سندرم تیتز یک بیماری اسکلتی عضلانی نادر است که می تواند دردناک باشد اما تقریبا جدی نیست. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که غضروف اطراف مفاصلی که دنده های بالایی شما را به استخوان جناغ سینه متصل می کند متورم شود. سندرم Tietze با سندرم Tietz متفاوت است، که با از دست دادن شنوایی، پوست روشن و موهای روشن مشخص می شودو مادرزادی و همچنین نادر است.
هیچ کس دقیقاً نمی داند که چه چیزی باعث ایجاد سندرم تیتز می شود. برخی از متخصصان معتقدند که این عارضه در اثر ضربه های ریز زیاد به دیواره قفسه سینه ایجاد می شود. همچنین اگر عفونت های تنفسی زیاد، سرفه های بیش از حد ،استفراغ شدید، عفونت های دستگاه تنفسی فوقانیداز جمله سینوزیت یا لارنژیت ،یا فشار ناشی از ورزش یا سایر فعالیت های بدنی داشته باشید، ممکن است به این بیماری مبتلا شوید. گاهی اوقات سندرم تیتز در نتیجه ابتلا به موارد دیگر مانند آرتریت پسوریاتیک رخ می دهد. معمولا جوانان زیر 40 سال بیشتر به سندرم تیتز مبتلا میشوند
سندرم تیتز بیشتر کودکان و افراد زیر 40 سال را تحت تاثیر قرار می دهد و در افرادی که در 20 و 30 سالگی هستند شایعتر است. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که تعداد موارد ابتلا در دوره زمستان و بهار بیشتر بود.نسبت بیشتری از زنان به سندرم تیتز مبتلا می شوند.
تشخیص سندرم Tietze می تواند سخت باشد زیرا علائم آن مانند بسیاری دیگر از عارضه هاست. این عارضه می تواند مانند آنژین صدری به نظر برسد، یعنی درد قفسه سینه زمانی که ماهیچه های قلب شما اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. همچنین بسیار شبیه به برخی از مشکلات ریوی، آرتریت روماتوئید، و کوستوکندریت میباشد که به آن درد دیواره قفسه سینه نیز گفته می شود.
هنگامی که برای درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کنید، آنها ابتدا می خواهند هر گونه بیماری جدی یا احتمالاً تهدیدکننده حیات را که نیاز به مداخله فوری مانند آنژین صدری، پلوریت یا حمله قلبی دارد را رد کنند. از آنجایی که هیچ آزمایش خاصی برای سندرم تیتز وجود ندارد پزشک احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می دهد که می تواند شامل فشار دادن سینه باشد.
همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای رد موارد دیگر انجام دهند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
علایم سندرم تیتز معمولاً جدی نیستند و اغلب بدون درمان از بین می روند. گاهی اوقات فقط شنیدن اینکه این سندرم تیتز است و حمله قلبی نیست، می تواند به شما اطمینان دهد که با درد کنار بیایید تا زمانی که خود به خود از بین برود.
سایر درمان ها می توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند. این موارد شامل:
درمان اختصاصی سندرم تیتز توسط دکتر حسین عدل خو در کلینیک درد نفس:
در کلینیک درد نفس درمان اختصاصی سندرم تیتز برای شما عزیزان به صورت سرپایی توسط دکتر حسین عدل خو فوق تخصص درد انجام خواهد گرفت. این فرایند به صورت اختصاصی بدون نیاز به بیهوشی و تحت مانیتورینگ کامل قلبی تنفسی با بی حسی موضعی در زمان بسیار کوتاه انجام خواهد گرفت.
از روش های درمانی اختصاصی کلینیک درد نفس جهت درمان سندرم تیتز میتوان به تزریق ترکیب کورتیکو استیرویید و روپیواکایین اشاره کرد. در این روش بعد از ضد عفونی و استریل کردن محل تزریق در فضای دنده ای ، محل دقیق تزریق با استفاده از دستگاه سونو گرافی تشخیص داده میشود و سپس کوکتل دارویی در مفصل ملتهب تزریق میگردد.
از سایر روش های درمانی اختصاصی کلینیک درد نفس جهت درمان سندرم تیتز میتوان به تزریق PRP اشاره کرد. در این روش مقداری از خون بیمار به روش استریل گرفته میشود و بعد از سانتریفیوژ شدن، فاکتور های ضد التهابی آن جدا شده و بعد از پیدا کردن محل دقیق تزریق توسط دستگاه سونوگرافی، در مفصل ملتهب دنده تزریق میشود.
سپس بیمار بعد از 30 دقیقه مانیتور شدن علایم حیاتی در ریکاوری کلینیک درد نفس روی پای خود از کلینیک ترخیص خواهد شد. همچنین یک دوره درمانی با دستگاه لیزر پر توان موجود در کلینیک درد نفس و همچنین تزریق گاز اوزون خونرسانی به ناحیه را افزایش داده و باعث کاهش درد بیماران عزیز میشود. این روش ها از روش های جدید و موثر میباشند که به کاهش التهاب و در نتیجه درمان درد بیماران عزیز کمک قابل توجهی میکنند.
سکس تراپی شیوه درمانی گفتگو محور است که با هدف بهبود روابط جنسی زوجین و رفع مشکلات و اختلالات جنسی افراد، توسط سکس تراپیست انجام میشود. در این روش هر چیزی که در رفتار و عملکرد جنسی فرد یا زوج تاثیرگذار است مورد بررسی قرار می گیرد. اگر مایل به آگاهی بیشتر در این زمینه هستید می توانید به بخش سکس تراپی در پزشک آنلاین مراجعه نمایید.