از نظر زیبایی شناسی ، شکل و محل قرار گرفتن ابرو در زنان و مردان با یکدیگر متفاوت است . ابروی مردان برروی لبه استخوانی بالای ابرو یا بلافاصله درمجاورت آن قرار داشته وبه شکل افقی قرار گرفته و قوس بسیار کمی دارد ولی در زنان ابروها بالاتر واقع شده و قوس بیشتری دارند ( که این قوس را می توان به بال مرغان دریایی تشبیه کرد ) . درضمن انتهای ابروی خانم ها (سمت خارجی ) بالاتر از ابتدای آن (سمت داخلی یا سمت بینی ) قراردارد. محل قرار گرفتن بالاترین حد این قوس از نظر زیبایی در خانم ها بسیار مهم است به ویژه اینکه با بالارفتن سن ، ابرو در ثلث خارج خود بیشتر افتادگی پیدا می کند . حال برای رفع این نقیصه می توان از تزریق بوتاکس بهره برد . با تزریق این ماده به داخل عضلات خاصی از یک سوم فوقانی صورت می توان شکل مورد نظر را به ابرو داد. البته برای حصول نتیجه مطلوب ، پزشک باید اطلاعات کاملی راجع به تاثیرات بوتاکس روی عضلات اطراف چشم ، ابرو ، و پیشانی داشته باشد.
کاربرد دیگر بوتاکس در طویل کردن لب فوقانی است . حتما کسانی را دیده اید که موقع خندیدن ، لثه های فوقانی شان ، بیش از حد پیدا می شود. با استفاده از تکنیک های خاص تزریق بوتاکس می توان این عارضه را تا حد زیادی رفع کرد. این کار نیاز به دقت زیاد و تزریق مقادیر بسیار کم در هرنوبت و ارزیابی نتیجه کار ( دوهفته بعد ) دارد. عدم دقت و تزریق مقادیر بیش از حد ، باعث عوارضی همچون پهن شدن زیاد لب فوقانی می شود. این پهن شدگی ممکن است به حدی باشد که مانع دیده شدن دندانهای فوقانی هنگام خندیدن شود . اگر دندان های فوقانی شما موقع خندیدن اصلا دیده نشود ، چنین به نظر خواهد رسید که دندانهای بالایی تان ریخته و نمای ناخوشایندی پیدا خواهد کرد.
در بعضی افراد گوشه لب ها ، به درجاتی ، به سمت پایین آویزان است طوری که همواره قیافه ای خسته یا عصبانی به فرد می دهد. این نقیصه را هم می توان با تکنیک های خاصی از تزریق بوتاکس برطرف کرد. لبخند فرد نیز واضح تر می شود. در این تکنیک ، عدم دقت تزریق کننده می تواند باعث عوارضی مانند برآمدگی بیش از حد لب تحتانی یا اختلال در عمل جویدن غذا شود.در برخی موارد تزریق بوتاکس یک هفته قبل از تزریق ژل یا چربی زیرجلدی یا سیلیکون یا گذاشتن پروتزهای خاص برای زیبایی ، انجام می شود و نتایج خوبی به دست می دهد.
یکی از کاربردهای دیگر تزریق بوتاکس ، در درمان برخی از انواع " تعریق بیش از حد " است . " تعریق بیش از حد " به آن میزان از عرق کردن گفته می شود که فعالیت های روزانه فرد را مختل کند و اصولا دونوع اولیه و ثانویه دارد. نوع ثانویه از بیماری های مختلفی از قبیل پرکاری تیرویید ، پرکاری هیپوفیز ، پارکینسون ، دیابت ، حاملگی ، یائسگی ، مصرف الکل ، مواد مخدر، تب مالت ، آسیب های نخاعی ، برخی از بدخیمی ها ناشی می شود. منظور ما در این بحث ، انواع اولیه آن است یعنی بیمارانی که علت مشخصی برای مشکلشان پیدا نشده باشد. تعریق ممکن است در قسمت های مختلفی از بدن مانند کف دست ، کف پا ، یا زیربغل رخ دهد. حال با تزریق بوتاکس در پوست ناحیه مربوطه ( مثلا زیر بغل یا کف دست ) با بلوک عصبی که ایجاد می کنیم ، مانع تعریق می شویم. معمولا برای کاهش درد حین عمل از تزریق بیحس کننده های موضعی استفاده می گردد . نتیجه این عمل معمولا چهار تا شش ماه باقی می ماند.
تزریق بوتاکس در طی حاملگی و شیردهی یا در مبتلایان به بیماری " میاستنی گراو " و یا حین مصرف داروهایی که اختلال عصبی عضلانی ایجاد می کنند ، ممنوع است .تزریق بوتاکس برای تسکین بعضی از دردها مانند سردردهای میگرنی ، هم با موفقیت به کار رفته است . در این سردردها از بیمار می خواهیم که نقطه ای را که بیشترین درد را دارد مشخص کند . آنگاه بوتاکس را به مقدار مشخص در همان ناحیه تزریق می کنیم. البته تزریق ها باید قرینه انجام شود تا از نظر ظاهری مشکلی پیش نیاید. این روش معمولا به بیش از یک جلسه تزریق نیاز دارد . فواصل بین تزریق ها شش تا ده هفته است. از تزریق بوتاکس برای کاهش دردهایی که گاهی بعد از بیماری " زونا " برجا می ماند ونیز درد محل جوشگاه ها (اسکارها) استفاده شده است.
برای مشاهده عکس های قبل و بعد از عمل اینجا را کلیک کنید.بقیه مبحث " عمل های زیبایی به زبان ساده " را در قسمت سوم (تزریق ژل ) پی بگیرید.