هیدروسل به معنی آب آوردن یا تجمع آب اطراف بیضه ها است. در اطراف همه ارگان های بدن مانند قلب، ریه و ... مقداری تجمع آب، طبیعی است. ولی اگر این تجمع آب، بیش از حد نرمال باشد، مثل زمانی که شکم آب می آورد یا ریه یا مغز و ...، در بیضه هم ایجاد مشکل می نماید.
این مایع اطراف بیضه در حد یک یا دو سی سی است که اگر ترشح آن بیش از این مقدار باشد، یا جذب متناسب با ترشح نباشد، در اصطلاح می گوییم بیضه آب آورده است یا فرد مبتلا به هیدروسل شده است. هیدروسل در کودکان ممکن است همراه با فتق باشد که در این حالت کانالی که بین شکم و بیضه ها است، باز می ماند و معمولاً صبح ها که کودک از خواب بیدار می شود میزان این آب کم است و هر چه به سمت شب می رود، آب اطراف بیضه بیشتر می شود.
بیشتر بدانید: آیا هیدروسل باعث ناباروری می شود؟
هیدروسل معمولاً علائمی جز بزرگی کیسه بیضه و گاهی هم احساس درد در بیضه ندارد. در صورت بروز چنین علائمی، پس از مراجعه به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری ، و معاینه ایشان و در صورت نیاز درخواست سونوگرافی احتمال ابتلا به هیدروسل قطعی می شود. در حین معاینه پزشک، با تاباندن نور به بیضه و در پی آن عبور نور از بیضه، تشخیص به مبتلا بودن شخص به هیدروسل می دهد.
هيدروسل معمولاً برای فرد مبتلا خطری در بر ندارد و نیاز به درمان زمانی ایجاد می شود که فرد به دلیل سنگینی و بزرگی کیسه بیضه و همچنین احساس درد نیاز به درمان داشته باشد. پیرو نگرانی های شدید افرادی که در آنها تشخیص به هیدرسل داده شده است، تاکید می کنیم؛ هیدروسل ایجاد ناباروری نخواهد کرد.
اگر با وجود موارد بالا، فرد مبتلا به هیدرسل اصرار به درمان داشت، جراحی تنها روش درمان هیدروسل است.
همشهریان عزیز، برای بهره مندی از درمان بیماری های کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده می شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.