بوتاکس زیر بغل و درمان تعریق
دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhassanzadeh.netآدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم تلفن مطب : 33246361 - 087
به طور طبیعی میزان متعادل تعریق به کاهش درجه حرارت بدن کمک می نماید؛ اما در بعضی افراد غدد عرق دارای فعالیت بیشتری می باشند و این موجب ایجاد بوی نامطبوع و ظاهری نامناسب به ویژه در فصول گرم سال می شود و به این حالت هایپرهیدروز گفته می شود. تزریق بوتاکس برای افرادی که بیش از حد عرق می کنند، نوعی درمان است که می تواند تعریق آنها را کاهش دهد و از طریق تزریق بوتاکس تا 80 درصد کاهش می یابد. در بدن همه ما نوعی ماده شیمیایی وجود دارد که غدد عرق را تحریک می کند. بوتاکس از طریق مسدود کردن این ماده شیمیایی مانع فعال شدن غدد عرق می شود و بدین طریق تعریق را کاهش می دهد. این روش یک جراحی غیرتهاجمی است که نیاز به بیهوشی ندارد، فقط قبل از انجام تزریق، پزشک از بی حسی موضعی برای کاهش درد استفاده می کند.
روش های غیر جراحی متعددی برای کاهش عرق کردن وجود دارد؛ اما بوتاکس با مزایای خاصی همراه است که باعث شده به یک روش عالی برای کنترل تعریق تبدیل شود. برخی از مزایای آن به شرح زیر می باشند:
- تزریق بوتاکس در یک جلسه انجام می شود و نتایج بسیار خوبی را به وجود می آورد. در ارزیابی های بالینی ۸۱ درصد از بیماران ادعا کرده اند که پس از تزریق شاهد کاهش ۵۰ درصدی عرق کردن خود هستند و برخی دیگر می گویند که به هیچ عنوان دیگر عرق نکرده اند.
- فرایند تزریق بوتاکس فقط در حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد حال آنکه برای انجام سایر روش های درمانی پزشک به چند ساعت زمان نیاز دارد. اکثر بیماران پس از تزریق بوتاکس فعالیت های روزمره خود را شروع می کنند و نیازی به استراحت در منزل نخواهند داشت.
- اکثر بیماران می گویند که تزریق بوتاکس درد ندارد. طی مدت کوتاهی و با استفاده از یک سوزن نازک ۱۰ تا ۱۵ تعریق زیر هر بغل انجام می شود. پزشک قبل از شروع تزریق از بیحسی موضعی استفاده می کند تا شما دچار هیچگونه دردی نشوید.
- به طور متوسط نتایج حاصل از تزریق بوتاکس حدود شش ماه باقی می ماند.
- تزریق بوتاکس باعث آسیب دیدگی غدد عرق نمی شود. تزریق بوتاکس فقط از ارسال پیام های عصبی جلوگیری می کند و هیچگونه آسیبی را به بافت زیر بغل نمی رساند.
- در ابتدا پزشک نواحی مورد نظر را که مناسب برای دریافت بوتاکس هستند را علامت می زند.
- سپس در نواحی که قرار است به صلاح دید خود تزریق انجام شود، بیحسی موضعی اعمال می کند تا فرد در حین تزریق هیچ دردی را احساس نکند.
- بعد از ایجاد بیحسی، پزشک با آمپول های مخصوص که سوزن بسیار نازک و ریز دارند تزریق سم بوتولینوم را انجام می دهد.
پزشک برای کاهش عوارض و گرفتن نتیجه ای بهتر، مراقبت هایی را توصیه می کند که این مراقبت های قبل از تزریق بوتاکس شامل:
- اگر دارای بیماری یا آلرژی خاصی هستید باید به پزشک اطلاع دهید.
- دو الی چهار روز قبل از انجام تزریق بوتاکس نباید زیر بغل خود را اصلاح کنید.
- از نوشیدن الکل و استعمال دخانیات و مصرف داروهای رقیق کننده مانند آسپرین، ویتامین E و … خودداری کنید.
تزریق بوتاکس نیز مانند سایر اقداماتی که برای زیبایی انجام می شود دارای تعدادی مراقبت های عمومی است که باید برای رسیدن به نتیجه ای بهتر آنها را به مدت ۴۸ ساعت پس از تزریق رعایت کنید، تا علاوه بر عدم بروز مشکلات خاص، به تأثیرات مورد انتظار و دلخواه خود نیز دست یابید:
- پس از تزریق بوتاکس زیر بغل از انجام فعالیت ها و ورزش های سنگین خودداری کنید.
