افزایش سن که با آسیب و پیری سلول های بدن همراه است می تواند منجر به افتادگی ابرو و پلک ها شود. هر چه سن افزایش می یابد و پوست و بافت های زیرین آن خاصیت کشسانی خود را از دست می دهند، فاصله ی بین ابرو و پلک نیز کاهش می یابد. این کاهش فاصله می تواند موجب شود تا چهره ی فرد عصبی، ناراحت یا خسته به نظر بیاید. لیفت ابرو بعنوان روشی برای بالابردن جایگاه ابرو و تصحیح محل قرارگیری آن شناخته می شود که سالیانه افراد زیادی به آن نیازمند می شوند.
روش های مختلفی برای لیفت ابرو وجود دارند که بصورت کلی به دو دسته ی روش های جراحی و روش های غیرجراحی تقسیم می شوند. در این مطلب به معرفی روش های غیرجراحی لیفت ابرو پرداخته و مزایا و معایب آنها نسبت به روش های جراحی را بیان خواهیم نمود.
روش های غیرجراحی لیفت ابرو شامل چه مواردی است؟
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی ابرو و چشم را بررسی نموده، مناسب ترین روش لیفت ابرو و پیشانی را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا می نمایند.
روش های غیرجراحی لیفت ابرو شامل تزریق بوتاکس، تزریق فیلر (ژل) و یا هر دو بصورت همزمان است. مهم ترین مزیت این روش ها این است که کمتر تهاجمی بوده و برای انجام آنها نیاز به ایجاد برش در پوست نیست. همین مسئله باعث می شود تا زمان بهبود پس از تزریق بوتاکس یا ژل بسیار کمتر از روش های تهاجمی (جراحی) باشد.
فیلرها موادی ژل مانند هستند که توسط سوزنی به محل مورد نظر تزریق می شوند. ژل ها انواع مختلفی داشته و ممکن است منشا طبیعی یا سنتزی داشته باشند. این مواد در لایه ی درم در زیر پوست تزریق می شوند. با توجه به اینکه تزریق ژل ها می تواند حجم از دست رفته ی بافتی که منجر به افتادگی ابرو شده است را جبران کند بنابراین از این مواد در لیفت ابرو استفاده می شود. تزریق ژل ممکن است در شقیقه یا پیشانی باشد که بسته به وضعیت افتادگی ابرو مشخص می شود.
استفاده از فیلرها یک روش ایمن است با این حال عوارض جانبی مختلفی نیز ممکن است ایجاد شوند. از جمله:
بوتاکس نیز ماده ی شیمیایی است که در دوز بسیار پایین برای جوانسازی پوست استفاده می شود. نحوه ی استفاده از بوتاکس نیز مانند ژل ها است اما مکانیسم عملکرد بوتاکس و وضعیت هایی که بوتاکس می تواند بر آنها موثر باشد با فیلرها متفاوت است. اساس عملکرد ژلها بر ایجاد حجم در بافت است در حالی که بوتاکس با فلج کردن عضلات بصورت موقت منجر به از دست رفتن عملکرد آنها می شود. بنابراین زمانی که بوتاکس تزریق می شود عضلاتی که انقباض آنها منجر به افتادگی ابرو شده است به حالت استراحت در می آیند و در نتیجه افتادگی ابرو رفع می شود.
تفاوت دیگر بوتاکس با فیلرها در لیفت ابرو در مدت زمان تاثیر آن است. تاثیر بوتاکس به مدت 3 تا 6 ماه و گاهی کمتر باقی می ماند و پس از گذشت این زمان وضعیت صورت به حالت قبلی خود باز می گردد بنابراین پس از مدتی لازم است تا تزریق بوتاکس تکرار شود.
بوتاکس می تواند خطوط صورت و چین و چروکی که در اثر انقباض عضلات ایجاد شده اند را رفع نماید.
تزریق بوتاکس فرایندی غیرتهاجمی است و نیازی به برش پوست ندارد
تزریق بوتاکس می تواند با فلج عضلات هدف، از ایجاد چروک پوستی جدید جلوگیری نماید.
درباره کانتوپلاستی، جراحی چشم گربه ای یا چشم روباهی و چشم آسیای شرقی بیشتر بدانید ...
اولین عیب بوتاکس مانند فیلرها، موقتی بودن تاثیر آن است که منجر می شود تا فرد برای داشتن تاثیر دائمی این روش، نیازمند تکرار آن باشد.
گاهی ممکن است فرد پس از تزریق بوتاکس، محل تزریق را ماساژ دهد. این کار به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا ممکن است منجر شود تا بوتاکس به سایر بخش های صورت نیز منتقل شده و فلج موقتی در آن بخش ها را ایجاد کند.
سایر عوارض جانبی تزریق بوتاکس برای لیفت ابرو شامل موارد زیر است:
در موارد نادری نیز ممکن است بوتاکس به سایر بخش های بدن گسترش یافته و منجر به ایجاد علائم شبه بوتولیسم شود. در صورتی که تنگی نفس، مشکل بلع، سستی عضلات و ناتوانی در سخن گفتن ایجاد شود لازم است تا به اورژانس مراجعه شود. برای جلوگیری از رخداد چنین خطراتی می توان از پزشکان باتجربه بهره برد.
امروزه استفاده از بوتاکس و ژل ها در کنار هم به روشی محبوب برای رفع انواع مشکلات پوستی و جوانسازی پوست تبدیل شده است. علت این مسئله خاصیت تکمیل کنندگی این دو روش است؛ به این صورت که ژل ها می توانند مشکلات مرتبط به از دست رفتن حجم بافت و چین های پایدار پوستی را رفع نمایند و بوتاکس نیز می تواند چین های دینامیک که در اثر انقباض عضلات بصورت لحظه ای ایجاد می شوند را از بین ببرند . با این حال مشکل این دو روش این است که موقتی هستند و در صورتی که فرد نیازمند روشی با تاثیر نسبتا دائمی باشد می تواند از روش جراحی برای لیفت ابرو استفاده نماید.
روش های مختلفی برای لیفت ابرو وجود دارند که بصورت کلی به دو دسته ی روشهای غیر جراحی و روشهای جراحی لیفت ابرو تقسیم می شوند. در این مطلب به معرفی روش های غیرجراحی لیفت ابرو پرداخته و مزایا و معایب آنها نسبت به روش های جراحی را بیان خواهیم نمود.
دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی پیشانی و ابرو، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك، درمان انسداد مجراى اشكى اطفال و بالغين، شكستگی هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.