عوارض احتمالی تزریق ژل در نواحی مختلف صورت چیست؟
دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drsoleimani.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین تلفن مطب : 36290689 - 031
یکی از محبوب ترین و رایج ترین روش هایی که امروزه برای ترمیم و بازسازی پوست و همچنین از بین بردن چین و چروک و خطوط سطحی مورد استفاده قرار می گیرد تزریق ژل می باشد. در این روش متقاضیان با هدف تغییر دادن فرم صورت و باز گرداندن زیبایی و جوانی خود به چهره اقدام می کنند. ژل های تزریقی در انواع متفاوتی وجود دارند که مرغوب ترین نوع آنها ژل های حاوی هیالورونیک اسید می باشد؛ زیرا با ماندگاری نسبتاً طولانی عوارض کمتری به همراه دارد و با بدن انسان سازگاری خواهد داشت. هیالورونیک اسید نوعی ماده طبیعی است که در بخش های مختلف پوست و بافت های بدن وجود دارد و وظیفه آن حفظ رطوبت و آب رسانی پوست می باشد.
تمامی خدمات زیبایی مانند تزریق ژل ممکن است عوارضی را نیز به همراه داشته باشند. این عوارض با توجه به شرایط مختلف در افراد ممکن است متفاوت باشد. تمام این عارضه ها نهایتاً تا یک هفته در ظاهر شما دوام می آورند و پس از آن، کاملاً محو می شوند. اگر به هر دلیلی این عوارض تزریق ژل در بدن شما بیشتر از یک هفته دوام آوردند، باید برای انجام معاینه های بعدی به پزشک مراجعه کنید. این اتفاق البته به ندرت دیده می شود و برای بسیاری از افراد اتفاق نمی افتد.
ژل های تزریقی می تواند به شکل مطلوبی چین و چروک های سطحی و عمیق پوست را از بین ببرند و همچنین حجم از دست رفته بخش های مختلف صورت و بدن را جبران کند. از کاربردهای این فرایند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشاهده نتیجه در کوتاهترین زمان ممکن
- عدم نیاز به جراحی و تزریق ژل به صورت سرپایی
- عدم نیاز به دوره نقاهت و یا استراحت چند روزه
- انجام تزریق تنها به یک جلسه و مدت زمان کوتاهی نیاز دارد تا صورت گیرد.
- امکان نشان دادن حالات مختلف با صورت برای فرد پس از تزریق ژل وجود دارد.
- در صورت عدم رضایت می توان ژل ناحیه مورد نظر را خارج و آن نقطه را اصلاح کرد.
در جلسه ی تزریق ژل ابتدا ناحیه مورد نظر کاملاً استریل و ضد عفونی و به شکل موضعی بیحس می شود. سپس ژل آماده، به مقدار مناسب در قسمت هایی مانند گونه ها، خط خنده و … تزریق میشود. پزشک شما می تواند قسمت هایی که ژل تزریق شده را ماساژ دهد تا ژل به شکل همواری توزیع شود. در صورت نیاز پس از عمل می توانید با کمپرس یخ ناحیه ی تزریق شده را آرام کنید.
قبل از تزریق ژل رعایت نکاتی لازم است. معمولاً نکاتی توسط پزشک با توجه به شرایط فرد، به شخص مراجعه کننده گفته می شود. در زیر به برخی از نکات کلی اشاره می شود:
- ممنوعیت از مصرف آسپیرین و هر داروی حاوی اسید استیل سالیستیک
- ممنوعیت از مصرف ویتامین E و مکمل های حاوی سیر، جنسینگ و جینگکو
- ممنوعیت از مصرف ایبوپروفن، داروهای مسکن ضد التهابی با دوز بالا، روغن ماهی و نیز هر نوع نوشیدنی الکلی
- برای کاهش تورم یا کبودی تا چند روز هر چند ساعت به مدت 15 دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید. اگر کبودی ایجاد شود معمولاً در عرض 7-10 روز از بین می رود.
- نواحی درمان را ماساژ ندهید.
- از فعالیتهایی که باعث سرخ شدن صورت می شوند مثل مصرف الکل، ورزش یا برنزه کردن در روز درمان خودداری کنید.
- از گرم کردن محل درمان تا از بین رفتن کامل تورم یا کبودی خودداری کنید. دوش گرفتن یا شستشوی معمولی اشکالی ندارد.
در حالت کلی توصیه می شود افرادی که در گروه های زیر قرار می گیرند از انجام عمل تزریق ژل، خودداری کنند:
- زنان باردار و شیرده
- افراد زیر ۱۸ سال
- افراد با بیماری های خودایمنی بدن
- بیماران دیابتی
- افراد با زمینه حساسیت های شدید
دوام نتایج به نوع محصول، ناحیه مورد نظر و خود بیمار بستگی دارد. به طور کلی، هرچه تراکم محصول بیشتر باشد و هرچه عمیق تر تزریق شود، دوام آن بیشتر است. البته این یک قانون همیشگی نیست. برای تثبیت نتایج، پزشک معمولاً عمل را تکرار می کند، روش ها و مقدار ژل را تغییر می دهد تا به نتایج مطلوب برسد. ژل های اسید هیالورونیک یک گزینه موقتی هستند و دوام آنها بین ۶ تا ۱۸ ماه است.
هزینه تزریق ژل به محل مورد نظر، نوع ژل مورد استفاده، تعداد تزریقاتی که مورد نیاز است، بستگی دارد.
- ناهماهنگی در تزریق ژل: یکی از عوارضی که ممکن است پس از تزریق ژل در نواحی مختلف بدن به وجود بیاید، ایجاد ناهماهنگی در شکل ظاهری ناحیه تزریق است.
- عدم تقارن: از دیگر عوارض ناشی از تزریق ژل عدم تقارن است. این عارضه ممکن است در تزریق ژل لب ها و گونه به وجود بیاید.
- عفونت: عفونت پس از تزریق ژل ، یکی از خطرناک ترین عوارض به حساب می آید که ممکن است گاهی پیامدهای جبران ناپذیری نیز به همراه داشته باشد. یکی از دلایل عفونت پس از تزریق ژل استفاده از مواد نامرغوب و بی کیفیت است. آلودگی محیط و سرنگ از دیگر عوامل بروز عفونت محسوب می شود.
- ایجاد حساسیت و آلرژی: ایجاد آلرژی و حساسیت یکی دیگر از عوارضی است که پس از تزریق ژل در برخی افراد مشاهده شده است. این حساسیت ممکن است به دلیل ناسازگاری مواد تزریقی با پوست و بافت افراد ایجاد شود. پزشک متخصص پیش از تزریق حتماً از عدم آلرژی و حساسیت نسبت به مواد تزریقی اطمینان حاصل می کند. البته آلودگی محیط یا سرنگ نیز ممکن است از عوامل بروز حساسیت به حساب بیاید.
- نتایج غیر طبیعی: لازم است پیش از تزریق ژل درباره اقدامات پزشک منتخب خود و نتایج رضایت بخش او اطلاعات کافی به دست آورید. حتماً به نظرات مراجعین قبلی پزشک معالج خود توجه داشته باشید.
برای سپری کردن تزریق ژل با کمترین عوارض جانبی و بیشترین ایمنی، راهکار های ساده و مهمی وجود دارد که عمل کردن به آنها، برای شما بسیار مؤثر خواهد بود:
- تزریق ژل را تحت نظر یک پزشک متخصص، ماهر، باتجربه و معتبر انجام بدهید. در غیر این صورت، باید منتظر بروز عارضه های جانبی بسیار زیاد در ظاهر خود باشید.
- مطمئن شوید که این فعالیت برای شما در یک کلینیک تزریق ژل معتبر با تجهیزات کافی و به روز صورت می گیرد.
- قبل از انجام تزریق، اطمینان حاصل کنید که از یک فیلر باکیفیت برای شما استفاده خواهد شد.
- از پزشک بخواهید که قبل از تزریق فیلر ، یک تست آلرژی با همان فیلر برای شما انجام بدهد تا مطمئن شوید که خبری از واکنش های آلرژیک در بدن شما نخواهد بود.
- سوابق دارویی و درمانی مربوط به گذشته خود را به طور کامل با پزشک در میان بگذارید.
نسخه اصلی مطلب
عوارض احتمالی تزریق ژل در نواحی مختلف صورت چیست؟ را در سایت دکتر محسن سلیمانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید