دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان

سرطان سينه در مردان چه علائمی دارد؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.com
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031

سرطان سینه معمولاً به عنوان یک بیماری زنانه شناخته می شود، اما مردان نیز می توانند به این بیماری مبتلا شوند. اگرچه سرطان سینه در مردان نادر است، اما تشخیص زودهنگام آن نقش حیاتی در درمان موفقیت آمیز دارد. بسیاری از مردان از علائم این بیماری آگاه نیستند و همین امر می تواند تشخیص را به تأخیر بیندازد. در این مقاله به علائم رایج سرطان سینه در مردان، از جمله تغییرات در بافت سینه، توده ها، و ترشحات غیرعادی از نوک سینه، پرداخته و اهمیت توجه به این نشانه ها را بررسی می کنیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت ایجاد توده در سینه مردان

غده های موجود در پستان که اغلب سرطانی هستند سفت بوده و به راحتی در زیر پوست تکان نمی خورند. برای تشخیص سرطانی بودن این غده ها باید از سینه تصویر برداری کرد.علت به وجود آمدن غدد سرطانی در سینه مردان دقیق مشخص نیست؛ ولی پزشکان علت این امر را سرعت تقسیم سلول های پستان نسبت به سلول های سالم می دانند که این سلول ها به صورت تومور جمع شده و به بافت های مجاور یا غدد لنفاوی گسترش می یابند.

سرطان سينه در مردان

علائم سرطان سینه در مردان

شایع ترین علائم سرطان سینه در مردان،برآمدگی و برجستگی بدون درد و سفتی است که در زیر نوک سینه به وجود می آید. اندازه سرطان سینه در مردان در تشخیص اولیه معمولاً 2.5 سانتی متر قطر دارد. تشکیل سرطان در زیر نوک سینه ممکن است رنگ نوک سینه را تغییر داده و به رنگ جدیدی در بیاورد. علاوه بر این، از نشانه های دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوبت دهی

و به صورت کامل تر این علائم را به شکل زیر نیز می توان شرح داد :

۱-توده های درون سینه

بیشتر مردان مبتلا به سرطان سینه متوجه وجود یک توده ی سفت و بدون درد روی عضلات سینه ی خود، در پشت یا نزدیکی ناحیه ی نوک سینه می شوند. این غده ها متفاوت از توده های ناشی از بیماری ژنیکوماستی (بزرگ شدن خوش خیم سینه ها در مردان) یا رشد بافت سینه در اثر بر هم خوردن تعادل هورمون ها است. بیماری ژنیکوماستی معمولا به شکل یک توده ی فشردنی، متحرک و نرم در پشت نوک سینه بروز پیدا می کند. اما توده های مربوط به سرطان سینه متحرک یا نرم نیستند، بلکه نسبتا سفت هستند و به راحتی زیر پوست حرکت نمی کنند. برای اطمینان از سرطانی بودن توده، به تصویربرداری پزشکی و گاهی نمونه برداری سوزنی نیاز است.

۲-تغییر در شکل و اندازه ی سینه

علاوه بر ظاهر شدن توده در داخل سینه یا عضلات آن، ممکن است مردان متوجه تغییرات غیر معمولی در اندازه ی سینه ی شوند. این تغییر می تواند به شکل افزایش تدریجی یا حتی یک شبه ی اندازه ی سینه باشد. همچنین ممکن است شکل سینه دچار تغییر شود. این تغییرات اغلب بدون درد رخ می دهند و بسیار جزئی هستند.

۳-تغییرات نوک سینه

اگر متوجه تغییری در ظاهر، شکل و بافت نوک سینه های خود شدید، به یک پزشک مراجعه کنید چون تغییرات نوک سینه در ۴۰ تا ۵۰ درصد مردان مسأله ی قابل توجهی است. این تغییرات ممکن است به شکل جمع شدن، تو رفتگی، قرمز شدن، پوسته پوسته شدن یا ترشح نوک سینه باشد. عمده ترین دلیل جمع شدن نوک سینه وجود یک بافت سرطانی است که به پوست و عضله ی سینه می چسبد. با این حال ممکن است جمع شدن نوک سینه در مردان به دلیل بیماری های خوش خیم هم باشد.

۴-تغییرات پوست

گاهی اولین نشانه ی سرطان سینه ، بروز تغییر در پوست قفسه ی سینه است. این تغییرات می تواند به شکل قرمز شدن پوست یا یک راش پوستی و ورم یا انباشت مایعات در بافت عضله ی قفسه ی سینه باشد. این نشانه ها شبیه به علائم بیماری های عفونی هستند. در اغلب موارد راش های پوستی یا قرمزی مبهم پوست جدی گرفته نمی شوند چون ممکن است بیمار این علائم را ساییدگی ناشی از یک فعالیت فیزیکی یا حتی یک زخم درمان نشده بداند. دیگر تغییرات قابل توجه پوست، ظاهر شدن یک برآمدگی کوچک سفت یا زخم روی نوک سینه یا در نزدیکی آن هستند.

۵-ترشح سینه

ترشح سینه در زنان، حتی آن هایی که باردار نیستند یا فرزندشان را شیر نمی دهند، می تواند امری طبیعی باشد. اما در مورد مردان اینطور نیست. در حقیقت، این مسأله در اغلب موارد نشانه ی اولیه و هشدار دهنده ی سرطان سینه در مرداناست. معمولا مردان نسبت به این ترشحات بی توجه نیستند و همین مسأله است که آن ها را متوجه مشکل اصلی می کند. این ترشحات می تواند شفاف یا همراه با خون باشد و بیمار از روی لکه های روی لباسش متوجه آن می شود. اگر متوجه هر گونه ترشحی شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

۶-احساس درد در ناحیه ی سینه یا نوک آن

اگرچه درد سینه نشانه ی ویژه ای نیست و می تواند از علائم بسیاری از بیماری های غیر سرطانی هم باشد، اما در عین حال ممکن است از نشانه های سرطان سینه باشد. درد ناشی از سرطان سینه معمولا به شکل کانونی و مداوم است و ارتباطی به هیچ گونه آسیب یا فعالیت فیزیکی ندارد. این درد اغلب در ناحیه ی نوک سینه به وجود می آید. اگر در ناحیه ی سینه یا نوک آن دچار درد بی دلیلی هستید که بعد از گذشت چند روز هنوز رفع نشده، به یک پزشک مراجعه کنید.

۷-درد استخوانی

از آن جایی که سرطان سینه در مردان معمولا در مراحل پیشرفته ی بیماری تشخیص داده می شود، سرطان می تواند به خارج سینه و دیگر قسمت های بدن گسترش پیدا کند. سرطان سینه بیشتر به استخوان ها گسترش پیدا می کند. در این حالت، درد استخوانی شایع ترین نشانه ی این مسأله بوده و باعث مراجعه ی مردان به پزشک و تشخیص سرطان می شود.

۸-بزرگ شدن غدد لنفاوی

غدد لنفاوی هم نقطه ی دیگری است که سرطان سینه می تواند به آن گسترش پیدا کند. در حقیقت وقتی مردی به سرطان سینه مبتلا می شود، احتمال زیادی وجود دارد که تا پیش از تشخیص بیماری، سرطان به غدد لنفاوی هم گسترش پیدا کند. اگر متوجه یک یا چند توده ی دردناک در نزدیکی یا زیر ناحیه ی زیر بغل خود شدید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

جراحی سرطان پستان

عوامل خطر سرطان سینه در مردان

مواردی وجود دارند که به عنوان عوامل خطر سرطان سینه یاد می شوند و موجب تشدید ریسک ابتلا به این سرطان می شوند. در ادامه به بررسی تعدادی از آن ها می پردازیم.

قرار گرفتن در معرض پرتو ها

قرار گرفتن در معرض اشعه های یونیزه از عواملی است که احتمال بروز سرطان سینه در مردان را افزایش می دهد. مردانی که قبلاً برای درمان بدخیمی در ناحیه قفسه سینه تحت درمان با شیوه پرتو درمانی قرار گرفته اند، به عنوان مثال مردانی که برای درمان لنفوم هوچکین که نوعی سرطان خون محسوب می شود، احتمال بروز سرطان سینه در آن ها بیشتر از دیگر مردان است.

بالا بودن سطح استروژن خون

در حالت عادی مردان در مقایسه با زنان مقدار بسیار کم تری استروژن تولید می کنند. اما در بعضی شرایط خاص و بیماری ها ممکن است سطح استروژن در مردان افزایش غیر عادی داشته باشد.رشد و بزرگ شدن غیر عادی سینه های مردان که اصطلاحا به آن ژنیکوماستی (gynecomastia) می گویند در نتیجه افزایش همین سطح استروژن به وجود می آید.غالبا سرطان سینه در مردان دارای گیرنده استروژن مثبت هستند یعنی پروتئینی که بر روی سطح سلول های سرطانی وجود دارد می تواند استروژن را دریافت کرده و آن را از طریق دیواره سلول به داخل سلول بفرستد. دو بیماری نیز وجود دارد که می تواند باعث افزایش سطح استروژن و میزان تولید آن در خون شود. یکی سندرم Klinefleter و دیگری بیماری سیروز کبدی است.

سندرم Klinefleter

سندرم کالین فلتر در مردانی رخ می دهد که با یک نسخه اضافه از کروموزوم X متولد می شوند. در نتیجه به جای XY به صورت XXY هستند.مردان مبتلا به این سندروم بیضه هایی کوچک تر از اندازه طبیعی دارند و میزان ترشح تستوسترون در آن کاهش یافته و استروژن بیشتری در بدن آن ها تولید می شود.

سیروز کبدی

بیماری سیروز کبدی ممکن است در نتیجه مصرف بیش از حد الکل، هپاتیت مزمن ویروسی یا شرایط ژنتیکی به وجودآید که این بیماری منجر به افزایش تجمع مواد سمی در کبد می شود. بروز سیروز کبدی منجر به تغییر میزان پیوند های پروتئینی و آزاد هورمون های زنان و مردانه در خون می شود و باعث افزایش سطح استروژن در جریان خون مردان می شود. در نتیجه مصرف زیاد الکل احتمال بروز سیروز کبدی را در مردان افزایش داده و فرد استروژن بیشتری تولید می کند که موجب می شود فرد درمعرض ابتلا به سرطان سینه قرار گیرد.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

زمینه خانوادگی

اگر پدر، برادر یا سایر بستگان مذکر یا حتی مونث فرد به انواع سرطان سینه مبتلا شده باشند احتمال ابتلا افزایش می یابد. اختلالات ژنتیکی در ژن های BRCA۱ و BRCA۲ از عوامل نادر، اما موثر در ابتلا به سرطان سینه می باشد. ژن BRCA2 ژنی است که بر روی کروموزوم 13 قرار داردو وظیفه آن سرکوب کردن رشد بیش از حد سلول های غیر عادی می باشد.

نسخه اصلی مطلب سرطان سينه در مردان چه علائمی دارد؟ را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
فرم دهی صورت بدون نیاز به جراحیدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
بهترین کرم ضد آفتابدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق چربی زیر چشم؛ مزایا، عوارض و مراقبت هادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
انواع لکدکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا جوش های هورمونی به درمان نیاز دارند؟دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
انواع آب مرواریددکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
بیماری گال چگونه ايجاد می شود؟دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
لیزر الکساندرایت؛ بروزترین دستگاه لیزر موی زائددکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
ناخن های سالمکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت