بیماری مولوسکوم ناحیه تناسلی یک نوع بیماری ویروسی می باشد که به صورت ضایعات برجسته کوچک و بزرگ به روی پوست ظاهر می شوند. ضایعات حاصل از بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم معمولاً به رنگ پوست و یا سفید مرواریدی هستند وگنبدی و گرد بوده و در داخل آنها ماده ای ژله مانند و سفید وجود دارد که تماس این ماده با نقاط دیگر پوست باعث سرایت بیماری به دیگر نقاط بدن است. ضایعات پوستی مولوسکوم معمولاً خود به خود از بین میروند؛ اما این روند ممکن است چند ماه طول بکشد. درمان ضایعات باعث کوتاهتر شدن این مدت میشود. برای درمان این بیماری درمان های دارویی و جراحی در دسترس است. اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید، درمان ویروس ممکن است دشوارتر باشد یا عوارض شدیدتری ایجاد کند.
این بیماری پوستی به واسطه لمس کردن و در تماس بودن با پوست آلوده منتقل می شود و قدرت سرایت یافتن آن بسیار بالا است به طوری که حتی اگر فرد سالم با حوله، لباس ها و حتی اسباب بازی های شخص مبتلا در ارتباط باشد، امکان ظاهر شدن دانه های مولوسکوم بر بدن وی نیز وجود دارد. همچنین خود شخص آلوده هم نباید چندان به آن دست بزند و اکیداً توصیه می گردد که از خراشیدن آن جلوگیری شود؛ چرا که دیده شده با این کار به قسمت های دیگر بدن فرد هم سرایت کرده است.
در بزرگسالان ممکن است از طرق جنسی منتقل شود و محل رایج بروز مولوسکوم، آلت تناسلی است. در واقع رابطه ی جنسی یکی از اصلی ترین راه های انتقال است که در بزرگسالان معمولاً از این طریق مولوسکوم منتقل می شود؛ چرا که یکی از قسمت هایی که دانه های مولوسکوم در آن دیده می شود اندام تناسلی است که می تواند شامل اطراف یا روی آلت مردانگی، مهبل، مقعد و اطراف آن باشد و نیز محققان این احتمال را می دهند که این عارضه پوستی از طریق حمام، سونا و استخر عمومی نیز منتقل می شود که البته این نظریه تاکنون به اثبات علمی نرسیده است.
برای درمان مشکلات و بیماری های پوست ، مو و ناخن ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست می تواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت می باشند.
هیچ آزمایشی برای تشخیص مولوسکوم وجود ندارد و این بیماری فقط با ظاهر ضایعات شناسایی می شود. اگر شما به بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا شده اید، پزشک شما ممکن است انجام آزمایشاتی را برای عفونت های مقاربتی توصیه کند. با خراشیدن قسمت کمی از پوست آلوده، آن را در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار خواهد داد.
مولوسکوم کنتاژیوزوم خطرناک نیست؛ اما ظاهر ناخوشایندی بر پوست ایجاد می کند.
مولوسکوم معمولاً شفاف بوده و در طول مدت 6 تا 12 ماه برطرف می شود. در مراحل بهبود این بیماری، جوش های پوستی دیگر واگیردار نخواهد بود. در مورد کودکان به دلیل خطر عکس العمل نامناسب بدن به ندرت نیاز به مداخله درمانی برای رفع مشکل وجود دارد. به هر حال در افراد بزرگسال و نیز برای افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها دچار مشکل است، اغلب لازم است جراحت های پوستی به منظور جلوگیری از پخش آنها در بدن تحت درمان قرار گیرند. روش درمان مناسب برای بیمار به سطح سلامت کلی فرد و تعداد و موقعیت جراحت های پوستی بستگی دارد. روش های درمان قابل استفاده به این منظور به شرح زیر هستند:
بیماری مولوسکوم یک نوع بیماری ویروسی می باشد که به صورت ضایعات برجسته کوچک و بزرگ به روی پوست ظاهر می شوند. ضایعات حاصل از بیماری مولوسکوم معمولاً به رنگ پوست و یا سفید مرواریدی هستند و گنبدی و گرد بوده و در داخل آنها ماده ای ژله مانند و سفید وجود دارد که تماس این ماده با نقاط دیگر پوست باعث سرایت بیماری به دیگر نقاط بدن است. ضایعات حاصل از مولوسکوم دارای اندازه های متفاوتی میباشد و معمولاً باعث خارش پوستی و ناراحتی برای بیمار نمی شود. در بزرگسالان این بیماری معمولاً در مناطق تحتانی شکم و رانها و مناطق تناسلی ظاهر می شود و به وسیله ی تماس جنسی منتقل خواهد شد. از آنجا که مولوسکوم تناسلی در افراد سالم به خودی خود ظرف ۶ تا ۱۲ ماه از بین میرود، لذا درمان خاصی لازم نیست؛ اما در مواردی مانند قابل رؤیت بودن ضایعه، وجود حساسیت های زمینه ای و تمایل به پیشگیری از انتقال، درمان لازم می شود.
زگیل تناسلی یا زگیل مقاربتی یکی از شایع ترین بیماری های پوستی و عفونی است که در گروه بیماری های آمیزشی (STD) قرار می گیرد. این بیماری در اثر تماس مستقیم پوست با پوست فرد آلوده و از طریق برقراری روابط جنسی بین افراد منتقل می شود. از آنجایی که این بیماری به شدت سرایتی است، معمولاً با اولین تماس جنسی سریعاً به بدن فرد منتقل می گردد و به دنبال آن زائده هایی در اطراف ناحیه ی تناسلی و مقعد به وجود می آید. دلیل ایجاد این نوع زگیل ها ویروس پاپیلوما یا HPV است. این ویروس می تواند به شکل عفونت جنسی از طریق روابط جنسی منتقل شود. اچ پی وی می تواند روی پوست ناحیه تناسلی وجود داشته باشد؛ اما لزوماً زگیل به وجود نیاورد یا چند ماه بعد آن را به وجود بیاورد. همین موضوع باعث میشود بسیاری از افراد مبتلا تا ماه ها یا حتی سالها متوجه نشوند. بعضی از انواع ویروس می توانند به سلولهای دهانه رحم برسند و در آن ناحیه باعث سرطان شوند. روشهای مختلفی برای درمان زگیل از جمله لیزر پوست، کرایوتراپی و ... موجود است.
اندولیفت و هایفوتراپی که در کلینیک تخصصی دکتر حسن زاده سنندج انجام می شوند، روشهایی برای جوانسازی پوست صورت و دیگر بخش های بدن هستند که کم تهاجمی بوده و با هدف لیفتینگ یا بالا بردن اجزای صورت انجام می شوند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انجام این روش با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.