ماه رمضان، ماه میهمانی خداست. به دلیل مصادف شدن این ماه عزیز با روزهای طولانی سال، اهمیت تغذیه سالم و مناسب دوچندان می شود. در این ایام مسلمانان ایرانی حدود ۱۷ ساعت روزه می گیرند، پس برای اینکه به مشکلات گوارشی و اختلالات دیگر ناشی از تغذیه ی ناسالم دچار نشوید باید با تغذیه ی سالم، انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن را تأمین کنید. در ادامه ی مقاله ما را همراهی کنید تا نکاتی را درباره تغذیه در ماه رمضان با شما در میان بگذاریم.
در ماه رمضان خطر کم آب شدن بدن، روزه داران را تهدید می کند چون غذا و نوشیدنی از اذان صبح تا اذان مغرب به بدن نمی رسد. علاوه بر این، روزه داران قبل از اذان صبح برای خوردن سحری بیدار می شوند و تا حدودی می توان گفت در این ماه کم خوابی را تجربه می کنند؛ کم خوابی و کم آب شدن بدن می تواند منجر به سردرد شود.
یک متخصص تغذیه در بیمارستان عمومی سنگاپور می گوید:
اگر در ماه رمضان غذاهای مناسب را به مقدار مناسب و کافی مصرف کنید، می توانید به خوبی روزه بگیرید و هیچ مشکلی برای تان به وجود نمی آید.
در ادامه چند نکته برای داشتن تغذیه ای مناسب در ماه رمضان بیان می کنیم:
۱. حتما سحری میل کنید
صبحانه مهم ترین وعده ی غذایی در طول روز است و در طول ماه رمضان، اهمیت آن دوچندان می شود. اگرچه بیدار نشدن برای صرف سحری، باعث می شود بیشتر بخوابید و این امر برای تان دلچسب است، اما اصلا کار درستی نیست.
نخوردن سحری، طول مدت روزه داری را افزایش می دهد و بدن تا افطار، برای تأمین مواد مورد نیاز و انرژی، به وعده ی غذایی قبلی نیاز دارد. با توجه به ساعات طولانی روزه داری، احتمال کم آبی بدن و احساس خستگی در طول روز بیشتر می شود. به علاوه نخوردن سحری باعث می شود بعد از افطار پرخوری کنید که آن هم باعث افزایش وزن ناسالم می شود.
۲. در افطار پرخوری نکنید
همان طور که اشاره شد، توصیه می شود حتما سحری میل کنید، چون نخوردن این وعده ی غذایی مهم باعث می شود هنگام باز کردن روزه، پرخوری کنید و این کار می تواند به بدن تان آسیب وارد کند.
وعده ی افطار باید متعادل باشد، یعنی باید غذاهای مغذی نوش جان کنید اما نه مثل یک مهمانی. پرخوری و به خصوص مصرف بیش از اندازه ی غذاهای پرچرب می تواند منجر به سو ءِهاضمه و افزایش وزن شود.
هنگام خوردن افطار، آرام تر غذا بخورید واز خوردن هر لقمه ی آن لذت ببرید.
۳. از خوردن غذاهای سرخ شده، شور و غذاهایی با قند بالا اجتناب کنید
روزه داران گاهی برای افطار خود غذای مغذی، چرب، سرخ شده و غذاهای شیرین آماده می کنند. شاید این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما بدهد اما می تواند روزه گرفتن در روز بعد را برای تان سخت تر کند.
گذشته از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین باعث ایجاد احساس خستگی و تنبلی می شود. به علاوه باید مقدار نمک دریافتی خود را نیز محدود کنید، به خصوص در وعده ی سحری. مصرف زیاد نمک باعث می شود روز بعد بیشتر تشنه شوید.
در عوض سعی کنید ترکیبی از مواد غذایی (از تمام گروه های اصلی غذایی شامل میوه و سبزیجات، برنج و گوشت و همچنین جایگزین های آنها) را نوش جان کنید. مصرف غذاهای با فیبر بالا در ماه رمضان نیز بسیار مطلوب است چون این غذاها دیرهضم هستند، درنتیجه مدت طولانی تری احساس سیری می کنید.
ادامه دارد ...
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.