تعداد وعده هاي غذائي در كاهش وزن موثر است . مي دانيم كه براي داشتن متابوليسم ( سوخت وساز )موثر و كار آمد بايد غذاي روزانه خود را در 5 يا 6 وعده تقسيم كنيم . از آنجائيكه هضم غذا به علت اثر حرارتي حاصله موجب افزايش متابوليسم بدن مي شود خوردن غذا در 5 يا 6 وعده ميزان متابوليسم بدن را افزايش مي دهد .
از طرف ديگر وقتي غذاي روزانه در اين تعداد وعده تقسيم مي شود هم گرسنگي به حد اقل مي رسد و هم غذاي مصرفي بهتر سوزانده شده و احتمال ذخيره چربي و چاق شدن كمترمي شود.
بنا به دلايل گفته شده اگر وعده غذائي حذف شود :
1- متابوليسم بدن كاهش مي يابد .
2- گرسنگي بيشتر مي شود, ممكن است رژيم گيرنده به خوردن هله هوله و شيريني جات روي آورده و كاهش وزن متوقف شود و حتي وزن افزايش يابد .
3- به علت گرسنگي در وعده بعدي غذا بيشتر خورده مي شود و اين مازاد كالري دريافتي به صورت چربي در بدن ذخيره شده و موجب چاقي مي شود .
4- وقتي در اثر حذف وعده غذائي گرسنگي ايجاد مي شود روحيه رژيم گيرنده براي ادامه رژيم غذائي و كاهش وزن تضعيف شده و احتمال دارد به رژيم غذائي ادامه ندهد .
بنابراين براي كاهش وزن مناسب بايد غذاي روزانه را در 5 يا 6 وعده ( صبحانه ، ميان وعده صبح ، ناهار ، ميان وعده عصر ، شام و قبل از خواب ) تقسيم كنيم .