تیرگی های دور چشم و چروک زیر چشم اغلب مربوط به بالا رفتن سن، اضطراب و کم خوابی هستند و یا ممکن است عوامل ارثی در به وجود آمدن آن نقش داشته باشد. چشم های گود و تورفته به طور طبیعی، تیره تر به نظر می رسد. یا اگر رگ های خونی زیر چشم به سطح پوست نزدیک باشند، به دلیل عبور خون از آن ها، ته رنگی مایل به آبی در زیر چشم به وجود می آورند. شفاف بودن پوست هم ویژگی موروثی دیگری است که می تواند باعث بیشتر به چشم آمدن تیرگی های زیر چشم شود.
برای درمان تیرگی های زیر چشم می توان از راه حل های بدون نسخه تا درمان های غیرتهاجمی بهره برد. مثلاً نوعی کرم به نام اسنوکسین (Snoxin) وجود دارد که می تواند پوست را ضخیم و تولید کلاژن را در آن افزایش دهد و تیرگی های چشم را بپوشاند. از محصولاتی مانند رتیتن با درجه ی دارویی A نیز می توان برای رفع چروک دور چشم کمک گرفت تا باعث بهبود کلاژن و ضخیم شدن پوست زیر چشم شوند. میکرودرم نیز یک درمان غیر جراحی، ایمن و آسان برای درمان تیرگی زیر چشم است. همچنین می توان از درمان های تهاجمی تر، مانند تزریق ژل نیز برای رفع گودی و تیرگی زیر چشم استفاده کرد.
بهبود کسانی که از روش تزریق ژل استفاده می کنند ممکن است کمی تورم به مدتی کمتر از ۲۴ ساعت داشته باشند و کمتر از ۱۰ درصد آن ها، بعد از درمان کبودی زیر چشم خواهند داشت.
اگرچه پف زیر چشم اغلب مربوط به کم خوابی است ولی دلیل آن می تواند پیری و افتادگی پوست نیز باشد. زیرا پلک بالایی و پایینی، از پوست، عضله و چربی تشکیل شده اند و با بالا رفتن سن عضلات ضعیف شده و نمی توانند پوست را محکم نگه دارند البته از کارافتادگی طبیعی تولید کلاژن نیز یکی دیگر از دلایل شل شدن و چین و چروک چشم است و نتیجه ی همه ی این ها ، عدم نگهداری محکم ماهیچه و چربی زیر پوست است که در نهایت باعث ایجاد پف در زیر چشم می شوند.
همانطور که سن مان بالا می رود، چربی به درون کیسه های زیر پلک پایینی ریخته می شود. علاوه بر این، تغییر در خاصیت کشسانی پوست و پایین افتادگی بند عضلانی اطراف چشم، همگی بر میزان پف زیر چشم تأثیر می گذارند.
ژل های تزریقی مانند “رستلین” و “ژوویدرم” می توانند در یکدست کردن پف زیر چشمان با ساختارها و استخوان بندی های اطراف گونه مفید باشند. این تکنیک روشی برای پنهان سازی و استتار پف زیر چشم است و می تواند به ترمیم رویه ی پوست ازجمله درمان چروک دور لب و صورت نیز کمک کند ولی نمی توان آن را جایگزینی برای جراحی دانست. این روش می تواند پوست را سفت کند و نمای کلی پلک پایینی اشخاصی را که پوست اضافی یا زائد در زیر چشمان شان دارند، بهبود دهد.
جراحی بلفاروپلاستی هم گزینه ی دیگری برای درمان است. بیماران جوانی که تنها مشکل شان برآمدگی چربی های پلکی است، با برداشتن این چربی ها از داخل پلک شان، پف کردگی زیر چشم شان به طور چشمگیری بهبود می یابد. برای بیماران مسن یا بیمارانی که پوست اضافی یا شلی عضله موجب پف زیر چشم شان شده است، برای جوان سازی این ناحیه باید از بلفاروپلاستی(روشی پیچیده تر که مستلزم برشی در زیر پلک ها است) استفاده کرد. در برخی از بیماران، بهترین نتایج هنگامی به دست می آید که جراحی با روش لیزر ترکیب شود.
به دلیل حرکات مکرر صورت، مثل خندیدن و اخم کردن و چهره در هم کشیدن، ممکن است چند خط شعاعی در گوشه ی بیرونی چشم ایجاد شود، که این خطوط تحت عنوان خطوط پنجه کلاغی شناخته می شوند.علت چین و چروک دور چشم به عامل های مختلفی بستگی دارد. همچنین روش های مختلفی برای درمان خطوط پاکلاغی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. روش دیگر برای رفع چروک دور چشم و صورت، استفاده از روش مزوتراپی است. مزوتراپی صورت با افتادگی و پیری پوست مقابله کرده، چین و چروک ها را بهبود داده و نیز به صورت شما شفافیت و درخشندگی می بخشد.
