درد،التهاب، تورم، قرمزي و فرو رفتگي نوک سينه ازعلايم شايع سرطان سينه به شمار مي رود. جنس مونث، سن بالا، سابقه فاميلي ابتلا به سرطان، اولين حاملگي بالاي 30 سال، قاعدگي زير 12 سال، يائسگي بالاي 55 سال، عدم حاملگي، عدم شيردهي ، هورمون درماني بعد از يائسگي از عوامل خطر در ابتلا به سرطان سينه هستند.
در جوامع غربي سن ابتلاي زنان بالاي 50 سال است، اما در کشور ما سن ابتلا به اين بيماري 40 تا 50 سال است و جمعيت جوان در معرض ابتلا هستند. درد، تورم در پستان، قرمزي، فرو رفتگي نوک پستان، ترشحات خونابه اي ، چرکي زرد شفاف از نوک سينه، زخم در نوک يا در تمام پستان، نماي پوست پرتقالي بر روي پوست پستان و توده قابل لمس از علائم شايع در سرطان سينه است.
وي با بيان اينکه غربالگري 30 تا 40 درصد باعث تشخيص زودهنگام سرطان سينه و جلوگيري از عوارض ناخوشايند آن مي شود، افزود: خود آزمايي ماهانه توسط خود فرد، معاينه يک تا سه سال يک بار توسط پزشک جراح براي زنان 20 تا 39 سال توصيه مي شود و بعد از 40 سالگي علاوه برخود آزمايي و معاينه سالانه توسط پزشک متخصص، ماموگرافي به تجويز پزشک نيز ضروري است.
با تغيير شيوه زندگي، جلوگيري از چاقي، عدم مصرف الکل، هورمون درماني، ورزش و فعاليت بدني مناسب مي توان از ابتلا به بيماري ها از جمله سرطان سينه پيشگيري کرد. به طور کلي درد، احساس توده، ترشح ، عفونت و التهاب از شايعترين نشانه هاي بيماري هاي سينه و علت مراجعه افراد به پزشک است، به طوري که 80 درصد بيماران از درد سينه شکايت دارند. دردهاي شايع سينه به دو دسته دوره اي و غير دوره اي تقسيم مي شود، که دردهاي دوره اي در زنان 30 تا 35 ساله در نيمه دوم قاعدگي و يا در صورت مصرف هورمون ديده مي شود.
دردهاي دوره اي غالباً دو طرفه هستند و به علت شدت درد به زير بغل منتشر مي شوند و همچنين با مصرف کافئين، و يا در صورت اضطراب و افسردگي تشديد مي شوند و عمومآ علت اين دردها تغييرات هورموني است. اين دردها بدون ارتباط با قاعدگي هستند، معمولاً در افراد بالاي 40 سال ديده مي شود و ماهيت سوزني يا کششي دارند. علت دردهاي غير دوره اي عموماً کيست هاي ناحيه سينه، دردهاي قلبي و عضلاني، توده هاي خوش خيم يا بدخيم سينه هستند.
معمولاً رنگ ترشحات سبز، قهوه اي، خاکستري، شيري، آبکي، چرکي، خونابه اي و زرد شفاف هستند. در صورتي که ترشحات به خودي خود و بدون فشار خارج شوند و رنگ زرد شفاف يا چرکي و خونابه اي داشته باشند خطرناک خواهند بود و زنان بايد اين علائم را جدي بگيرند. اگر ترشحات در دوران بارداري نباشد و همراه با دردها يک طرفه و يا توده در پستان باشد، خطرناک و نگران کننده است.
80 درصد توده هاي سينه خوش خيم هستند که به علت کيست، تغييرات دوران شيردهي، آبسه، تغييرات فيبرو کيستيک ايجاد مي شوند که درمان پذيرند.
تجويز ماموگرافي زير نظر پزشک و با فاصله هاي معين از بهترين روش هاي تشخيص اين نوع سرطان است.در صورتي که توده اي لمس شود براي نمونه برداري از روش اسپراسيون سوزني با سوزن هاي نازک استفاده مي شود
برای قدم گذاشتن در دنیای دیجیتال مسیری حرفه ای و رو به پیشرفت را انتخاب کنید. پزشک آنلاین طراح و مجری سایت پزشکان و سامانه نوبت دهی هوشمند آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.