آهن یک ماده معدنی است که عمدتاً در هموگلوبین وجود دارد، پروتئینی که گلبول های قرمز خون شما را تشکیل می دهد و اکسیژن را به تمام سلول های بدن شما حمل می کند. ریزش مو بر اثر کمبود آهن به این دلیل اتفاق می افتد که سلول های جدید مو برای رشد خود به طور مستقیم به میزان ذخایر آهن در بدن بستگی دارند؛ چرا که فولیکول های مو حاوی پروتئینی به نام فریتین هستند. فریتین در خود آهن را ذخیره می کند و آن را به سلول های مو انتقال می دهد تا سلول های جدید مو ساخته شوند. وقتی بدن شما با کمبود آهن مواجه شود، بدن شما سعی می کند خود به خود این کمبود آهن را جبران کند و از انتقال آهن به بافت های غیر ضروری مانند مو و ناخن جلوگیری می کند. به همین دلیل دیگر فریتین به مو ها نمی رسند و به اندام های حیاتی و ضروری تر بدن انتقال می یابند و این گونه است که ریزش مو اتفاق می افتد. در اکثر افرادی که دلیل ریزش موهای آنها فقر آهن بوده است، با استفاده از درمان هایی که کمبود آهن در بدن را جبران می کنند، رشد مو ها نیز به حالت عادی برگشته است. به طور کلی فقر آهن یک بیماری مزمن و همیشگی نیست هرچند تشخیص زودهنگام آن بسیار مهم و لازم است. این که بدن شما چقدر کمبود آهن دارد و چه اقدامات دیگری باید انجام دهید، تنها به تشخیص پزشک و ارزیابی او از وضعیت بدن شما بستگی دارد.
تقویت موها و درمان ریزش مو با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علت فقر آهن میزان پایین آهن در بدن است و بدن ممکن است به این دلایل میزان آهن پایینی داشته باشد:
به محض مشاهده علائم و نشانه های کمبود آهن که می تواند منجر به ریزش مو شود باید به پزشک مراجعه کنید:
ریزش موی ناشی از فقر آهن یا کمبود آهن می تواند مانند الگوی ریزش موی مردانه باشد. اگر دچار ریزش موی ناشی از فقر آهن شده اید، ممکن است در حمام و یا روشویی بیشتر از حد معمول مو مشاهده کنید. در موارد پیشرفته تر، ممکن است لکه های کچلی در پوست سرتان ظاهر شود.
افراد در صورتی که مشکوک به کمبود آهن هستند باید فوراً به پزشک مراجعه نمایند. هدف از تشخیص، از بین بردن بیماری های دیگر مانند سلیاک که با کمبود آهن علائم مشابه دارند، است. سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد می شود.
روش های تشخیص عبارتند از:
در بزرگسالان، درمان کمبود آهن به وضعیت آهن و علت اصلی آن بستگی دارد. در صورت تخلیه ذخایر آهن بدن، پزشک اطلاعاتی در مورد گنجاندن غذاهای غنی از آهن در رژیم غذایی به بیمار می دهد. حدود شش ماه دیگر فرد باید آزمایش خون دهد تا بررسی شود که سطح آهن وی بهبود یافته است یا خیر. پزشک به بیماران مبتلا به کمبود آهن توصیه می کند تا از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی (مانند سبوس، چای و قهوه) که در جذب آهن موجود در وعده های غذایی تداخل ایجاد کنند، اجتناب کنند. علاوه بر این، در طی دوره درمان پزشک مرتب وضعیت آهن بیماران را بررسی کرده و ممکن است مکمل هایی را نیز در کنار رژیم غذایی تجویز کند. برای افرادی که به کم خونی ناشی از کمبود آهن مبتلا هستند نیز مکمل هایی تجویز می شود. ممکن است شش ماه تا یک سال طول بکشد تا بدن ذخایر آهن خود را دوباره تهیه و تأمین کند. سطح آهن این دسته از افراد نیز به طور منظم با آزمایش خون بررسی می شود. در صورتی که بیمار مشکل اساسی دیگری داشته باشد که منجر به کمبود آهن شده است، پزشک در ابتدا باید علت را پیدا کند تا بهترین و مؤثرترین روش درمانی را انتخاب کند. پزشکان روش های درمانی بسیاری را برای این عارضه توصیه می کنند. در ادامه به بررسی درمان های ریزش مو می پردازیم.
کمبود آهن می تواند باعث مشکلاتی شود که برخی از آنها عبارتند از:
تزریق ژل و بوتاکس در اصفهان با استفاده از با کیفیت ترین مواد و مهارت در تزریق توسط متخصص پوست، در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری انجام می پذیرد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات در این زمینه، با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.