برخی از انواع آسیب های شایع فوتبال را می توان به کمک عصا یا وسایل و تمرینات تقویتی رفع نمود ولی برای برخی دیگر از آسیب های زانو ممکن است نیاز به جراحی باشد که در این صورت مراجعه به پزشک متخصص زانو اهمیت ویژه ای دارد.
یکی از انواع آسیب زانو در فوتبال مربوط به کشکک می باشد که بخش سپر مانند جلوی زانو است این بخش وظیفه ی حفاظت از مفصل در برابر ضربات خارجی را بر عهده دارد. اگر ضربه ای که در طی فوتبال به آن وارد شود خیلی شدید باشد می تواند سبب شکستگی کشکک شود. علائم شکستگی زانو از این نوع شامل؛ درد و ورم شدید، ناتوانی در راه رفتن، ناتوانی در خم کردن زانو و جمع شدن خون به شکل ملموس در زیر پوست می باشد.
در این نوع از آسیب زانو، معمولا اگر آسیب وارد شده به بخش استخوانی زانو در فوتبال بسیار شدید باشد، رباط های زانو پاره شده و استخوان های آن نسبت به ران جابجا می گردند . خود زانو نیز تغییر شکل پیدا می کند. علائم آن نیز شامل؛ ورم زانو در اثر ضربه، تغییر شکل دادن زانو، درد بسیار شدید، ناتوانی در لمس کردن زانو و اختلالات حسی و حرکتی می باشد.
این نوع از آسیب زانو، که ممکن است در اثر ضربه ی مستقیم و شدید پا به زانو حادث شود، یا ترک افقی در طول کشکک ایجاد می شود و یا شکستگی آن به صورت چند تکه شدن آن خواهد بود. در هر صورت علائم این نوع از شکستگی شامل عدم توانایی در خم کردن زانو و راه رفتن بوده و درد شدید و خون مردگی نیز حس خواهد شد.
آسیب به مینیسک می تواند از نوع داخلی یا خارجی باشد که نوع داخلی همراه با آسیب به رباط بوده و تا حدود پنج برابر نیز شایع تر است. اگر از نوع داخلی باشد معمولا با احساس درد در سمت داخل، قفل شدن زانو ، ضعیف شدن عضله ی چهار سر و درد هنگام چرخش پا همراه است. ولی اگر آسیب از نوع خارجی باشد معمولا با حس درد در سمت خارجی، قفل شدگی زانو، تجمع مایع مفصلی و حس درد هنگام باز کردن مفصل زانو همراه است. نوع دیگر آسیب زانو در بخش مینیسک، از نوع پارگی آن است. معمولا هنگامی پارگی مینیسک اتفاق می افتد که در حین انجام فوتبال زانو تاب بخورد و یا هنگام چرخش روی پاشنه، افراد به یکدیگر برخورد کنند. علائم آن نیز در غالب موارد شامل درد، سفتی ، تورم، قفل شدگی زانو و محدودیت حرکتی است.
در طی ورزش هایی مانند فوتبال امکان دارد رباط های زانو نیز دچار آسیب دیدگی شوند. علل بروز آسیب زانو در بخش رباطی آن می تواند شامل آسیب زانو در دویدن، آسیب بخش تحتانی هنگام زمین خوردن، ضربه به سمت خارجی زانو و ضربه به بخش جلویی زانو باشد. معمولا در اثر این نوع آسیب تورم و قرمزی شدید رخ داده و درد شدیدی نیز احساس می گردد و توانایی خم کردن و عقب و جلو نمودن مفصل زانو سلب می شود.
در ورزش هایی مانند فوتبال که در دسته ی ورزش های تماسی نیز قرار می گیرد، ممکن است تاندون های زانو نیز آسیب ببینند. به طور کلی نقش تاندون ها اتصال عضلات به استخوان می باشد. تاندون های مهمی که در زانو قرار دارند شامل تاندون چهار سر ران و تاندون پاتلا می باشند که به ترتیب سبب اتصال ماهیچه ی چهار سر ران به کشکک و اتصال کشکک زانو به استخوان درشت نی می گردند. از علائم آن نیز می توان به تضعیف و لاغر شدن عضله ی چهار سر ران، جدا شدن کشکک زانو به همراه درد و ورم شدید اشاره نمود.
مراجعه به پزشک متخصص زانو، برای تشخیص و درمان آسیب های زانو لازم است. برخی مصدومیت ها مانند پارگی رباط های زانو نیاز به عمل جراحی دارند که پزشک متخصص با روش های تشخیصی به روز و ابزارهای درمانی مجهز صورت می گیرد.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.