کاشت مو در مردان با چه عوارضی همراه است؟
دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drsoleimani.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین تلفن مطب : 36290689 - 031
کاشت مو یک جراحی زیبایی نسبتاً نوین و به سرعت در حال رشد است. روش ها و تکنیک های کاشت مو در طی سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشتند. با این حال نباید فراموش کنیم که تمامی این روش ها، هنوز نوعی عمل جراحی محسوب می شوند و تمام عمل های جراحی عوارض و خطراتی دارند. کاشت مو همانند هر عمل جراحی دیگر، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. اگر در مراکز معتبر و حرفه ای مو بکارید، بیشتر عوارض کاشت مو قابل پیشگیری هستند و احتمال رخدادشان به حداقل می رسد. گاهی این مسئله جراح و متقاضی کاشت مو را با چالش های سختی مواجه می کند. در بسیاری از موارد، عوارض جانبی به خوبی مدیریت و درمان می شوند. در ادامه مطلب، عوارض کاشت مو در مردان بررسی میگردد.
اگر از فقدان موهای خود رنج می برید، می توانید با پیوند مو مشکل خود را حل کنید. بزرگترین مزیت پیوند مو این است که فرد اعتماد به نفس خود را بازمی یابد. در کلینیک بهین اصفهان از بهترین روشهای کاشت و پیوند مو بهره گرفته شده است تا نتایجی رضایت بخش و شگفت انگیز برایتان به ارمغان آید. در این مرکز از روشهای کاشت مو شامل پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) برای ایجاد نتیجه ای طبیعی استفاده می شود. مورد قابل ذکر آن است که شما می توانید بر اساس میل خود موهای پیوند یافته را حفظ کنید، آنها را رنگ کنید، مواد آرایشی بزنید، بشویید و با هر مدل مویی آراسته کنید. به منظور دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
عوارض جانبی کاشت مو
از خطرات احتمالی کاشت مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیحسی پوست سر: در روش های معمول کاشت مو مثل FUE و SUT به دلیل تراشیدن پوست سر برای برداشتن فولیکول پیوندی، بخشی از عصب ها قطع می شوند. این عارضه باعث بیحسی موقت می شود و تا مدتی کمتر از یک هفته طول می کشد. در روش های کاشت مو بدون جراحی چنین عارضه ای را تجربه نخواهید کرد.
- باقی ماندن جای زخم: با انتخاب شیوه های مرسوم کاشت مو، جای تراشیدن سر به صورت زخم باقی می ماند. البته جای نگرانی نیست و این مسئله تا چند ماه پس از کاشت مو بهبود می یابد. در شیوه ای دیگر مانند کاشت مو بدون بانک مو این عارضه کمتر مشاهده می شود.
- درد: داشتن درد تا مدتی پس از کاشت مو از رایج ترین عوارض به حساب می آید. راهکار این مسئله داروهای بیحسی حین عمل و مسکن بعد از عمل است.
- سکسکه: به دلیل آسیب وارده به سلول های عصبی هم زمان با تراشیدن سر، ممکن است فرد بیمار تا چند روز پس از عمل دچار سکسکه شود.
- رشد موها زیر پوست: این عارضه که زیبایی سر را مخدوش می کند، به دلیل رشد فولیکول پیوندی زیر پوست اتفاق می افتند. در موارد معدودی ممکن است این عارضه به عفونت منجر شود که باید فوراً به اطلاع پزشک برسد.
- شل شدن پوست سر: اگر از شیوه FUE کاشت مو انجام داده اید به احتمال زیاد تجربه شل شدن پوست سر را داشته اید. این اتفاق تا چندین ماه ادامه دارد و گاهی این سستی ادامه دار خواهد بود.
- کیست: ایجاد کیست هایی به رنگ بنفش از رایج ترین عوارض کاشت مو به شیوه تراشیدن پوست سر هستند. این کیست ها درد ندارند و پس از مدت کوتاهی از بین می روند.
- حساسیت و خارش زیاد: این عارضه از نشانه های بهبودی پوست سر پس از کاشت مو است. خارش، نشان دهنده خونرسانی به محل زخم است که تا مدتی کوتاه ادامه دارد.
- خونریزی: در اثر تراشیدن پوست سر قطعاً خونریزی محدودی ایجاد می شود که ممکن است در حین عمل قطع شود یا تا زمان کمی ادامه داشته باشد. زمان خونریزی خیلی زیاد نیست و با گاز استریل این مشکل حل می شود. افراد سیگاری بیشتر با این مسئله مواجه می شوند.
- تورم: به طور معمول جلوی سر که محل دریافت پیوند مو است تا پنج روز متورم خواهد بود. داروهایی برای این مسئله وجود دارد که پزشک برای شما تجویز می کند.
- عفونت: هرچند عفونت از عوارض رایج کاشت مو نیست؛ اما می تواند به وجود بیاید و عارضه ای دردناک باشد. این مشکل در صورتی که ادامه دار نباشد با دارو قابل رفع است در غیر این صورت حتماً باید مورد بررسی پزشک قرار گیرد.
- رشد موهای نازک و ریزش مو: در مواردی ممکن است موهایی که بعد از پیوند فولیکول رشد می کنند نازک باشند. این مشکل ظرف چند ماه باید مرتفع شود. ریزش مو عارضه ای مشابه است که به دلیل جابه جایی فولیکول ها اتفاق می افتد و پس از مدتی که ریزش کامل شد مرتفع می شود.
- هیپوپیگمنتاسیون: هیپوپیگمنتاسیون همان کمرنگ شدن پوست سر است که از ماندگارترین عوارض کاشت مو محسوب می شود. این عارضه به خصوص در FUE و SUT رایج است.
- سرگیجه: این عارضه ناشی از تراشیدن پوست سر و کاشت مو نیست بلکه به خاطر داروهای بیحسی است که برای کاشت مو اجتناب ناپذیر است.
- غیرقابل برگشت بودن: اگر به دلیل مشکلات ناشی از پیوند نادرست و ژنتیک افراد بخشی از موهای کاشته شده شروع به ریزش کند ممکن است که این موها غیرطبیعی به نظر برسند و ظاهری ناخوشایند را به وجود آورند. از آنجایی که این روش غیر قابل برگشت است، راهی جز کاشت مجدد مو پیش روی بیمار نیست که این موضوع یکی از معایب کاشت مو است.
عوامل مؤثر در کاشت موی موفق
- مهارت و تجربه جراح و نحوه و مکان جراحی مو بسیار مهم است. این معیار جهت مشاهده درصد موفقیت کاشت مو زمانی برای بیمار معنا پیدا می کند که یک سال از زمان کاشت مو گذشته باشد و وی با توجه به نتیجه حاصله اعلام رضایت کند.
- تعداد گرافت های مو جهت کاشت و پیوند مو
- منطقه طاسی
- ضخامت مو در مناطق اهدا کننده با توجه به نازک و کلفت بودن مو ها در درصد موفقیت کاشت مو نقش مهمی دارد.
- نحوه پوشش دادن مناطق طاسی و فضایی که بین فولیکول های کاشت شده وجود دارد.
- میزان تراکم مو های کاشت شده
- مراقبت های بعد از کاشت مو که نقش حیاتی در بالا بودن درصد موفقیت کاشت مو دارد. افرادی که به دستور پزشک متخصص پوست و مو اهمیت می دهند، نتایج بهتری را دریافت خواهند کرد.
کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود؟
عمل زیبایی کاشت مو طبیعی باعث شده تا فولیکول های مو که آسیب دیده و یا دچار ریزش شده اند، ترمیم یافته و دوباره رشد نمایند. این فرایند از سه مرحله برداشت واحدهای فولیکولار مو (گرافت مو) از محل اهدا کننده (بانک مو)، آماده سازی گرافت ها و مرحله آخر کاشت گرافت تشکیل می شود. برای انجام عمل زیبایی پیوند مو از موهای طبیعی موجود بر سطح پوست بدن یا سر خود متقاضی استفاده خواهد شد. نقاط مورد نظر و مناسب اهدا کننده فولیکول مو از نظر پزشکان، پشت سر حدفاصل دو گوش و بخشی زیر گردن خواهد بود. این ناحیه به دلیل شباهت و یکسان بودن به موهای وسط سر از لحاظ ضخامت و طول مناسب تر خواهند بود. در موارد خاص در صورتی که نیاز باشد از موهای بخش هایی از بدن مانند قفسه سینه نیز برای افراد استفاده می شود.
کاشت مو به روش FUT:
روش FUT قدیمی ترین تکنیک کاشت مو طبیعی است که به روش جراحی فلپی از محل بانک مو برداشته شده به واحد های فولیکولار مو تقسیم شده و در مرحله کاشت در شیارهای کوچک ایجاد شده در محل طاسی کاشته می شوند.
کاشت مو به روش FIT یا FUE:
اولین متد کاشت مو غیر جراحی که توسط پانچ های دستی به صورت دانه ای گرافت ها توسط پنس از پشت سر برداشته می شوند و به شیوه ی روش FUT روی سر کاشته می شوند.
کاشت مو به روش SUT:
روش جدید SUT را با عناوینی همچون FIT پیشرفته، Super FUE،Safer، Neo Graft و میکروگرافت نیز می شناسیم که در آن با استفاده از میکروموتور های اتوماتیک گرافت ها بدون جراحی و آسیب از محل بانک مو برداشته می شود و در نتیجه شاهد کاشت پرتراکم تری خواهیم بود.
کاشت مو به روش DHI:
جدیدترین و به روزترین تکنیک کاشت گرافت های مو در محل طاسی با استفاده از دستگاه ایمپلنتر را کاشت مو به روش DHI می نامند. این دستگاه با انجام عملیات کاشت مستقیم بدون نیاز به برش و ایجاد شیارهای یکسان و با عمق مناسب هیچگونه آسیبی به گرافت های مو نمی زند. در نتیجه تمام گرافت های کاشته شده در این روش رشد می کنند و بالاترین تراکم کاشت مو طبیعی حاصل می گردد.
آمادگی قبل از کاشت مو
برای نتیجه گیری عالی و مؤثر واقع شدن فرآیند کاشت طبیعی مو، باید قبل از کاشت مو چندین نکته را رعایت کنید:
- از مصرف ویتامین و مکمل ها به مدت دو هفته قبل از کاشت مو خودداری کنید. به ویژه ویتامین E که باعث رقیق شدن خون می شود.
- مصرف داروهایی مانند آسپرین و سایر داروها که باعث رقیق شدن خون می شوند تا دو هفته قبل از کاشت مو ممنوع است.
- نوشیدنی های الکلی باعث رقیق شدن خون خواهند شد. دو هفته تا یک ماه پیش از پیوند طبیعی مو این نوشیدنی ها را کنار بگذارید.
- یک ماه پیش از موعد کاشت موی طبیعی، رژیم های خاص غذایی را کنار بگذارید. بدن شما باید برای کاشت مو آماده باشد، بنابراین کمبود انرژی و مواد معدنی را در طول این مدت تقویت کنید. کمبود مواد معدنی در بدن باعث می شود دوره ریکاوری و بهبود پس از پیوند، طولانی تر شود.
- یک هفته مانده به روز مشخص شده، از ورزش و فعالیت های سخت خودداری کنید.
- سعی کنید شب قبل از کاشت مو، زودتر بخوابید و بیشتر استراحت کنید.
- در خصوص مصرف داروهای احتمالی خود در روزهای پیش از کاشت و پس از آن لازم است با پزشک خود مشورت کنید.
- برای انجام عمل زیبایی کاشت مو از پیراهن های دکمه دار استفاده کنید تا در هنگام تعویض بعد از پیوند مو با سر شما تماسی نداشته باشد.
- شب قبل از فرآیند کاشت از مصرف مواد غذایی پر قند ، پروتئین و کربوهیدرات پرهیز کنید. بهتر است شام سبکی میل کنید.
- شب قبل از کاشت موی طبیعی حمام کنید.
- از مصرف غذاهای پر چرب و سنگین در وعده غذایی قبل از کاشت مو خودداری کنید.
- مصرف سیگار و دخانیات در نتیجه نهایی کار تأثیرات منفی داشته و بر روند بهبود موهای کاشته شده اثر مخرب می گذارد. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند حداقل به مدت دو هفته مانده به عمل کاشت مو سیگار را ترک کنند.
مراقبت های بعد از کاشت مو
رعایت اصول و نکات مراقبتی پیش و پس از کاشت مو به یک اندازه اهمیت دارند، لذا برای به دست آوردن یک نتیجه عالی از پیوند مو، حتماً نکات ذکر شده در ادامه این مطلب را رعایت کنید. این نکات در بهبود زخم ها و رشد بهتر موی کاشته شده مؤثر هستند:
- اگر چه عفونت در پوست سر بعد از کاشت مو بسیار نادر است؛ اما برای احتیاط بیشتر توصیه می شود دو هفته از هرگونه گرد و غبار و محیط دارای باکتری دوری کنید.
- به هیچ عنوان ناحیه اهدا کننده (پشت سر) و یا فولیکو ل های کاشته شده را لمس نکنید. هرگونه تنش و فشار به این نواحی منجر به آسیب به فرآیند پیوند فولیکول های مو می شود. اگر در شرایطی خاص مجبور شدید که این نواحی را لمس کنید، قبل از آن دست ها کاملاً ضدعفونی شود تا احتمال بروز عفونت در آن ناحیه به حداقل برسد.
- بین 3 الی 5 روز پس از پیوند فولیکول ها استراحت لازم است.
- پس از کاشت مو سعی کنید در هنگام خواب به شکلی بخوابید که ناحیه کاشت با بالش تماسی نداشته باشد. ناحیه کاشت نباید به هیچ عنوان تحت فشار قرار گیرد؛ زیرا باعث آسیب دیدن فولیکول های مو خواهد شد.
- گرما به فولیکول های تازه پیوند شده آسیب می رساند. به این ترتیب باید از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب پرهیز کنید. سعی کنید زیاد فعالیت نداشته باشید یا در جای گرم حضور نداشته باشید. حرکات ورزشی، با تعریق بدن و پوست سر همراه خواهد بود که برای پیوند مو مضر هستند.
- از پوشیدن کلاه و روسری خودداری کنید.
- از استحمام به مدت 2 الی 3 روز پس از کاشت موی طبیعی خودداری کنید تا باعث بروز عفونت در محل پیوند شده نشود.
- تا سه الی چهار روز بعد از خوردن بستنی و یا داروی آسپیرین باید پرهیز شود.
- استفاده از مشروبات الکلی بخصوص در ۴۸ ساعت اولیه بعد از کاشت مو اکیداً ممنوع است. حتی بعد از آن هم توصیه می شود که ترجیحاً از مشروباتی با درصد الکل بسیار پایین استفاده شود؛ زیرا الکل، خون را رقیق کرده و احتمال خونریزی در زخم ها بیشتر می شود.
- استفاده از سیگار، گردش خون را کاهش داده و اکسیژن رسانی به فولیکول ها دچار مشکل خواهد شد. در نتیجه بهبود زخم های روی سر با کندی صورت می گیرد. همچنین خطر ابتلا به عفونت و به جا ماندن اثر زخم روی سر افزایش می یابد.
موارد منع از انجام کاشت مو
- افراد مبتلا به بیماری هایی چون؛ لوپوس، لیکن پلان یا پسوریازیس شدید
- بیماران مبتلا به اختلالات انعقاد خون و بیماری های عفونی مانند ایدز و سیفیلیس
- افراد تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی
- خانم های باردار و شیرده
- افراد مبتلا به دیابت شدید
- زنان مبتلا به اختلالات هورمونی مانند تخمدان پلی کیستیک و تیروئید
- افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی شدید
- افراد مبتلا به وسواس کندن موهای ابرو و صورت
- افراد زیر ۳۰ سال به دلیل عدم توقف هورمون ریزش مو
- افرادی که انتظارات نامعقولی از نتیجه ی کاشت مو دارند.
ماندگاری کاشت مو
در بیشتر موارد تأثیر کاشت مو در تمام طول عمر فرد باقی می ماند، زیرا از فولیکول های سالم مو برای کاشت در نواحی کم پشت یا طاس استفاده می شود. با این حال ماندگاری کاشت مو می تواند تحت تأثیر عواملی مانند جنس مو بیمار، سبک زندگی، سن و میزان ریزش مو قرار گیرد. در چنین مواردی فرد ممکن است برای رسیدن به نتایج مطلوب به چندین جلسه دیگر کاشت نیاز داشته باشد. امروزه کاشت مو روشی دائم، ایمن و طبیعی می باشد. اگر می خواهید کاشت مو شما ماندگاری بالایی داشته باشد مهم است که عمل کاشت مو را نزد یک متخصص با تجربه و معتبر انجام دهید.
هزینه کاشت مو
پس از اینکه پزشک، روش مناسب برای شما را تشخیص داده و تعداد جلسات موردنیاز برای انجام کار را تخمین زد، هزینه تقریبی را به شما اعلام خواهد کرد. عوامل مختلفی در هزینه کاشت مو مؤثر است که باعث می شود این موضوع از فردی به فرد دیگر کلینیکی به کلینیک دیگر متفاوت باشد. اطلاع از این عوامل و داشتن یک دانش مختصر درباره آنها می تواند به شما در انتخاب درست یک کلینیک زیبایی و پرداخت هزینه بسیار کمک کند. مهم ترین عوامل تأثیرگذار در هزینه کاشت مو و علت تفاوت قیمت میان روش ها و کلینیک های مختلف خواهیم به شرح زیر است:
- وسعت طاسی و بانک مو
- تراکم مدنظر
- کلینیک زیبایی
شما می توانید برای بهترین کاشت ریش و سبیل در اصفهان به کلینیک تخصصی کاشت موی بهین مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
کاشت مو در مردان با چه عوارضی همراه است؟ را در سایت دکتر محسن سلیمانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید