دکتر فاطمه عندلیب - متخصص پوست و مو

در چه مواردی از پیلینگ شیمیایی استفاده می شود؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drandalib.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم تلفن مطب : 36260819 - 031

پیلینگ صورت یا لایه برداری به معنی جوانسازی پوست است که لایه ی رویی سلول های مرده پوست را از بین می برد و سلول های مجاور را تحریک می کند تا یک لایه با سلول های جدید و کیفیت بهتر ایجاد کند و در نتیجه پوست را جوان کند. روشهای لایه برداری پوست مختلفی وجود دارد که تفاوت آنها بر اساس لایه پوست، ترکیب ماده لایه برداری و نحوه انجام کار است.

آنچه در این مطلب میخوانید

لایه برداری شیمیایی پوست یکی از قدیمی ترین درمان های زیبایی است و افراد از آن در جهت داشتن پوستی صاف تر و زیباتر استفاده می کنند. پیلینگ شیمیایی یک عمل زیبایی بدون جراحی است که لایه های بیرونی پوست را از طریق برخی مواد شیمیایی مانند اسید استیک، اسید گلیکولیک و سالیسیلیک اسید لایه برداری کرده و از بین می برد و در واقع روی لایه برداری و بازسازی پوست کار می کند.

در چه مواردی از پیلینگ شیمیایی استفاده می شود؟

لایه برداری شیمیایی یک روش ترمیم کننده پوست است. بسته به روش انجام آن، لایه برداری در یکی از سه عمق پوست انجام می شود:

  1. لایه برداری شیمیایی سبک. لایه برداری (سطحی) لایه بیرونی پوست (اپیدرم) را از بین می برد. برای درمان چین و چروک های ریز، آکنه، رنگ ناهموار پوست و خشکی استفاده می شود. ممکن است هر دو تا پنج هفته یک بار به لایه برداری سبک نیاز داشته باشید.
  2. لایه برداری شیمیایی متوسط. لایه برداری شیمیایی متوسط سلول های پوست را از اپیدرم و بخش هایی از قسمت بالایی لایه میانی پوست شما (درم) حذف می کند. برای درمان چین و چروک، اسکار آکنه و رنگ ناهموار پوست استفاده می شود. ممکن است لازم باشد این روش را تکرار کنید تا به نتیجه دلخواه برسید یا حفظ کنید.
  3. لایه برداری شیمیایی عمیق. لایه برداری شیمیایی عمیق سلول های پوست را در عمیق ترین لایه از بین می برد. پزشک شما ممکن است این روش را برای چین و چروک های عمیق تر، اسکارها یا رشدهای پیش سرطانی توصیه کند؛ اما نیاز به تکرار این مرحله نیست. لایه برداری شیمیایی نمی تواند جای زخم ها یا چین و چروک های عمیق را از بین ببرد یا افتادگی پوست را درمان کند.

همچنین بخوانید: پیلینگ صورت چیست

انواع لایه بردارهای شیمیایی

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)

این اسیدها شامل گروهی از اسیدهای محلول در آب هستند که معمولاً از میوه های قندی استخراج می شوند. معروف ترین AHA ها عبارت اند از:

  1. گلیکولیک اسید که از نیشکر استخراج می شود.
  2. لاکتیک اسید که در شیر و برخی سبزیجات وجود دارد.
  3. سیتریک اسید که در مرکبات یافت می شود.
  4. تارتاریک اسید که در انگورها وجود دارد.
  5. مالیک اسید که از سیب استخراج می شود.

این اسیدها کمک می کنند که لایه ای از روی پوست صورت برداشته شود تا سلول های جدید و یکدست تر از نظر رنگ جای سلول های قدیمی را بگیرند. نسبت به سایر اسیدهای استفاده شده برای لایه برداری پوست، AHA ها عملکرد سطحی تری دارند .

بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)

این اسیدها محلول در چربی هستند می توانند تا عمق فولیکول های مو نفوذ کنند و چربی اضافی و سلول های مرده را از درون منافذ پوستی خارج سازند. بتا هیدروکسی اسیدها بیشتر برای درمان آکنه و آسیب های پرتوهای مضر آفتاب استفاده می شوند. معروف ترین BHA، سالیسیلیک اسید است که عمدتاً در درمان آکنه استفاده می شود؛ ولی برای بهبود قرمزی و التهاب کلی پوست هم مفید است.

رتینوئیک اسید

رتینوئیک اسید نوعی رتینوئید است و از مشتقات ویتامین A محسوب می شود. این لایه بردارها معمولاً در کلینیک ها استفاده می شوند و کمتر در تولید محصولات لایه بردار خانگی کاربرد دارند. رتینوئیک اسید نسبت به BHA لایه برداری عمقی تری انجام می دهد و برای رفع جای زخم یا اسکار، لکه ها و خطوط پوستی مؤثر است.
فنول: این ماده شیمیایی قوی برای لایه برداری عمیق پوست کاربرد دارد.

پیلینگ شیمیایی

انواع پیلینگ شیمیایی پوست

لایه برداری سطحی پوست

متخصص پوست ممکن است از یک فرمول خاص برای لایه برداری شیمیایی استفاده کند که مطابق با ویژگی های پوست شما و نتایج مورد نظر انتخاب می شود. لایه برداری شیمیایی سطحی برای درمان چین و چروک های سطحی، خشکی های پوست، رنگدانه ای شدن ناگهانی پوست و آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. محلول استفاده شده در این روش معمولا حاوی آلفاهیدروکسی اسیدها (AHAs) مانند گلایکولیک، لاکتیک، سالیسیلیک یا اسیدهای میوه می باشد. لایه برداری های سطحی برای افرادی مناسب است که خواهان بهره مندی از مزایای لایه برداری بوده اما امکان صرف زمان مورد نیاز برای دوره ریکاوری لایه برداری عمیق تر را ندارند.

لایه برداری متوسط

بسیاری از پزشکان برای لایه برداری شیمیایی متوسط از تریکلورواستیک اسید (TCA) استفاده می کنند. این اعمال شیمیایی برای درمان چین و چروک های سطحی پوست، لکه ها و آسیب های سطحی و مشکلات رنگدانه ای شدن پوست کاربرد دارند. مشابه با لایه برداری شیمیایی سطحی، این نوع لایه برداری نیز زمان ریکاوری کمتری نسبت به لایه برداری عمقی دارد. لایه برداری TCA گزینه مناسبی برای بیماران دارای رنگ پوست تیره تر می باشد.

لایه برداری عمقی پوست

لایه برداری عمقی پوست، قوی ترین نوع لایه برداری صورت است. ماده شیمیایی استفاده شده برای لایه برداری شیمیایی عمقی فنول اسید است. لایه برداری عمقی برای درمان چین و چروک های خشن صورت، لکه های ایجاد شده ناشی از افزایش سن یا نور خورشید و زخم ها و لکه های ناشی از رشد پیش سرطانی مناسب می باشد. از آنجا که لایه برداری شیمیایی بهترین و ماندگارترین نتایج را ایجاد می کند، بنابراین بیشتر از سایر روشها به طول انجامیده (۱ الی دو ساعت) و نیازمند زمان ریکاوری بیشتری است. فنول اسید به طور معمول تنها برای لایه برداری پوستی استفاه می شود. لایه برداری عمقی پوست ممکن است مجر به روشن شدن دائمی پوست شده و بنابراین بیماران می بایست پیش از قرار گرفتن تحت این درمان با یک متخصص پوست و زیبایی مجرب مشورت کنند.

آمادگی جهت پیلینگ شیمیایی پوست

ابتدا باید با متخصص پوست مشورت کنید تا بهترین گزینه درمانی را انتخاب کنید و در مورد هر عاملی که می تواند در لایه برداری اختلال ایجاد کند شما را آگاه کند. به عنوان مثال قبل از لایه برداری شیمیایی باید:

  1. حداقل به مدت 48 ساعت از هیچ نوع رتینول یا داروی موضعی رتین A استفاده نکنید.
  2. به متخصص پوست خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید اطلاع دهید.
  3. حداقل شش ماه از آکوتان استفاده نکرده باشید.
  4. اگر سابقه تاول های تب یا تبخال دارید برای جلوگیری از جوش در اطراف دهان از یک داروی ضد ویروسی استفاده کنید.
  5. از لوسیون های مخصوص برای بهبود درمان استفاده کنید، مانند لوسیون اسید گلیکولیک
  6. برای جلوگیری از تیرگی پوست از کرم رتینوئید استفاده کنید.
  7. یک هفته قبل از لایه برداری، اپیلاسیون، اپیلاسیون یا استفاده از محصولات موبر مو را متوقف کنید.
  8. یک هفته قبل از لایه برداری استفاده از اسکراب و لایه بردارهای صورت را متوقف کنید.

