میکرودرم ابریژن یک فرایند غیر شیمیایی و غیرتهاجمی است که از اسپری میکروکریستال برای برداشتن بیرونی ترین لایه خشک شده و سلول های مرده پوست استفاده می کند و به این ترتیب پوست، جوان تر و سالم تر به نظر می رسد. به علاوه میکرودرم ابریژن باعث تولید یک لایه جدید پوست با سلول های تازه و میزان بالاتری از کلاژن می شود و پوست جدید سفت تر خواهد بود. میکرودرم ابریژن نسبت به درم ابریژن ملایم تر است. درم ابریژن تهاجمی تر بوده و برای درمان خطوط عمیق تر، آفتاب سوختگی های شدید و زخم ها استفاده می شود.
بیمارانی که دارای خطوط و چروک های نازک، لکه های ناشی از افزایش سن، آفتاب سوختگی، نابرابری رنگدانه ها، مشکل در بافت پوستی یا زخم های کوچک هستند، از میکرو درم ابریژن استفاده می کنند.
میکرودرم ابریژن برای افرادی که دچار روزاسه rosacea یا آکنه هستند نیز موثر خواهد بود. اسپری ملایم میکروکریستال می تواند می تواند مشکلات پوستی را برطرف کرده یا بهبود بخشد. این اسپری لایه بیرونی و آسیب دیده پوست را برمی دارد و به سلول های تازه پوستی فرصت نمایان شدن می دهد.
بهترین کسانی که می توانند از این روش استفاده کنند بزرگسالانی هستند که از لحاظ جسمی سالم می باشند و بیماری های پوستی نسبتا جزئی دارند. میکرودرم ابریژن یک روش غیرتهاجمی است که نمی تواند افتادگی پوست یا خطوط عمیق را برطرف کند. این مشکلات با استفاده از روش های دیگری مانند لیفتینگ و سفت کردن پوست با لیزر بهبود پیدا می کنند.
روزاسه rosacea: التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت (معمولاً گونه ها، بینی و پیشانی) که در بزرگسالان بروز می کند و با آکنه متفاوت است.
میکرودرم ابریژن برای برطرف کردن آکنه های پوستی و زخم های ناشی از آکنه استفاده می شود. میکرودرم ابریژن می تواند زخم های جزئی را به طور کامل حذف کرده یا به شدت کاهش دهد. با این حال برای زخم های عمیق ناشی از آکنه میکرودرم ابریژن روش زیاد موثری نخواهد بود.
زخم های عمیق تر معمولا با استفاده از درم ابریژن یا لایه برداری شیمیایی درمان می شوند. میکرودرم ابریژن برای بیمارانی که دارای آکنه های فعال هستند نیز روش موثری خواهد بود. این روش پوست را لایه برداری کرده و منافذ مسدود شده را باز می کند و چربی و جرم از این منافذ خارج می شوند. عمل پاکسازی پوست و از بین بردن سلول های پوستی ممکن است باعث تشدید آکنه شود، بنابراین قبل از انجام این فرایند لازم است با پزشک یا متخصص پوست کلینیک صدف مشورت کنید.
روزاسه نوعی التهاب پوستی مزمن است که منجر به قرمزی و برجسته شدن عروق خونی و التهاب می شود و شبیه به آکنه به نظر می رسد. میکرودرم ابریژن برای کاهش قرمزی ناشی از روزاسه استفاده می شود. با این حال اگر مبتلا به روزاسه هستید و تصمیم به استفاده از روش میکرودرم ابریژن دارید، قبل از هر اقدامی با متخصص پوست مشورت کنید. میکرودرم ابریژن ممکن است تاثیر منفی بر روی روزاسه داشته باشد.
گرچه محدودیت سنی و جنسی برای انجام روش میکرودرم ابریژن وجود ندارد، اما معمولا این روش به افراد بالای 12 سال و افراد کمتر از 65 سال توصیه می شود. بزرگسالان 70 سال ممکن است در صورت استفاده از میکرودرم ابریژن دچار کبودی و خراشیدگی بیشتری در پوست شوند. در سنین پایین هم این روش باید تحت نظر پزشک و متخصص پوست انجام شود.
میکرودرم ابریژن برای افرادی که دارای زخم های عمیق، کلوئیدهای فعال، آکنه، اختلال در سیستم ایمنی و یا دیابت هستند، انجام نمی شود. خانم های باردار نباید میکرودرم ابریژن انجام دهند. افرادی که به تازگی لایه برداری های شیمیایی، مانند تزریق کلاژن، انجام داده اند باید 2 یا 3 هفته منتظر بمانند و پس از آن فرایند میکرودرم ابریژن را انجام دهند.
افراد دارای زخم های عمیق، چین های پوستی در صورت یا دیگر نقص های خفیف یا شدید پوستی هستند، بهتر است از روش های درمانی قوی تر مانند لایه برداری شیمیایی، درم ابریژن و یا صاف کردن پوست با لیزر استفاده کنند.
عوارض میکرودرم ابریژن کم هستند و این روش یک روش بی خطر محسوب می شود. به علاوه میکرودرم ابریژن تنها بر روی بیرونی ترین لایه پوست تاثیر می گذارد. عوارض مربوط به درم ابریژن و لیزر به مراتب از میکرودرم ابریژن بیشتر است که البته اثرگذاری آن دو روش نیز بیشتر است.
عوارض احتمالی میکرودرم ابریژن عبارتند از:
سفتی و تنگی پوست
قرمزی پوست
کبودی پوست
حساسیت
تغییر رنگ پوست
سایش و خراش پوست
خونریزی
کبودی پوست چشم (به ویژه اگر در حال مصرف آسپیرین یا سایر داروهای رقیق کننده خون باشید)
پارگی رگ های خونی نازک
بروز تبخال در اطراف لب
کاشت یا پیوند مو به روشی درمانی گفته می شود که موهای مقاوم به ریزش در بدن یا سر به مناطقی که دچار طاسی و ریزش شده اند، منتقل می شوند. به این روش کاشت موی طبیعی یا پیوند مو می گویند. کلینیک صدف یکی از مراکز کاشت مو در اصفهان می باشد.