با افزایش سن، بافت های صورت، نازک تر و شل تر می شوند. افزودن حجم به نواحی گونه یا وسط صورت و زیر چشم با ایمپلنت، می تواند خطوط صورت را بهبود بخشد و ظاهری جوان تر به چهره بدهد. همچنین جراحی پروتز صورت می تواند ظاهر طبیعی تری را به صورت پس از آسیب های مختلف ببخشد. از این رو بسیاری از افراد به سراغ این روش جراحی زیبایی و ترمیمی صورت می روند. پروتز صورت روش مناسبی می باشد برای افرادی که خواستار افزایش حجم یا برجستگی برخی از نواحی صورت خود می باشند. در کل نقش اصلی پروتز صورت، حجم دادن به نقاط مختلف صورت بوده که در نتیجه به صورت فرمی متناسب و جذاب تر ببخشد. چانه و گونه نواحی از صورت می باشند که بیشتر تحت عمل جراحی با پروتز قرار می گیرند . پروتزهای صورت در جنسها و شکلهای متنوع موجود می باشد؛ ولی با توجه به اینکه زیبایی کلی چهره تلفیقی از ترکیب خصوصیات گوناگون می باشد، تصمیم گیری در مورد سایز، شکل و جنس این پروتزها نیاز به دانش زیبایی شناختی کامل را دارد که به جراح این امکان را می دهد تا حداکثر جذابیت و زیبایی را ایجاد نماید.
پروتز سیلیکونی یکی از قدیمیترین انواع پروتز صورت می باشد که سازگاری آنها با بدن به اثبات رسیده است. از مزیت های عمده نصب پروتز سیلیکونی، ارزان بودن، نرم بودن و قابلیت خارج کردن بسیار آسان آن توسط جراح پلاستیک است.
پروتز مدپور بر خلاف سیلیکون قوام سفت تری دارد. همین مشخصات باعث می شود زمانی که بر روی استخوان قرار می گیرد، رفتاری مشابه داشته باشد.
پروتز گورتکس نیز مانند پروتز مدپور متخلخل است و باعث رشد بافت به درون خود می شود. پروتز گورتکس تاحدودی نرمتر از پروتز مدپور می باشد. در اغلب اوقات برای ثابت کردن آن به بافت های اطراف از پیچ یا بخیه زدن استفاده می شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: انواع عمل های زیبایی صورت
در موارد زیر استفاده از پروتزهای صورت گزینه ی مناسبی است:
در مقابل افراد مبتلا به انعقاد خون، فشار بالای خون و بیماران قلبی، نباید تحت پروتز صورت قرار گیرند. تشخیص اینکه شخص کاندیدای مناسبی برای پروتز چانه است یا نه بر عهده ی پزشک متخصص است.
این نوع پروتز دقیقاً بر روی استخوان قرار خواهد گرفت. این پروتز باعث می شود که گونه متقاضی مشخص تر دیده شود و صورت جوان تر از قبل خود را نشان دهد.
این نوع از پروتز در زیر گونه قرار خواهد گرفت. هدف این پروتز ایجاد حجم در گونه و لیفت صورت است.
این پروتز از ترکیب دو پروتز دیگر به وجود آمده است. در حقیقت هم در زیر گونه و هم بر روی گونه قرار خواهد گرفت و برجسته تر از قبل گونه ها را نشان می دهد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: بهترین جراح زیبایی اصفهان
ماندگاری پروتز به میزان زیادی به رعایت مراقبت های بعد از جراحی بستگی دارد. همچنین بستگی به عوامل متعدد دیگری نیز دارد. از جمله نوع و کیفیت پروتز استفاده شده، روش جراحی و سبک زندگی زیباجو. اغلب پروتز گونه می تواند به مدت چند سال و یا حتی تا دهه ها ماندگاری داشته باشد. همچنین مراقبت های منظم و پیگیری با متخصص پس از جراحی نیز برای حفظ وضعیت و ماندگاری پروتز گونه بسیار مؤثر است.
هزینه پروتزهای صورت بستگی به ناحیه مورد جراحی دارد و هزینه های متفاوتی دارد. هزینه این جراحی ها شامل دستمزد جراح، هزینه های بیهوشی، هزینه اتاق عمل و دیگر هزینه های مرتبط است. دستمزد جراح بستگی به میزان تجربه وی، نوع جراحی و هزینه های عرف در منطقه مورد نظر دارد.
نتایج حاصل از جراحی پروتزهای صورت در هر بیمار متفاوت می باشد؛ اما به طور کلی می توان گفت این نتایج دائمی هستند و در موارد اندکی دیده شده که بیمار نیاز دوباره به جراحی دوباره داشته باشد.
نسخه اصلی مطلب جراحی پروتزهای صورت؛ مزایا، معایب و جنس پروتزها را در سایت دکتر شهریار لقمانی بخوانید.