ترک های پوستی در اثر کشش پوست و افزایش کورتیزون به وجود می آیند. کورتیزون یک هورمون است که به صورت طبیعی توسط غدد آدرنال تولید می شود. با این حال، وجود مقادیر بیش از حد این هورمون در بدن می تواند سبب از بین رفتن حالت ارتجاعی پوست شود.
پمادها، لوسیون ها و قرص های کورتیکوستروئید با کاهش قابلیت کشش پوست می توانند این ترک های پوستی را به وجود آورند.
سندرم کوشینگ، سندرم مارفان، سندرم اتلر دانلوس و دیگر اختلالات غدد آدرنال به دلیل افزایش مقدار هورمون کورتیزون در بدن می توانند این ترک های پوستی را ایجاد کنند.
ترک های پوستی در برخی موارد شایع تر هستند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد
جنسیت زن
سابقه خانوادگی
بارداری مخصوصا نوزادان بزرگ جثه یا چند قلو
کاهش یا افزایش وزن سریع
اضافه وزن
استفاده از داروهای کورنیسوئید
رشد سریع جسمی در نوجوانان
درمان لیزری یکی از جدید ترین روش های درمان قطعی ترک های پوستی بوده که در کاهش ظاهر این ترک ها موثر است. لیزر های پالسی رنگی و پالسی شدید می توانند ظاهر ترک های پوستی را بهبود بخشیده و تولید کلاژن را در طول زمان افزایش دهند.
این فرایندها توسط یک جراح پلاستیک، زیبایی یا پوست در کلینیک صدف اصفهان انجام می شود. جامعه جراحان پوست آمریکا به کارگیری درمان های لیزری را جهت رفع ترک های پوستی پیشنهاد می دهند. افراد باید از اعتبار و مهارت پزشک معالج خود اطمینان یابند. امکان دارد جهت بهبود ۲۰ تا ۶۰ درصدی ترک های پوستی به حداکثر ۲۰ جلسه درمانی نیاز باشد. ممکن است این جلسات درمانی پر هزینه باشند.
شکم
سینه ها
لگن
پهلو
باسن
ران
مکانیسم این لیزر بدین صورت است که ( به جای تابیدن نور لیزر با شعاع بزرگ در لیزرهای قدیمی ) ستون هایی از نور لیزر با شعاع هایی بسیار باریک در حد میکرون بر روی سطح پوست تابیده می شود لذا مناطقی از سطح پوست (اپیدرم)عملا سالم می ماند و از همین مناطق اشعه نخورده یا سالم هست که ترمیم پوست به سرعت انجام می شود.
در واقع در این نوع لیزر مناطقی از سطح پوست ( فواصل بین نقطه ها ) آسیب نمی بیند و بیشترین نور تابیده شده از این نوع لیزر وارد درم ( با عمق نفوذ حدودا یک تا دو میلی متر) یعنی همان لایه میانی پوست می شود یعنی درست جایی که باید لیزر انجا اثر کند تا بتواند مشکلات فوق را بهبود بخشد چرا که علت اصلی مشکلات فوق خرابی لایه میانی پوست یا همان درم می باشد بطوریکه کلاژن پوست در این ناحیه قرار دارد و تابیدن نور لیزر در این ناحیه باعث تشکیل کلاژن های جدید می شود و بتدرج طی ۲تا ۴ ماه چروک های پوست کاهش قابل ملاحظه ای پیدا می کند و پوست از حالت شلی و افتادگی در می آید و عمق چاله ها و اسکار های بعد از اکنه یا جوش ویا بعد از عمل (جای بخیه) بهبودی قابل ملاحظه ای پیدا می کند.
تعداد جلسات لیزرفراکشنال بین 3 تا 5 جلسه، که هر جلسه ماهی یک بار انجام می شود. بلافاصله بعد از لیزر پوست ملتهب و بروافروخته می شود که با کمپرس یخ یا سرما این التهاب بهتر می شود، 12 تا 24 ساعت بعد از لیزر محل لیزر حالت آفتاب سوختگی پیدا می کند (قهوه ای سوخته) و این حالت طی 3 تا 6 روز با پوست اندازی برطرف می شود، بعد از آن پوست نسبتا شفاف و کمی قرمز ظاهر می شود که این قرمزی خفیف ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد .در 3 تا 6 روز اول که پوست حالت سوختگی دارد در معرض آفتاب مستقیم حتی به میزان کم هم قرار نگیرد. توصیه می شود شخص نیم ساعت قبل از بیرون رفتن به مقدار کافی از ضد افتاب با عیار مناسب استفاده کند. دو هفته بعد از اولین جلسه لیزر پوست نسبتا شفاف و روشن می شود و در صورتیکه شخص کرم های ضد آفتاب خود را خوب استفاده کند با ادامه هر جلسه لیزر (ماهی یک بار) پوست شفاف تر می شود.
اگر پزشک انجام دهنده لیزر تجربه کافی داشته باشد و از مارک خوب لیزر فراکشنال استفاده کند عوارض پوستی مثل لک های قهوه ای یا سفید بعد از لیزر در مقایسه با لیزرهای نسل قدیمی بسیار کم است، البته در مواردی که ترک ها عمیق است و پزشک مجبور است برای تاثیر بهتر از قدرت بالای دستگاه استفاده کند احتمال بروز لکه های قهوه ای بعد از لیزر وجود دارد.
عارضه ی دیگر عفونت پوستی بوده که معمولا دراثرکوتاهی کردن بیماردر بهداشت مناسب شخصی یا درافرادی که دچار نقص سیستم دفاعی بدن بوده یا درحال درمان با کورتون ها وسایر داروهای کاهنده ی سیستم دفاعی بدن هستند، بیشتر دیده می شود.
کلینیک صدف یکی از مجهز ترین مراکز پوست و موی شهر اصفهان می باشد که با استفاده از جديدترين و پيشرفته ترين دستاوردهاي دانش و تکنولوژي در محيطي مدرن و آرام بخش براي ارائه بهترين خدمات درحوزه مزوتراپی به شما عزیزان می باشد.