درمان افتادگی خفیف پلک فوقانی با پلکسر
دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhassanzadeh.netآدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم تلفن مطب : 33246361 - 087
پوست پلک و نواحی اطراف چشم بسیار نازک و حساس است و به دلیل پلک زدن های زیاد در طول شبانه روز فشار بسیاری متحمل می شود. به همین دلیل با افزایش سن، اولین علائم افتادگی در پوست اطراف چشم ظاهر می شود. عوامل محیطی مختلفی مانند سیگار کشیدن ، نور آفتاب و آلودگی هوا نیز باعث آسیب پوست پلک و افتادگی آن می شود.
افتادگی پلک یا پتوز نوعی اختلال در عملکرد پلک است که باعث قرارگیری پایینتر پلک بالایی شده و در مواردی حتی می تواند مردمک یک یا هر دو چشم را بسته و در قدرت بینایی فرد اختلال ایجاد کند. از آنجایی که این عارضه تأثیر زیادی بر زیبایی دارد، افراد زیادی تمایل به برطرف کردن این مشکل دارند. امروزه خوشبختانه با روش های متنوعی چون پلکسر پلک می توان تا حدود زیادی این مشکل را بهبود بخشید. پلکسر یک روش درمانی زیبایی بدون نیاز به جراحی بوده که به خصوص برای رفع افتادگی و لیفت پلک فوقانی چشم استفاده شده و جایگزین مناسبی برای عمل «بلفاروپلاستی» است. طی این روش، سطح پوست توسط دستگاه به صورت نقطه نقطه سوزانده می شود که طی آن بخش هایی از لایه عمقی پوست تبخیر می گردد و در نتیجه منجر به جمع شدن و لیفت پوست می شود.
- یک بیماری در عضله بالابرنده ی پلک ایجاد شده و دچار مشکل شده است.
- افتادگی پلک می تواند ناشی از سنگین شدن پلک به دلیل وجود کیست بزرگ و یا تورم باشد.
- به دلیل افزایش سن، بخشی از عضله بالابرنده ی پلک، ممکن است که از محل اتصال جدا شود.
- گاهی به دلیل حوادثی احتمالی از جمله ضربه، تصادف و آسیب رسی های دیگر عضله یا پلک، آسیب دیده باشد.
- یکی از علل ایجاد پتوز فلج اعصاب پلک نیز می تواند یکی از دلایل افتادگی پلک باشد. این حالت اصطلاحا فلج عصب سوم نیز نامیده می شود.
- استفاده از لنزهای تماسی به مدت طولانی، تروما، جراحی آب مروارید در گذشته و یا انجام سایر جراحی های چشم می توانند از دیگر دلایل بروز افتادگی پلک اکتسابی باشند.
- سندروم مارکوس گان : در این سندروم، پلک افتاده به دلیل بروز اختلال در اعصاب، همزمان با باز شدن دهان، به سمت بالا کشیده می شود. این اختلال در افراد معمولا در کودکان مشاهده می شود و یکی از پلک ها را درگیر می کند. جراحی، راه درمان این اختلال می باشد.
- بیماری های عضلانی برای مثال بیماری میاستنی گراویس و یا بعضی از دیستروفی هایی ماهیچه ای که در عضلات ایجاد می شود، جزو بیماری های شایع عضلانی است که در این دسته قرار می گیرند .
- فلج عصب هم که در واقع ما دوازده عصب مغزی داریم که عصب سوم مغزی، مسئول عصب رسانی به عضله بالابرنده پلک است؛ ولی اگر عصب سوم مغزی به دلیل بیماری مغزی، آسیب به رشته های عصب یا به هر دلیل دیگر آسیب دیده باشد افتادگی پلک از نوع پتوز ایجاد خواهد شد.
- استفاده از بی حس کننده موضعی به جای بیهوشی عمومی
- بدون بریدگی پوست و بدون به جا ماندن اسکار زخم روی پوست
- بدون نیاز به بخیه
- روش بسیار ایمن و کم خطر
- حداقل عوارض جانبی و دوره نقاهت بسیار کم
- روش سریع و آسان، طوری که جمع شدن وسفت شدن پوست به راحتی صورت می گیرد.
- بدون نازک شدن پوست
- صرفه جویی قابل توجه در هزینه
پلکسر روشی عالی برای بهتر کردن شرایط پوست در مناطق خاص نظیر پلک فوقانی است.دستگاه پلکسر، دسته ای دارد که توسط پزشک به کار گرفته می شود. این دسته دارای سری نوک تیز و یکبار مصرف و قابل تعویض می باشد. دستگاه ،تولید پلاسما می کند. پلاسما ماده ای است که خصوصیاتی مابین گاز و مایع دارد. در نتیجه تولید پلاسما، قوس الکتریکی به وجود می آورد و بین نوک دستگاه و سطح پوست جرقه ای شکل می گیرد و بدون آن که نوک دستگاه با پوست تماس پیدا کند، سطح پوست تبخیر می شود و بدین ترتیب بخش اضافی پوست به صورت نقطه ای و ظریف از بین می رود و در نتیجه پوست سفت می شود.
قبل از شروع درمان با پلکسر، پزشک پس از پاکسازی ناحیه مورد نظر، از بی حسی موضعی استفاده می کند. زمانی که پزشک از بی حس شدن پلک شما مطمئن شد، به کمک دستگاه پلکسر دستی در نقاطی که از قبل علامت گذاری شده بود زخم های بسیار ریزی ایجاد می کند. مدت زمان درمان شما با توجه به اندازه ی ناحیه ی مورد نظر می تواند از 20 دقیقه تا 1 ساعت، متغیر باشد. پزشک پس از انجام فرآیند درمان برای شما کرم خاصی را تجویز می کند تا آن را روی پلک هایتان بمالید.
- قبل از مراجعه پوست باید کاملاً تمیز و عاری از آرایش باشد.
- اگر از دارو استفاده می کنید یا مبتلا به بیماری خاص هستید حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
بهتر است پس از انجام این فرآیند، اقدامات زیر را انجام دهید:
- عدم شست وشوی ناحیه درمان شده تا چهل و هشت ساعت و در این مدت به هیچ عنوان استحمام نکنید.
- استفاده از کرم های ترمیم کننده بر روی ناحیه ای که بر روی آن درمان صورت گرفته است. تا چند روز جهت پوشاندن محل زخم های ایجاد شده و محافظت در برابر نور از پمادهایی که پزشک برای شما تجویز می نماید باید استفاده کنید.
- پرهیز از ساییدن و کندن زخم های کراسته شده
- پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب. از تابش و برخورد اشعه آفتاب به پوست خود جلوگیری کنید و برای قرارگیری در مقابل آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید.
- پرهیز از استعمال دخانیات
- استفاده از لوازم آرایشی مخصوص چشم و رفتن به استخر بعد از رفع التهاب و تقریبأ چهارده روز پس از جلسه اشکالی ندارد. تا حدود 7 روز از استعمال هرگونه مواد آرایشی، بهداشتی و شوینده های پوستی در ناحیه تحت درمان باید خودداری نمائيد.
- از کشیدن دستمال مرطوب و کرم های متعدد به ناحیه مورد درمان خودداری فرمایید.
- خانم ها در دوران بارداری و شیردهی
- افرادی که به داروهای بی هوشی و بی حسی حساسیت دارند.
- افراد دارای حساسیت به داروهای عفونی
- افراد دچار بیماری های ویروسی مانند «هرپس»
- افراد مبتلا به دیابت، سرطان و بیماری های خود ایمنی
- افرادی که دارای پلاتین در اندام های داخلی هستند.
- افراد مبتلا به بیماری های غددی مانند «تیروئید»
- افراد دارای التهاب عفونی در موضع مورد نظر
- افراد دارای دستگاه های کنترل کننده ضربان قلب و غیره
روش پلکسر را می توان یکی از ماندگارترین روش های درمانی زیبایی بدون جراحی دانست. در صورت مراقبت های صحیح و تکمیل روند درمان نتایج این عمل بین ۵ تا ۱۰ سال ماندگار خواهد بود.
پلکسر یا پلاسما عوارض خاصی ندارد؛ اما برخی از آنها که بیشتر در افراد، مشاهده می شود به شرح زیر است:
- قرمزی پوست که ممکن است 2 الی 4 هفته نیز باقی بماند.
- شکل گیری سر زخم که تا 1 هفته طبیعی است.
- بروز تیرگی هایی در نواحی اصلاح شده که خود به خود رفع می شوند.
- تورم در ناحیه تحت درمان که حدودا 1 الی 3 روز طول می کشد.
هزینه ها در این روش بر اساس میزان عارضه، تعداد جلسات، میزان مهارت و دستمزد پزشک و تعرفه کلینیک متفاوت می باشد
برای آگاهی از علت زود جذب شدن ژل لب روی لینک کلیک کنید.
نسخه اصلی مطلب
درمان افتادگی خفیف پلک فوقانی با پلکسر را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید