در زمان قاعدگی ، خانم ها بسیاری از احساسات از قبیل نفخ ، یبوست ، سردرد ، تهوع، اسهال ، دل درد ، درد بدن و ... را تجربه می کنند. بنابراین یکسری مواد غذایی هستند که میتواند این درد ها را تا حدی تسکین دهد. در این مقاله به بررسی این مواد غذایی می پردازیم.
1. موز : اگر هنگام قاعدگی و پریودی با مشکلاتی مثلاسهالمواجه می شوید،موزمی تواند در این امر به شما کمک کند. میزان بالایمنیزیم،پتاسیمو فیبر حاوی موادی است که اثرات آرامش بخش روی روده و همچنین روحیه فرد دارد . منیزیم همچنین برای ریلکس کردن عضلات مناسب است و در نتیجه درد را کاهش می دهد.
2. آب : در دوران پریود و قاعدگی بدن در خود آب جمع می کند بنابراین مصرف آب در این دوران سبب می شود بدن ترس از کم آبی نداشته باشد و نیز آبی که در خود جمع کرده رها کند و التهاب کاهش یابد.
3. مکمل ها و ویتامین ها : در دوران قاعدگی یا پریودی غذاهای حاوی ویتامین میل کنید . ویتامین E علائم سندرم پیش از قاعدگی را از بین می برد . ویتامین B6 می تواند به التیام التهاب و بهبود خلق و خو کمک می کند. ویتامین C و زینک نیز موجب سلامت تخمدان و دستگاه تناسلی خانم ها می شود.
4. پرتقال : پرتقال برای کاهش علائم قاعدگی بسیار مناسب است زیرا حاوی ویتامین D و کلسیم می باشد که می تواند اضطراب و افسردگی را از بین ببرد. پرتقال ها همچنین فیبر بالایی دارند و می توانند مشکلات گوارشی را برطرف کنند و آن ها همچنین دارای قند بالایی هستند و برای میان وعده بسیار مناسب می باشند.
5. سبزیجات برگ سبز : سطح آهن بدن خانم ها در دوران پریود افت می کند که همین امر باعث سرگیجه ، خستگی و درد می شود که سبزیجات با برگ سبز در این دوران بسیار کمک کننده خواهد بود .
6. زنجبیل : زنجبیل دارای خواص ضد التهابی می باشد که درد عضلات را کاهش می دهد. زنجبیل همچنین حالت تهوع را در دوران قاعدگی و سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد.
7. مرغ : مرغ یکی دیگر از غذاهای حاوی پروتئین و آهن است که می توانید آن را در این دوران به رژیم غذایی خود اضافه کنید که پروتئین موجود در آن برای سلامت فرد ضروری است و شما را سیر نگه می دارد.
8. زردچوبه : زردچوبه خواص ضد التهابی دارد که تاثیر زیادی در کاهش علائم شدید دوران پریود و قاعدگی دارد .
9. کافئین ننوشید : مصرف نوشیدنی های کافئین دار سبب افزایش اسید معده شده ، این نوشیدنی ها در دورن قاعدگی و برای معده تحریک پذیرمناسب نیست.
نمک نخورید : مصرف بیش از حد نمک سبب التهاب و افزایش تجمع آب در بدن می شود. مصرف 2300 میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک در روز کافی اس.
بنابراین در این دوران رعایت غذایی کمک شایانی به تسکین درد ها خواهد کرد.
p