایز سینه ها، در برخی از موارد همچون سرطان سینه که با تخلیه سینه ها همراه بوده، انجام شود. برای انجام پروتز سینه، معیارهای مختلفی را باید در نظر گرفت، از جمله زمان مناسب جهت انجام این جراحی؛ زیرا بلوغ جسمی و روانی از متغیرهای مهم در این امر است. جراحی سینه برای دختران زیر 18 سال مجاز نیست. برای سایر زنان که مشکل خاصی از لحاظ سلامتی نداشته باشند محدودیت خاصی وجود ندارد، البته اگر پروتزی که برای عمل انتخاب می شود از نوع سیلیکونی باشد زیر 22 سالگی انجام نمی شود.
پروتز سینه انواعی دارند که هر کدام ویژگی ها و خصوصیات مخصوص به خود را دارند. به طور کلی پروتز سینه از دو جهت قابل دسته بندی است که اولین معیار برای دسته بندی:
پروتزهای سینه به دونوع کلی پروتزهای گرد (round) یا آناتومیکال ( قطره اشکی) تقسیم بندی می شوند:
اولین مدل پروتز سینه پروتزهایی هستند که اشکی مانند می باشند. این نوع از پروتز ها حالتی افتاده و آویزان دارند و طرفداران مخصوص به خود را دارند. تنوع پروتزهای قطره اشکی با توجه به شکل نامتقارن آنها بیشتر است. دومین مدل پروتزهای سینه گرد هستند که زمانی که زیر بافت سینه قرار می گیرند سینه ها را بالا کشیده و فرم دایره ای مانند به سینه می دهند.
ما دو نوع جنس پروتز سینه داریم که اولی سیلیکونی است. این نوع پروتز کاملا از جنسی سیلیکون ساخته شده است؛ اما برخی از دیگر انواع پروتز های سینه آب و نمکی هستند که این محلول در درون پوششی از سیلیکون قرار گرفته است.
دلایل اهمیت بلوغ جسمی و تکمیل رشد سینه ها از آن جهت است که عمل کردن روی سینه هایی که در حال رشد باشند، باعث می شود که با گذر زمان تغییر در شکل آنها ایجاد شود و نکته دیگر این است که برش جراحی در سینه ها در سنین بسیار پایین ممکن است باعث اختلال در رشد مناسب آنها گردد.
پزشکان متخصص ابتدا تمامی شرایط بیمار را بررسی می کنند، سپس بهترین روش جراحی پروتز را به ایشان اعلام می دارند. به طور کلی می توان 4 مرحله اصلی را برای به منظور بزرگ کردن پستان در نظر گرفت. این چهار مرحله عبارتند از:
اولین مرحله از عمل پروتز پستان را بررسی شرایط بیمار و بیهوشی می دانیم. وضعیت سلامتی شما در این مرحله به طور کامل مانیتور می شود و بهترین روش برای یهوشی انتخای می گردد؛ این روش معمولاً بیهوشی عمومی است.
می توان برای جایگذاری پروتز در بافت سینه از برش زیربغل یا دور هاله سینه استفاده کرد؛ ولی این دو برش به نسبت برش زیر سینه بسیار کمتر استفاده می شود. در شرایط خاصی جراح از برش زیر بغل یا دور هاله سینه استفاده می کند. به طور کل در جراحی پروتز سینه از سه نوع برش زیر بهره می گیرد:
پروتز یا ایمپلنت را می توان به دو صورت در داخل بافت سینه قرار داد، یکی زیر عضله فاشیا و دیگری روی آن. نظرات متفاوتی درباره این که کدام یکی از این روش ها بهتر هستند، وجود دارند. انتخاب از میان این دو بر اساس تشخیص پزشک و شرایط جراحی انجام می گیرد.
بخیه های جراحی پروتز سینه به گونه ای ایجاد می شوند که تا بیشترین حد ممکن در چین های طبیعی سینه یا زیر بغل پنهان شوند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: پروتز پستان چیست؟
قبل از عمل جراجی سینه، لازم است که مراقبت های ویژه و هدفدار زیر انجام شود:
بعد از انجام موفقیت آمیز عمل جراحی برای بزرگ کردن سینه، مراقبت های زیر لازم است:
تورم، کبودی و درد موقتی از عوارض جانبی عمل جراحی پروتز سینه می باشد. بعد از عمل نیز، مدت زمانی برای ریکاوری به منظور کمک به بهبود زخم و تنظیم بدن لازم است. عوارض جانبی معمول عمل جراحی پروتز سینه شامل موارد زیر خواهد بود:
آسیب عصبی باعث کاهش حساسیت در نوک سینه می شود و یا در موارد بسیار نادری ممکن است، سینه ها کاملاً احساس را از دست بدهند. این آسیب فقط ممکن است برای برخی از زنان به صورت موقف رخ دهد؛ اما در برخی دیگر می تواند دائمی باشد.
عوارض کمتر متداول عمل جراحی پروتز سینه شامل موارد زیر است:
قیمت پروتز سینه برای افراد مختلف و با شرایط گوناگون متفاوت می باشد. در واقع هزینه پروتز سینه به عوامل مختلفی همچون موارد زیر بستگی دارد:
علاوه بر هزینه جراحی پروتز سینه، یکسری هزینه هایی مانند ویزیت های جلسات مشاوره، انجام آزمایشات قبل از عمل و همچنین هزینه معاینات دوره ای بعد از عمل را به آن بیفزایید.
نسخه اصلی مطلب سن مناسب برای جراحی پروتز سینه را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.