روش پیلینگ شیمیایی پوست

پیلینگ شیمیایی معمولاً در مطب پزشک قابل انجام است. پیلینگ های عمیق تر نیاز بی حسی نیز دارند؛ اما انواع سطحی، نیازی به آن نیست. دفعات درمان بر حسب شرایط هر فرد متفاوت است و نتیجه نهایی اغلب چند ماه بعد از درمان ظاهر می شوند. ماده شیمیایی روی محل مورد نظر که معمولاً تمام صورت است، مالیده می شود. با این کار ترکیبات شیمیایی، لایه برداری را شروع می کنند. ابتدا لایه خارجی پوست که معمولاً شامل پوست مرده است برداشته می شود. سپس ترکیبات شیمیایی شروع به تحریک ساخته شدن سلول های جدید پوست می کنند.

مراقبت های بعد از پیلینگ شیمیایی پوست

خارج از لایه برداری سطحی، لایه برداری شیمیایی نیاز به برنامه ریزی قبلی و زمان استراحت بعد از عمل دارد. افزایش طول عمر نتایج باعث می شود زمان صرف شده ارزشمندتر شود. برای ماندگاری بیشتر نتایج لایه برداری شیمیایی، موارد زیر را انجام دهید:

تمام دستورالعمل های قبل و بعد از درمان را به دقت دنبال کنید. به پوست خود زمان دهید تا کاملاً التیام یابد و مهمتر از همه از لمس صورت خود در زمانی که پوست در حال بهبود است خودداری کنید.

آبرسانی به پوست همیشه مهم است؛ اما حتی بعد از لایه برداری مهمتر. در صورت نیاز چند بار در روز از مرطوب کننده خود استفاده کنید.

قرار گرفتن در معرض آفتاب پوست شما را پیر می کند، حتی پس از لایه برداری شیمیایی. با استفاده از کرم ضد آفتاب روزانه نتایج خود را برای مدت طولانی تری حفظ کنید.

تفاوت لایه برداری شیمیایی و لایه برداری با سایر روشها

در فرآیند لایه برداری شیمیایی اسيدها و آنزيم های خاصی باعث از بين رفتن سلول های مرده می شوند در حقيقت يك سوختگي شيميايی خفيف و كنترل شده در پوست به وجود می آيد و سلول های مرده پس از جدا شدن، جای خود را به سلول های سالم و جوان می دهند.

موارد منع انجام پیلینگ شیمیایی

عوارض پیلینگ شیمیایی

تمامي اقدامات و درمانها داراي درجاتي از خطر مي باشند. در كل هر چه لايه برداري عمقي تر باشد خطر عوارض جانبي و مشكلات بيشتر است. عوارض جانبي بالقوه و مشكلات متعاقب لايه برداري شيميايي شامل:

قیمت پیلینگ شیمیایی

هزینه پاکسازی شیمیایی پوست بسته به تعداد جلسات مورد نیاز، روش لایه برداری و وضعیت پوست افراد دارد.

در صورتی که مایل به تزریق بوتاکس در اصفهان توسط متخصص پوست هستید؛ می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 03136260819 با مطب دکتر عندلیب در ارتباط باشید و هماهنگی های لازم را به عمل آورید.

نسخه اصلی مطلب در چه مواردی از پیلینگ شیمیایی استفاده می شود؟ را در سایت دکتر فاطمه عندلیب بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
با رابطه جنسی مطلوب، سالم بمانیددکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
آیا روش پی آرپی در آرتروز زانو تایید شده استدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
کاربرد رادیوگرافی قفسه سینه (chest x-ray)دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
مقایسه کاشت ابرو به روش SUT با سایر روش هادکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
انواع پروتز پنجه پا چه ویژگی ها و مزایایی دارند؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آتروفی بیضه چیست و چه علائم و عللی دارد؟دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
آیا سرطان کلیه برگشت پذیر است؟دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
تفاوت کلینیک زیبایی با کلینیک تخصصی پوست و موکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت