ورزشکاران باید روی استراتژی های سوخت رسانی برای بهبود تنظیم حرارت و تحت تأثیر قرار دادن مکانیسم موجود در مغز در رابطه با خستگی تمرکز کنند. حفظ تعادل مایعات و حجم پلاسما طی ورزش برای ورزشکارانن حیاتی است. این امر را از طربق مصرف مایعاتت مناسب و الکترولیت انجام می دهند. بازیکنان فوتبال آمریکایی در تنظیم حرارت محدود شده اند و این به دلیل استفاده از تجهیزاتی مانند کلاه، محافظ شانه و غیره هنگام ورزش است، این لباس ها باعث گرمای بیشتر، تعریق و از دست دادن آب بدن ۲ لیتر مایعات در ساعت طی تمرین در هوای گرم می شود. متوسط از دست دادن مایعات توسط دوندگان در هوای گرم ۱/۷۵ لیتر در ساعت، بازیکنان تمرین کرده بسکتبال ۱/۶ لیتر در ساعت و بازیکنان فوتبال ۱/۲۵ لیتر در ساعت نشان داده شده است. در هنگام مصرف مایعات، ۱۰۰ درصد میزان مصرف شده جذب نمی شود. بنابراین ورزشکاران توصیه می شود به ۱۲۵ درصد مایعات از دست رفته را مصرف نمایند. کربوهیدرات ها و الکترولیت ها هر دو روی جذب مایعات تأثیر می گذارند.
هر دو به جذب بهینه کمک کرده و از منابع غذایی و نوشیدنی ها می توان آن ها را بدست آورد. از دست دادن الکترولیت ها به ططور خاص سدیم، بسیار متغیر است و می توان محدوده ای بین ۲۰۰-۱/۷۰۰ میلی گرم در لیتر با عرق کردن از دست برود. به طور معمول این میزان بیشتر از آن مقداری است که نوشابه ورزشی در بر دارد. ورزشکاران مستعد گرفتگی عضلانی به طور معمول ۲ برابر یا بیشتر از بقیه ورزشکاران سدیم از دست می دهند. دیگر الکترولیت های از دست رفته در عرق شامل پتاسیم، کلسیم و منیزیم است، که به میزان قابل توجهی کمتر از میزان سدیم و کلرید است. در حالی که الکترولیت ها اهمیت بالایی دارند، ورزشکاران باید در برابر مصرف بالای سدیم نیز هشیار باشند. مصرف بالای الکترولیت ها بایدد همراه با مصرف بالای مایعات باشد. مصرف ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم سدیم در لیتر مایعات توسط کالج پزشکی ورزشی آمریکایی توصیه شده ولی در نوشیدنی های ورزشی این میزان بسیار بالاتر است. ورزشکاران باید در مصرف مقادیر کم مایعات حاوی مقادیر بالای سدیم هشیار باشند زیرا می تواند تأثیر منفی روی ذخیره تعادل مایعات داشته باشند.
ورزشکاران باید قبل از ورزش ۴۷۰-۵۹۰ میلی لیتر از مایعات در ترکیب با کربو هیدرات یا الکترولیت ها به شکل غذا یا نوشیدنی ورزشی ۴۵-۳۰ دقیقه قبل از تمرین مصرف کنند. طی تمرین ۲۴۰-۱۲۰ میلی لیتر مایعات در هر ۱۵ دقیقه باید مصرف کنند مایعات مصرفی باید ترکیبی از الکترولیت ها و کربوهیدرات و آب باشد. مصرف کربوهیدرات طی دوره تمرینات طولانی برای بهینه سازی عملکرد لازم است که ۲۲-۶۰ گرم در ساعت توصیه می شود. سدیم اضافی باید برای ورزشکاران مستعد ابتلا به گرفتگی عضلانی و یا در شرایط بسیار گرم و مرطوب به میزان ۵۰۰-۷۰۰ میلی گرم در لیتر مصرف شود و در فعالیت های شدید این میزان ۵۰۰-۷۰۰ میلی گرم در ساعت می باشد. در موارد شدید مقدار بالاتری از سدیم توصیه می شود.
علاوه بر حفاظت در برابر تنظیمات گرمایی، مکمل های رژیمی معین یا عناصر مغذی می تواند روی دریافت کننده های سروتونین و دوپامین که تنظیم کننده عملکرد مغز در بروز خستگی به ویزه در شرایط گرما هستند تأثیر داشته باشد.
نسخه اصلی مطلب رقابت ورزشکاران در گرما و سرما و توصیه های تغذیه ای (۲) را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.