یکی از انواع چین و چروک ها و خطوطی که معمولاً در اثر افزایش سن و از بین رفتن کلاژن های پوست به وجود می آید و سبب پیر به نظر رسیدن چهره افراد می شود، خط اندوه و خنده می باشد. ژنتیک و حرکت دادن زیاد صورت در هنگام صحبت کردن نیز، از دیگر دلایل ایجاد این خط می باشد. همچنین در برخی مواقع خشکی پوست، عدم مراقبت درست از پوست، قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای مدت طولانی و تحلیل رفتن پوست صورت نیز میتوانند باعث ایجاد خط اندوه شوند.
برای رفع خطوط خنده و اندوه امروزه متد ها و عمل های زیبایی بسیار متعدد و مختلفی در دنیا وجود دارد و هر یک به طریق متفاوتی انجام شده و دارای مزیت ها و معایب مختص خود می باشد؛ اما از جمله عمل های زیبایی که در سال های اخیر توسط بسیاری از پزشکان و متخصصان به عنوان یک روش مطمئن و کم خطر تأیید شده است، لیفت نخ برای رفع این خطوط می باشد. لیفت با نخ یکی از به روزترین روش های غیر جراحی برای رفع نواقص پوستی است. در طی این روش حساس و ظریف، از طریق سوزن های نازک، قسمت های افتاده صورت مانند خط خنده و اندوه به آرامی کشیده می شوند تا صاف شوند. لیفت صورت کلاژن را تحریک کرده و پوست را ترمیم می کند و خاصیت ارتجاعی پوست را بازیابی می کند که پوست شاداب و جوان تر به نظر برسد.
خطوط خنده و اندوه در القای عدم طراوت، شادابی و جوانی چهره به مخاطب نقش موثری دارند. یکی از روشهای رفع خطوط اندوه و خنده لیفت با نخ است که توسط دکتر جمال الدین حسن زاده، متخصص پوست در شهرکرد انجام می شود.
که به اختصار به آن PDO می گویند نخ تک رشته ای است و خیلی اثرات لیفت ندارد.
نخ تک رشته ای است که واجد خارهای بسیار ظریفی است. این برجستگی ها باعث افزایش سطح تماس می شود که خود موجب التهاب و کلاژن سازی بیشتر می شود و از طرفی با قلاب شدن به پوست امکان لیفت سریع را ایجاد می کند. این نخ گران تر و مؤثرتر از بقیه است.
استفاده از این نوع نخ دو مزیت دارد؛ اول اینکه چند رشته ای هستند و باعث التهاب بیشتری در پوست می شود و دوم اینکه نخ PGA به همراه خود گلیکولیک اسید دارد که در نهایت باعث افزایش التهاب و کلاژن سازی بیشتر می شود. در مجموع این نخ ها ۱۰ درصد بیشتر از نخ های دیگر التهاب ایجاد می کنند و نتایج بهتری دارند.
در این سیستم نخ به شکل مارپیچ کار گذاشته می شود، لذا به همین دلیل طول بیشتری از نخ داخل بافت می شود که خود باعث التهاب و کلاژن سازی بیشتر می شود. این نخ ها نیز اثرات بیشتری در لیفت دارند و در کنار نخ های کاگ بسیار مورد استفاده برای لیفت هستند. بدیهی است که التهاب بیشتر موجب کلاژن سازی و خونرسانی بیشتر می شود. این سوزن ها و نخ ها وابسته به محل کارگزاری که می تواند صورت یا بدن باشد در ضخامت های مختلف و با طول های مناسب هر محل موجود هستند.
پزشک ابتدا یک بیحسی موضعی خفیف در محل عمل اعمال می کند و سپس نخ لیفت را به وسیله یک سوزن خیلی ریز در زیر پوست جایگذاری می کند. وقتی که نخ لیفت در جای خود قرار داده شد، پزشک به آرامی بافت پوست را با دست فشار می دهد تا شکل مورد نظر در آن ایجاد شود و نتیجه مطلوب از عمل لیفت صورت به دست آید. نتیجه این عمل، پوستی محکم و جوان است که بدون نیاز به بریدگی و بخیه در پوست حاصل شده است و نیازی هم به استراحت بعد از عمل ندارد.
معیارهایی برای افزایش ماندگاری و دوام نتایج حاصل از رفع خط خنده و اندوه با نخ موجود می باشد. به عنوان مثال نوع نخی که مورد استفاده قرار می گیرد تأثیر بسزایی در مدت زمان دوام نتایج آن دارد. معمولاً نخ های صاف که برای رفع خط خنده و اندوه مورد استفاده قرار می گیرند پس از مدت کوتاهی قدرت خود را از دست می دهند و در داخل بافت می لغزند و تأثیراتش از بین می رود. به طور میانگین مدت باقی ماندن نتایج نخ های صاف 6 ماه می باشد. در دیگر نوع نخ که نخ های خاردار نام دارد، میزان مقاومت و دوام بیشتری دارند و ماندگاری نتایج آنها تا 5 سال نیز باقی می ماند و پس از آن پوست به شرایط عادی قبل از لیفت با نخ بر می گردد. عامل دیگر جهت تداوم بیشتر لیفت خط خنده و اندوه نحوه لیفت کردن و مهارت پزشک می باشد. گاهی با اشتباه پزشک بی تجربه باعث می شود نخ ها از صورت خارج شوند یا کبودی و ورم غیر عادی پیش بیاید که با تحقیق و انتخاب صحیح پزشک و کلینیک معتبر می توانید از این عوارض جلوگیری کنید.
هزینه این پروسه جوانسازی با توجه به دستمزد پزشک، نوع نخ و تعداد آن، هزینه داروها و غیره تعیین می شود.
نخ های کلاژن ساز، خطرناک نیستند و اثرات جانبی بر بدن ندارند. ممکن است این نخ ها باعث ایجاد قرمزی، تورم و کبودی ناشی از عمل شود. با این حال، افراد مختلف می توانند به درمان، متفاوت واکنش نشان دهند. این عوارض جانبی ظرف چند روز ناپدید می شوند. هیچ برش و هیچ بخیه ای در این روش وجود ندارد، بنابراین هیچ جای زخمی وجود ندارد.
نسخه اصلی مطلب رفع خط اندوه و خنده با نخ کلاژن ساز را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.