کرم هایی مثل اسنوکسین و رتین به سفتی پوست کمک می کنند و باعث می شوند این خطوط کمتر به چشم بیایند. هرچند، برای تأثیر بیشتر، بوتاکس راه حل مناسب تری برای درمان چین و چروک دور چشم است، زیرا استفاده از بوتاکس علاوه بر بهتر کردن ظاهر این ناحیه، به دلیل از بین بردن انقباض عضله، اقدامی پیشگیرانه نیز به حساب می آید.
لیزر درمانی
با لیزر می توان ظاهر پوست را نرم و صاف جلوه داد. این کار مثل سمباده زدن میز چوبی است. هنگام درمان چین و چروک زیر چشم با این روش، پوست صورت صاف و نرم خواهد شد.
بهبود
کرم زدن برای رفع چروک زیر چشم نیازی به استراحت و زمان بهبودی ندارد؛ در تزریق بوتاکس احتمال ایجاد کمی کبودی بر روی پوست هست؛ ولی در لیزر درمانی، که مانند دوره بهبود بعد از آفتاب سوختگی است به دو هفته استراحت نیاز است.
گودی های زیر چشم ناشی از کمبود حجم و نیز رابطه آناتومیک بین تخم چشم و کاسه ی چشم است و زیر چشم اغلب در افرادی قابل مشاهده هستند که تخم چشمانی بیرون زده و استخوان های گونه ی ضعیفی دارند.
درمان :
تزریق ژل
از ژل هایی مانند “رستلین” و “ژوویدرم” می توان برای جبران کمبود حجم سطح زیر چشم استفاده کرد.
تزریق چربی
تزریق چربی درمان موفق تری است. چربی را می توان از نواحی دیگر بدن برداشت و آن را در اطراف چشم تزریق کرد. تزریق چربی در اطراف دهان نتیجه ی خوبی ندارد، ولی تزریق آن در اطراف چشم نتایج بسیار خرسند کننده ای دارد. نتایج تزریق چربی دائمی است، این در حالی است که ژل ها تنها چهار ماه دوام می آورند.
بهبود
بعد از تزریق به مدت دو تا سه روز کمی کبودی در محل آن پدیدار می شود. بعد از تزریق چربی، بیماران باید به مدت یک هفته از انجام فعالیت زیاد خودداری کنند، و در روز روی محل تزریق یخ بگذارند و در شب به محل تزریق پماد بمالند. به طور معمول کبودی و تورم بایستی بعد از حدود پنج تا هفت روز بهبود یابد.
اگر چشم ها پنجره های روح هستند، پلک های آویزان را باید پرده های پوششی این پنجره ها به حساب آورد. شل شدن پلک ها به دلیل کاهش کلاژن و کاسته شدن از میزان کشسانی پوست رخ می دهد. وقتی که تولید بسته های کلاژن در پوست کاهش می یابند، نهایتاً در پوست شیارها و چروکیدگی هایی به وجود می آید که باعث پایین افتادگی پلک ها می شوند. این مشکلات می توانند باعث فروافتادگی پیشانی نیز بشوند که این مسئله موجب فشار بر پلک بالایی می گردد.
جراحی بهترین انتخاب شما است. یک جراحی ترکیبی، از جمله لیفت پلک بالایی، لیفت دو طرف پیشانی و پوست اندازی با اسیدتری کلرواستیک که همه ی عوامل به وجود آورنده ی پایین افتادگی پلک ها را اصلاح می کند. اگر روش کم تهاجمی لیفت ابرو، برش پوست پلک بالایی، لیفت غشاء مخاط پلک پایینی و برداشتن چربی و پوست اندازی با TCA 35 درصدی را انجام دهید ، جوانی به صورت شما بازمی گردد.
با افزایش سن، پوست نرمی و انعطاف پذیری خود را از دست می دهد. رنگ رفتگی، خطوط ریز، چین و چروک ، لکه های مرتبط با سن، و افتادگی روی پوست ظاهر می شود و پوست دمق و بی جان جای پوست شاداب و جوان را می گیرد. کلینیک صدف با مجهزترین امکانات آماده ارائه بهترین خدمات در زمینه ی جوانسازی پوست به شما عزیزان در اصفهان می باشد.