آیا چیزی بهتر از اینکه در انتهای یک روز کار پاهای خود را روی هم انداخته و در کنار خانواده به تماشای تلویزیون بنشینید، وجود دارد؟ با تماشای برنامه های مورد علاقه خود شما گریه می کنید، می خندید و سرگرم می شوید. متاسفانه تماشای تلویزیون برای برخی می تواند تبدیل به میدان جنگ بر سر تنظیم شدت صدا شود. ممکن است وقتی شما به سختی تلاش می کنید که مکالمات را بشنوید خانواده از شما بخواهد که صدای تلویزیون را کم کنید. خوشبختانه شما می توانید این مجادله را با یک تست شنوایی پایان دهید، چه بسا سمعک و تلویزیون بهترین راهکار برای شما باشد.
نشانه های کم شنوایی
آیا می دانید وقتی افراد به 65 سالگی می رسند از هر سه نفر یک نفرکم شنوایی را تجربه می کند؟ و در 70 سالگی فقط 30 درصد افراد می توانند از سمعک بهره بجویند. یکی نشانه های اولیه ی کم شنوایی بالا بردن ولوم تلویزیون است وقتی که خانواده شما صدا را روی 25 درصد می گذارند و شما برای شنیدن مکالمات نیاز دارید که صدا روی 50 درصد باشد.
برخی دیگر از نشانه های رایج عبارت اند از تکرار در حین مکالمه، کاهش ارتباطات اجتماعی و مشکل شنوایی در محیط های خاص. با استفاده از سمعک در زندگی خود می توانید سلامت ذهنی، جسمی و اجتماعی خود را بهبود بخشید. همچنین می توانید صدای تلویزیون را کم کنید تا سایر اعضای خانواده هم بتوانند از تماشای تلویزیون با صدای معقول لذت ببرند.
ویدئوی زندگی همراه با کم شنوایی
تماشای تلویزیون با دستگاه های کمکی
بسته به میزان کم شنوایی شما، چندین راه برای تماشای تلویزیون و درک مکالمات آن وجود دارد. علاوه بر تماشای تلویزیون با سمعک، می توانید از راهکار های زیر نیز استفاده کنید:
اسپیکر پرتابل یا سینمای خانگی: این امکان برای تمام اعضای خانواده است و با اتصال اسپیکر خارجی یا سینمای خانگی به تلویزیون می توانید شدت صدا را برای هر پارامتری تنظیم کنید تا خوب بشنوید حتی بر اساس فیلم یا برنامه مورد علاقه خود می توانید تنظیمات را تغییر دهید. در این حالت برای مثال صدای ماشین را متفاوت تر از مکالمات می شنوید و می توانید با تنظیم مناسب صدا، تجربه ی بهتری داشته باشید.
تقویت کننده ی شخصی: درست مثل اسپیکر شخصی، تقویت کننده ی شخصی نیز صدا ها را افزایش می دهد اما بسیار واضح تر و نزدیک تر. بسیاری از این تقویت کننده ها در اطراف گوش قرار می گیرند، درنتیجه فقط اصوات مخصوص به شما را تقویت می کنند. این دستگاه ها برای کمک به افرادی که می خواهند سمعک تهیه کنند ولی هنوز آمادگی لازم را ندارند، می توانند کمک کننده باشند.
هدفون های بی سیم: این هدفون ها برای همه چیز از تماشای تلویزیون گرفته تا گوش دادن به موسیقی و مکالمه تلفنی می توانند استفاده شوند. هدفون از فناوری بلوتوث برای دریافت صدا ها از منبع خارجی استفاده می کند. اگر خانواده شما اصلا نمی خواهد صدای تلویزیون را بشنود شما می توانید هدفون را روی گوش خود گذاشته و در سکوت مطلق نسبت به اتفاقات محیط اطراف به تماشای برنامه ی تلویزیونی خود بپردازید.
سمعک ها : این بهترین گزینه برای کسانی است که در بسیاری از موقعیت ها کم شنوایی دارند. اگر به نادیده گرفتن کم شنوایی خود ادامه دهید، می توانید بیش از این به شنوایی خود آسیب بزنید به همین دلیل باید به شنوایی شناس مراجعه و شنوایی خود را ارزیابی کنید. تماشای تلویزیون با سمعک بسیار راحت و دلپذیرتر است چون دیگر می توانید مثل سایر اعضای خانواده بشنوید. اخیرا در بازار برخی ازانواع سمعک ها وجود دارند که از فناوری بلوتوث برای اتصال به تلویزیون استفاده می کنند و دقیقا مثل هدفون بی سیم می تواند مستقیما صدای تلویزیون را به گوش شما ارسال کند.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی ها قیمت سمعک و خرید سمعک می توانید این صفحات را مطالعه کنید.
نسخه اصلی مطلب تلویزیون و سمعک را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.