- پس از بوتاکس به هیچ وجه از آب گرم برای دوش گرفتن استفاده نکنید و سعی کنید با آب ولرم یا سرد دوش بگیرید؛ زیرا ممکن است باعث تغییر حالت در بوتاکس و در نتیجه بروز مشکلاتی شوید. برای مثال بدترین عارضه ناشی از افزایش دمای محیط، حرکت سم تزریق شده از زیر بغل به سایر قسمت های غیر هدف است که می تواند عوارض خطرناکی را به همراه داشته باشد.
- سعی کنید حتماً انجام اپیلاسیون را به تعویق انداخته و تا زمانی که پزشک اجازه نداده است، برای این منظور اقدام نکنید. حتی نباید بدون اجازه پزشک خود مو های زائد در ناحیه زیر بغل را لیزر کنید.
- از دست زدن و مالیدن زیر بغل بعد از تزریق بوتاکس خودداری کنید؛ زیرا سبب تغییر حالت در بوتاکس های تزریق شده می گردد و ممکن است نتیجه دلخواه را در بر نداشته باشد.
- برای کاهش التهاب و کبودی در نواحی زیر بغل خود می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. کمپرس یخ می تواند روند بهبود را سریع تر از حالت معمول کند. البته فراموش نکنید که باید نحوه استفاده از کمپرس یخ را آموزش ببینید تا در اثر فشار زیاد، باعث حرکت بوتاکس نشوید.
- مصرف دخانیات، الکل و داروهای رقیق کننده خون را تا چند روز به تعویق بیاندازید.
انجام این کار ها بعد از ۲۴ ساعت پس از بوتاکس مانعی ندارد و فرد می تواند دوباره به روند عادی زندگی خود باز گردد و فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.
- برای اکثر افراد تزریق بوتاکس خطری به همراه ندارد؛ اما افرادی هستند که تزریق بوتاکس ممکن است برای سلامتیشان مضر باشد. افرادی که دچار ضعف شدید عضلانی هستند، وجود بیماری های قلبی و افرادی که به مواد تزریقی بوتاکس حساسیت دارند نمی توانند بوتاکس انجام دهند.
- همچنین تزریق بوتاکس برای خانم های باردار و شیرده خطرناک است و امکان آسیب رساندن این سم به جنین بسیار زیاد است. زمانی که بعد از تزریق بوتاکس، بدن فرد حساسیت از خود نشان می دهد این به این معنا است که آنتی ژن سم به وسیله مویرگ های خونی حرکت کرده است. این واقعه در خانم های باردار به جنین آسیب می رساند.
معمولاً جهت درمان تعریق زیربغل، به هر قسمت ۵۰ واحد بوتاکس تزریق می شود، بنابراین برای هر دو زیربغل، ۱۰۰ واحد نیاز است.
بازه ی میانگین زمانی برای ماندگاری تزریق بوتاکس زیر بغل و دست و پا، بین شش الی هشت ماه برآورد شده، در عین حال ممکن است بیشتر از این زمان هم دوام داشته باشد؛ اما به طور معمول بازه ماندگاری کمتر از شش ماه و بیشتر از یک سال نخواهد بود.
تزریق بوتاکس زیر بغل این روزها توانسته توجه بسیاری از افرادی را که از تعریق بیش از حد این نواحی شکایت دارند را به خود جلب کند. در کنار نتایج رضایت بخش حاصل از تزریق می توان به بی خطر بودن و عدم بروز عوارض جانبی خطرناک اشاره کرد البته برای رسیدن به چنین نتیجه ای باید توجه کرد تا نحوه تزریق بوتاکس زیر بغل با دقت بالا و به درستی انجام شود. این کار در صورتی ممکن خواهد بود تا به یک کلینیک استاندارد برای این منظور مراجعه شود. از جمله عوارض بوتاکس زیر بغل که می توان در کاندیدهایی که به مراکز غیر معتبر مراجعه می کنند مشاهده شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آسیب شدید به بافت پوست زیر بغل
- حرکت کردن بوتاکس در زیر پوست و انتقال به نقاط دیگر
- کاهش توانایی تکان دادن دست به دلیل تزریق نامناسب
- احساس درد هنگام استفاده از دست
- خونریزی و کبودی شدید
- عدم حصول نتیجه دلخواه و عدم کاهش تعریق
- ضعف عضلانی
- عفونت
- تورم در نواحی تزریق بوتاکس
نسخه اصلی مطلب
بوتاکس زیر بغل و درمان تعریق را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید