دلایل بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است درد ناحیه بالای کمر را ایجاد کند، درد ممکن است فقط ناشی از کشیده شدن یک رباط جزئی باشد یا نشان دهنده مشکل بسیارجدی تر باشد که منجر به عواقب ناتوان کننده شود.اگرچه افراد بیشتر درد ناحیه پایینی کمر را تجربه می کنند ولی درد در قسمت بالای کمرمی تواند باعث ناراحتی قابل توجه ، کاهش کیفیت زندگی شود و یا حتی نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. درد قسمت فوقانی کمردردی است که در هر نقطه از گردن تا دنده های پایینی احساس می شود. درد شانه نیز ممکن است مربوط به مشکلی در قسمت بالای کمرباشد.
از آنجا که قسمت فوقانی کمر از چندین ماهیچه قوی متصل به دنده ها و مهره های ستون فقرات تشکیل شده است ، نسبتاً در برابر آسیب مقاوم تر است. اما این بدان معناست که درد قسمت فوقانی کمرمیتواندعلامتی از یک علت زمینه ای جدی باشد.
تقریباً هر کسی مستعد آسیب فوقانی کمر است. اما زنان ، افراد مسن و کارگران بیشتر مستعد بروز درد در این ناحیه هستند.حفظ وضعیت بد بدنی به مدت طولانی،بلند کردن یا انجام کارهای تکراری نامناسب و سبک زندگی کم تحرک ریسک فاکتورهای بروز درد ناحیه فوقانی کمر هستند. دردهای ارجاعی ناشی از مشکلات اندام های داخلی نیزمیتواند منجر به بروز درد کمر شود.
- درد و سفتی ای که به ویژگی های خاصی مانند زمان بروز آن، نوع درد و... بستگی دارد.
- ضعف ، بی حسی یا سوزن سوزن شدن
- سردرد یا درد فک
- تنفس دردناک یا مشکل
اگر درد خفیف باشد ، گزینه های درمانی ممکن است شامل اصلاح شیوه زندگی ، دارو درمانی ، کمپرس گرم و سرد باشد . ورزش منظم ، وضعیت بدنی مناسب و اجتناب از استرس های مکرر نیز به درمان درد کمر کمک می کنند.درصورت تداوم درد می توان از روش های نیمه تهاجمی تزریقی استفاده کرد. مانند:
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.