شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

دردهای عضلانی اسکلتی قفسه سینه

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

دلایل زیادی برای درد قفسه سینه وجود دارد که برخی از آن ها دردهای قلبی و غیر قلبی قفسه سینه می باشند. خارج از مسائل مربوط به قلب،سایر اعضای بدن واقع در ناحیه قفسه سینه شامل عضلات، استخوان ها، بافت های همبند، اعصاب، پوست، ریه ها، آئورت (شریان اصلی)، مری و معده است. همه اینها می تواند باعث درد قفسه سینه شود. حدود نیمی از مواردی که با درد قفسه سینه به اورژانس مراجعه می کنند دچار درد قلبی نمی باشند. بسیار از این بیماران مبتلا به درد های عضلانی اسکلتی می باشند به یاد داشته باشید که درد در ناحیه سینه همواره نشانه ای هشدار دهنده محسوب می شود، زیرا به طور معمول ترس از ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.

اما (دردهای سینه ای عضلانی اسکلتی )یکی از دلایل شایع درد سینه غیر قلبی است. این مدل درد ها اغلب می تواند از التهاب یا آسیب به عضلات یا استخوان های دیواره قفسه سینه رخ دهد. این می تواند به دلیل ضربه ، آرتروز یا سایر موارد باشد درد در قفسه سینه به علت درگیری اسکلتی-عضلانی از یکی از دلایل شایع درد سینه غیر قلبی است که مورد بررسی قرار می گیرند.

آنچه در این مطلب میخوانید

خصوصیات دردهای غیر قلبی

اگر درد قفسه سینه تنها چند ثانیه باشد جای نگرانی نیست چرا که ارتباطی با علائم و نشانه های بیماری قلبی ندارد و علت آن غیر قلبی است. درد قفسه سینه، معمولا موقع استراحت و یا موقع دراز کشیدن، معمولا قلبی نیست.

دردهای عضلانی اسکلتی قفسه سینه

دلایل شایع و علتهای عضلانی اسکلتی درد قفسه سینه

دلایل مختلفی برای درد دیواره سینه وجود دارند، و خوشبختانه، در بیشتر موارد دلیل زمینه ای درد دیواره سینه خوش خیم و بی نیاز از درمان است. با این وجود، برخی انواع درد دیواره سینه ممکن است به یک مشکل جدی اشاره داشته باشند و از این رو به درمان خاصی نیاز باشد.در ادامه برخی از مهمترین علتهای عضلانی اسکلتی درد قفسه سینه را ذکر کردیم.

۱-آسیب سینه

آسیب دیواره سینه می تواند موجب رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلانی، کبودی ها، یا ترک خوردگی دنده ها شود. آسیب ممکن است به واسطه برخی رویدادهای شدید، مانند یک حادثه ورزشی یا تصادف خودرو، و یا برخی موارد خفیف تر، مانند بلند کردن یک جسم سنگین، که در صورت شکل گیری با تاخیر درد یادآوری آن نیز دشوارتر است، شکل بگیرد.

۲-کوستوکندریت

کوستوکندریت که به نام سندرم کوستواسترنال (دندهای-جناغی) نیز شناخته می شود، صرفا به درد و حساسیت به لمس در مفصل کوستوکندرال، ناحیه ای در امتداد استخوان سینه، که دنده ها به آن متصل شده اند، اشاره دارد. درد به طور کلی به نقطه ای خاص، بیشتر در سمت چپ استخوان سینه، محدود می شود.درد کوستوکندریت به طور معمول می تواند با اعمال فشار روی ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته افزایش یابد.علل کوستوکندریت تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده اند. این سندرم در کودکان و افراد جوان گاهی اوقات با کشیدگی یا ضعف عضلات بین دنده ای مرتبط است، که پیرو فعالیت های تکراری و ایجاد تنش در این عضلات، مانند حمل کیف های سنگین، شکل می گیرد.

۳-سندرم درد دنده پایینی

سندرم درد دنده پایینی که به نام سندرم دنده لغزنده نیز شناخته می شود، قسمت پایینی دنده ها را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به این شرایط به طور معمول از درد در قسمت پایینی سینه یا در قسمت شکم شکایت می کنند. در این سندرم یکی از دنده های پایینی (هشتم، نهم یا دهم) به طور معمول پس از یک آسیب دیدگی، از محل اتصال خود به استخوان سینه شل می شود. حرکت دنده اعصابی که در نزدیکی آن قرار دارند را تحت تاثیر قرار داده و درد شکل می گیرد.

۴-سندرم گرفتگی جلو قلب

یک شرایط کاملا خوش خیم و بسیار شایع است، که به طور معمول در کودکان یا افراد جوان دیده می شود. در این حالت درد سینه ناگهانی و تیز شکل می گیرد، که به طور معمول در سمت چپ سینه رخ داده و برای چند ثانیه تا چند دقیقه ادامه دارد. این شرایط معمولا در زمان استراحت رخ می دهد و طی آن تنفس موجب افزایش درد می شود. پس از چند ثانیه یا چند دقیقه درد به طور کامل از بین می رود. دلیل این شرایط نامشخص است.

۵-فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا سندرمی نسبتا شایع متشکل از دردهای عضلانی اسکلتی پخش شونده و مختلف است. احساس درد روی سینه در این شرایط شایع است. فیبرومیالژیا اغلب با نشانه های بیشتری افزون بر درد همراه است که از آن جمله می توان به خستگی، اختلالات خواب، و علائم معدی روده ای اشاره کرد.

۶-بیماری های روماتیسمی مرتبط با درد دیواره سینه

درد دیواره سینه مرتبط با التهاب ستون فقرات یا مفاصل دنده را می توان در تعدادی از بیماری های روماتیسمی، به طور خاص آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت انکیلوز و آرتریت سوریاتیک مشاهده کرد

۷-شکستگی های استرسی

شکستگی های استرسی دنده ها را می توان در ورزشکارانی که درگیر انجام حرکات شدید و تکراری در قسمت بالا تنه خود هستند، مشاهده کرد. شکستگی های استرسی می توانند در افراد مبتلا به پوکی استخوان یا کمبود ویتامین D نیز مشاهده شوند.

۸-بدخیمی ها

مراحل پیشرفته سرطانی که به دیواره سینه حمله می کند می تواند درد قابل توجهی را موجب شود. سرطان پستان و سرطان ریه دو نوع شایع سرطان هستند که این شرایط را ایجاد می کنند. سرطان دنده ها بیماری فوق العاده نادری است که می تواند موجب درد دیواره سینه شود.

۹-دردهای ناشی از زونای ناحیه قفسه سینه (PHN)

۱۰-دردهای بعد از عمل جراحی قفسه سینه (مانند عمل جراحی قلب باز، تنگی کانال نخاع سینه ای و۰۰۰۰)

۱۱-اختلالات روانپزشکی:

برخی از اختلالات روان پزشکی از جمله اضطراب و افسردگی از علل شایع درد قفسه سینه غیر قلبی هستند. اینطور مشخص شده که مبتلایان به این اختلالات سه برابر بیش از دیگران مبتلا به درد قفسه سینه می شوند.

درمان دردهای غیر قلبی قفسه سینه

بیشتر دردهای اسکلتی عضلانی را می توان با استراحت و مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن ، ایبوپروفن یا ناپروکسن به صورت محافظه کارانه درمان کرد. ریفلاکس اسید معمولاً با تغییر در رژیم غذایی و آنتی اسیدها برطرف می شود. فیزیوتراپی می­تواند شامل ورزش مربوط به مهار ماهیچه­ های قفسه سینه، کمر و شانه (تقویت و افزایش استقامت)؛ کشش عضلات قفسه سینه، تصحیح وضعیت بدنی؛ ضربه زدن به تیغه­ های شانه یا ستون فقرات؛ تکنیک های دستی (بسیج) دنده ها و یا آموزش باشد.

بلوک اعصاب بین دنده ای

همچنین زمانی که درد در قسمت دنده به دلایل زیر ایجاد شده باشد، می توان از این روش درمانی برای بهبود درد به کار برد:

  1. دردهای سرطانی
  2. شکستگی دنده ها
  3. بیماری زونا (افرادی که پس از بیماری زونا، دچار دردی مزمن در یک قسمت پوست خود، در ناحیه قفسه سینه، شده اند).
  4. متاستاز (بیمارانی که به دلیل وجود سرطان از یک ناحیه به ناحیه دیگر مانند قفسه سینه یا محل بین دنده ای دچار دردهای سرطانی در این قسمت شده اند. به طور مثال فردی که دچار سرطان کبد بوده و نواحی بین دنده ای او نیز درگیر شده است).

همه این موارد را می توان با تزریق بلوک بین دنده ای درمان کرد.تسکین طولانی مدت طی دو الی سه روز آغاز می شود، در واقع طی این مدت داروی استروئیدی منجر به بی دردی می شود.مدت باقی ماندن اثر این دارو در هر بیمار متفاوت است. ممکن است تسکین ناشی از دارو چند ماه ادامه داشته باشد.بلوک عصب بین دنده ای برای کاهش و درمان درد مزمن قفسه سینه اغلب در همان جلسه اول، به درمان یا بهبود درد کمک می کند؛ ولی ممکن است به تشخیص متخصص درد نیاز به تکرار این بلوک عصبی باشد.

عوارض جانبی بلوک عصبی بین دنده ای

رادیوفرکوئنسی

بلاک دائمی برای کنترل بلند مدت درد های مقاوم و شدید کاربرد بسیار خوبی دارد. نحوه انجام این بلاک مشابه بلاک موقتی است ولی به جای تزریق مواد بی حسی از سوزنی استفاده می شود که با امواج رادیویی ( روش رادیوفرکوئنسی ) عصب را تخریب می کند. اگر بیمار نیاز به بلاک دائمی برای کنترل درد داشته باشد، می توان با انجام بلاک موقت تاثیر بلاک دائمی را پیشبینی کرد.

شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی ، رادیولوژی و سونوگرافی ، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بلفاروپلاستی غیر جراحی (پلکسر یا پلاسما جت)دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کدام زنان در معرض سرطان سینه هستند؟دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
درمان ریشهدکتر کاملیا فرمند [ دندانپزشک ]
تزریق چربی به بغل ران (هیپ دیپ) چگونه انجام میشود؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تشخیص تنبلی تخمدان با سونوگرافیدکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
اختلال ارگاسم در زناندکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
درمان درد مچ دست با فیزیوتراپیدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق بوتاکس و تاثیر آن در جوانسازی پوستدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
شناسایی نوعی ماده سرطانزا به نام آکریلامید در سیب زمینی سرخ شدهشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت