شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

انواع کرم های لایه بردار صورت و نحوه استفاده از آنها

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

پوست ما همیشه در حال بازسازی خود است سلول های پوستی پیر، مُرده یا آسیب دیده جدا شده و سلول های پوستی جدید و جوان رشد می کنند تا جایگزین سلول های پیر و از دست رفته شوند. به طور معمول روزانه میلیارد ها سلول پوستی ریخته می شوند و جالب است بدانید که هر دقیقه در هر روز، بین ۳۰ تا ۴۰ هزار سلول پوستی مُرده از پوست ما جدا می شوند.

افزایش سن و خشکی پوست شرایطی را ایجاد می کنند که سلول های پوستی مُرده نتوانند به راحتی از پوست جدا شوند و تجمع این سلول های زائد بر روی پوست می تواند حالت زبری و خشنی به پوست بدهد و به گونه ای منافذ پوستی را مسدود کند که به تشکیل آکنه بزرگسالی منجر شود. به همین علت، استفاده منظم و دقیق از کرم های لایه بردار پوست می تواند به جداسازی سلول های پوستی مُرده کمک کند و شادابی و جوانی را به پوست بازگرداند.

لایه بردار

آنچه در این مطلب میخوانید

انواع کرم های لایه بردار صورت و نحوه استفاده از آنها

کرم های لایه بردار پوستی به دو نوع اصلی تقسیم می شوند:

هر دو نوع این محصولات، صرف نظر از میزان کاربرد و نحوه سازگاری شان با انواع مشکلات پوستی، دارای جوانب مثبت و منفی مختلفی هستند.

لایه بردار

کرم های لایه بردار مکانیکی

لایه بردارهای مکانیکی دارای عناصر ساینده ملایمی هستند که سلول های پوستی مُرده را از سطح پوست جدا می کنند. این نوع از لایه بردارهای پوستی معمولا در قالب اسکراب صورت یا کرم های پاک کننده دارای ذرات ریز و زبر ارائه می شوند. همین که لایه بردار را به آرامی روی سطح صورت و پوست بدن ماساژ بدهید، سلول های پوستی مُرده هم به علت اصطکاک از روی پوست جدا می شوند.

لایه بردار

لایه بردار

این محصولات به طور خاص برای افراد دارای پوست چرب یا مبتلا به آکنه مناسب هستند. واضح است که لایه بردار های مکانیکی باید سلول های پوستی و زوائدی که منافذ پوستی را مسدود کرده اند از پوست جدا کنند، اما شما نباید این محصولات را بیش از حد روی پوست فشار بدهید، چون در این صورت می توانند باعث التهاب پوستی شوند.
با این حال، استفاده از لایه بردارهای مکانیکی به طور کلی می تواند آسیب زا باشد. در واقع دارید لایه بیرونی پوست را سُنباده می زنید!
در مراقبت از پوست لایه بردارها نقش بسیار کلیدی ایفا می کنند. استفاده صحیح از لایه بردار می تواند بسیاری از مشکلات پوست را برطرف کند. از نام اسید درکنار نام لایه بردارها هراسی نداشته باشید. برخی لایه بردارها رفتار بسیار ملایم تری نسبت به بعضی شوینده ها با پوست دارند.

کرم های لایه بردارشیمیایی چگونه کار می کنند؟

کرم های لایه بردار حاوی اسید های ملایمی هستند که هر مانعی را که جلوی سلول های پوستی مُرده قرار گرفته اند و مانع از جداسازی آن ها می شوند را در خودشان حل می کنند. لایه بردارهای شیمیایی در دو نوع AHA و BHA تقسیم بندی می شوند.

انواع حاوی آلفاهیدروکسی اسید (AHA) و انواع حاوی بتاهیدروکسی اسید (BHA) :

۱.آلفا هیدروکسی اسید از مواد غذایی مختلف گرفته می شود، از جمله سیب، انگور و شیر. بعضی از رایج ترین انواع آلفا هیدروکسی اسید ها که نام آن ها را روی برچسب محصولات می بینید، بدین ترتیب هستند:
اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید مالیکو آلفا هیدروکسیا و کتانوئیک. آلفا هیدروکسی اسید، بهترین ماده برای افراد دارای پوست خشک یا پوست ضخیم است.

۲.بتا هیدروکسی اسید به آلفا هیدروکسی اسید شباهت دارد، اما از نظر قابلیت محلول در چربی دارای کیفیت بهتری است و در نتیجه عملکرد بهتری در لایه برداری پوست چرب یا پوست مستعد به آکنه ارائه می کند. بهترین نوع بتا هیدروکسی اسید، اسید سالیسیلیک است. بنابراین، سراغ محصولاتی بروید که نام این عناصر را در لیست مواد تشکیل دهنده داشته باشند:
سالیسیلات، سالیسیلات سدیم، بتا هیدروکسی بوتا نوئیک واسید تروپیک.

لایه بردار

با توجه به رنگ پوست، واکنش پوست در نقاط مختلف بدن و همچنین با توجه به این که کرم های لایه بردار در همه افراد عکس العمل یکسانی ندارند، بنابراین جهت استفاده از کرم های مذکور و مواد شوینده همراه آن، بهترین کار مشورت با یک پزشک متخصص پوست است، چرا که ممکن است عدم استفاده صحیح و به جا از این دارو ها نتیجه عکس به دنبال داشته باشند.

با توجه به این که اغلب لایه بردارهای شیمیایی دارای منشا گیاهی هستند و به طور علمی ساخته شده اند، درصد اطمینان بالاتری برای استفاده به همراه دارند و تا زمانی که آگاهی های علمی لازم جهت استفاده از انواع گیاهان به اثبات نرسیده باشد و داروهای گیاهی مجوزهای لازم جهت مصرف را اخذ نکرده باشند، استفاده از آن ها به صلاح بیماران نیست.

کدام لایه بردار برای کدام پوست؟

پیدا کردن فرمولاسیون مناسب و سازگار با پوست هر فرد، به چند بار آزمون و خطا نیاز دارد. بنابراین، اصلا توقع نداشته باشید که در اولین انتخاب بتوانید بهترین محصول متناسب با شرایط خودتان را پیدا کنید.

براساس دستورالعمل های سازمان غذا و داروی آمریکا (USFDA) شما باید از لایه بردارهای بر پایه آلفا هیدروکسی اسید استفاده کنید که غلظت آلفا هیدروکسی اسید در آن ۱۰ درصد یا کمتر، و pH آن هم ۳.۵ یا بالاتر باشد. لایه بردارهای بر پایه بتا هیدروکسی اسید، با اسید سالیسیلیک در سطح ۱.۵ تا ۲ درصد نیز اثر بخشی مطلوبی دارند. فراموش نکنیدکه استفاده از محصولاتی که قدرت شیمیایی بیشتری دارند، می تواند باعث التهاب پوستی شود.

چه موقع و چه طور از لایه بردار استفاده کنیم؟

لایه بردارها برای استفاده روزانه مناسب نیستند. پس اصلا نباید هر روز از لایه بردارها استفاده کنید. لایه برداری، لایه های فوقانی و بیرونی پوست را از بدن جدا می کند و در نتیجه پوست ما برای بازسازی لایه های فوقانی خودش به گذر زمان نیاز دارد. افراد دارای پوست خشک فقط یک یا دو بار در هفته می توانند لایه برداری را انجام بدهند و اگر پزشک این کار را برایشان ممنوع کرده باشد، نباید به لایه برداری فکر کنند.
با این حال، افراد دارای پوست چرب می توانند لایه برداری را به دو تا چهار بار در هفته برسانند. البته هر فردی، درصورت مواجه شدن با التهاب یا بثورات پوستی بعد از لایه برداری، باید استفاده از این روش را متوقف کند.

نکته مهم دیگری که نباید فراموش کنید، مرطوب سازی پوست بعد از هر بار لایه برداری است.این کار مهم، التهاب ناشی از لایه برداری را تسکین می دهد و از خشک شدن پوست جلوگیری می کند.

غلظت انواع کرم های لایه بردار

کرم های لایه برداری که با غلظت 10 می باشند، بدون تجویز پزشک، در داروخانه ها به فروش می رسد و همه افرد می توانند از آن ها استفاده کنند. ولی کرم های لایه بردار با غلظت 15 حتما می بایست با نسخه پزشک از داروخانه درخواست شود.

اثر کرم های لایه بردار

این محصولات با ایجاد پوسته ریزی سطح پوست و نفوذ به لایه شاخی پوست اتصال بین سلول های مرده را می شکند و باعث ریزش سریع تر آن ها می شود. مصرف صحیح کرم های لایه بردار منجر به جوانسازی پوست، روشن شدن آن و کاهش لکه های تیره پوست می شود. اگر لایه بردارها با کیفیت خوبی تهیه شده باشند و غلظت مناسب داشته باشند و بیمار هم به روش درست استفاده کند معمولا پوست ریزی واضحی دیده نمی شود و ظاهر فرد پوسته پوسته نخواهد شد.

لایه بردار

طرز استفاده کرم های لایه بردار شیمیایی

کرم های لایه بردار شیمیایی ترجیحا در شب استفاده می شوند و نحوه مصرف باید به گونه ای باشد که این کرم ها به دور چشم مالیده نشوند. در ابتدا مقدار بسیار کم استفاده شود و بصورت یک شب در میان.

انتخاب لایه بردار مناسب نوع پوستتان

هر لایه برداری برای هرنوع پوستی مناسب نیست بلكه انواع مختلف پوست به مواد مختلفی برای لایه برداری نیاز دارد. این انتخاب واقعا حیاتی است چون در صورت اشتباه می تواند وضعیت شما بدتر هم بشود.

بهتر است از لایه بردارهایی استفاده كنید كه AHA دارند چون پوست شما فقط احتیاج دارد لایه سلول های مرده از روی تان برداشته شود بنابراین باید از موادی استفاده كنید كه باعث خشكی پوست شما نشوند. بهتر است اگر پوست شما خشک است حتما زیر نظر پزشک لایه بردار مناسب را انتخاب كنید تا دردسرهای بعدی برای شما پیش نیاید.

بهتر است به دنبال لایه بردارهایی باشید كه BHA دارند چون این اسید از سطح پوست و منافذ پوستی لایه برداری می كند، همچنین می توانید هر چند وقت یک بار از یک لایه بردار ملایم مكانیكی استفاده كنید، پیشنهاد می كنیم یک روز در میان از لایه بردار استفاده كنید.

استفاده از لایه بردارهای مكانیكی می تواند آکنه های شما را بدتر كند و بهتر است از لایه برداری كه BHA دارد به طور روزانه استفاده كنید. اگر فكر می كنید پوست شما به یک درمان جدی احتیاج دارد بهتر است با مشورت یک متخصص پوست از رتینوئیدها استفاده كنید.

بهتر است از یک لایه بردار BHA یا یک لایه بردار مكانیكی بسیار ملایم مثل اسكراب های موجود در داروخانه ها استفاده كنید. استفاده از روشی مثل میکرودرم ابریژن نیز می تواند برای پوست های نرمال مفید باشد. بهتر است بعد از لایه برداری از كرم های مغذی استفاده كنید؛ بعد از لایه برداری پوست شما خیلی بهتر مواد مغذی را جذب می كند.

توصیه می كنیم بیش از هفته ای 2 بار از لایه بردار استفاده نكنید. سعی كنید از لایه بردارهایی که حاوی مقادیر زیادی مواد اسیدی هستند (مثل اسیدهایگلیكول) استفاده نكنید یا قبل از خرید از این نوع لایه بردارها، آن را روی قسمت كوچكی از پوست تان تست كنید تا مطمئن شوید به آن حساسیت ندارید. رتینوئیدها نیز بسیار حساسیت زا هستند و برای پوست های حساس مناسب نیستند بهتر است از اسكراب های ملایم و مناسب برای پوست های حساس (هفته ای یکبار) استفاده كنید.

لایه بردارهای مکانیکی دارای عناصر ساینده ملایمی هستند که سلول های پوستی مُرده را از سطح پوست جدا می کنند. این نوع از لایه بردارهای پوستی معمولا در قالب اسکراب صورت یا کرم های پاک کننده دارای ذرات ریز و زبر ارائه می شوند.

مزایای کرم های لایه بردار

لایه برداری

عوارض کرم های لایه بردار

در صورت مصرف بی رویه و بدون نظارت پزشک کرم های لایه بردار می تواند باعث نازک شدن پوست، پوسته پوسته شدن، التهاب و قرمزی و حتی زخم پوست شوند. به دنبال ایجاد تحریک و التهابات پوستی، خشکی پوست و همچنین تشدید رنگ دانه های پوستی، ایجاد لک و حساسیت در برابر نور آفتاب، ایجاد اسکارهای دائمی ، کم رنگی و یا پر رنگی در نواحی مختلف پوست می شود که گاهی این عوارض برگشت ناپذیر هستند.

لایه بردارهای شیمیایی حاوی آلفا هیدروکسی اسید یا بتا هیدروکسی اسید، حساسیت پوست نسبت به نور خورشید را تا مدت یک هفته بعد از هر بار استفاده، افزایش می دهند.

بنابراین، همیشه قبل از این که از خانه خارج شوید، به خوبی پوست را با استفاده از کرم های ضد آفتاب پوشش بدهید. این توصیه همیشگی متخصصان به همه افراد است.

طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
علائم شایع سرطان چه هستند؟دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
هیر فیلر یا پر کننده مو چیست و چه کاربردی دارد؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
لیفت میدفیس با تزریق فیلردکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
چربی های اشتباه می خورید ؟شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
لیپوم یا غده چربی زیر پوست چیست؟دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
زبان مستلزم چه چیزهایی است ؟لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]
دلایل آتروفی بیضه یا کوچک شدن بیضه هادکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
تزریق ژل خط اشک و جوانسازی زیر چشمدکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
آیا من گزینه مناسبی برای درمان کرایولیپولیز هستم ؟شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت