ساب سیژن عبارتست از آزادکردن چسبندگى هاى بین پوست و بافت همبند زیرین آن که بیشتر براى درمان فرورفتگى جوشگاه (اسکار) هاى عمیق ناشى از جوشهاى جوانى(آکنه) کاربرد دارد. از آنجا که عامل اصلى فرورفتگى پوست درمحل جوشگاه هاى آکنه چسبندگى و فیبروز زیر آن است که موجب کشیده شدن پوست به داخل و فرورفتن آن میگردد. آزادسازى این چسبندگى ها بخش مهم و ضرورى براى درمان اینگونه ضایعات پوستى می باشد.
روشهاى انجام ساب سیژن
١-روش مرسوم :
با استفاده از سوزن نوکور که شبیه نیزه بوده و پزشک بعد از واردکردن آن به بافتهاى زیر پوست و حرکت دادن متناوب آن، اقدام به بریدن بافتهاى فیبروتیک و چسبندگى ها و بعضاً ایجاد خونریزى و هماتوم مى کند.ساب سیژن با این روش، علیرغم اینکه هدف درمان که پاره کردن باندهاى فیبروتیک است را محقق میکند، ولى به علت عوارض ناخواسته مثل کبودى شدید صورت، ایجاد جوشگاه هاى جدید ناشى از ورود خود سوزن نوکور، درد نسبتاً زیاد و گاهى تشدید فرورفتگى و چسبندگى ها و ایجاد لک و تیرگى هاى مقاوم،چندان محبوب و متداول نیست.
٢-روش جدید :
این روش که با استفاده از وسیله ساب سیژن ابداعى توسط آقاى دکتر باریک بین (dr BB subcision device)انجام میشود،تحول اساسى در درمان جاى جوش، جاى زخمهاى وسیع نظیر سالک، چین و چروک هاى عمیق صورت نظیر خط خنده و خط اخم و....، جوانسازى پوست در پوستهاى مسن و دچارچروک هاى وسیع ایجاد کرده است.
این تکنیک ، علاوه براینکه معایب و محدودیتهاى روش مرسوم ( با استفاده ازسوزن نوکور ) راندارد،مزایاى متعددى به شرح ذیل دارد :
نتایج درمانى عالى امکان استفاده درهمه تیپ هاى پوستى مدت زمان نقاهت کوتاه ( ٣-٢ روز ) قابلیت انجام درهمه ى فصول و عدم محدودیت ازنظرمواجهه باآفتاب امکان استفاده همزمان از پیلینگ شیمیایى و لیزرفرکشنال co2 و RF فرکشنال ومیکرودرم ابریژن دریک جلسه همزمان می تواند انجام شود.
چه افرادى کاندید مناسب براى ساب سیژن هستند ؟
افرادمبتلا به جوشگاه هاى عمیق آکنه
افراد با چین نازولبیال (خط خنده ) عمیق
افراد مسن با چین وچروک هاى واضح وآسیب هاى ناشى ازآفتاب
افراد با جوشگاه ( اسکار ) هاى وسیع فرورفته
در آخر ذکر این نکته مهم است که بهترین ومؤثرترین روش درمان جاى جوش به ویژه اگرعمیق باشد؛ ترکیبى ازچندروش درمانى و استفاده از روش هاى تکمیلى مثل لیزردرمانى ،RF و گاهى پانچ (punch elevation) و پیلینگ شیمیایى و... علاوه برساب سیژن خواهدبود، پس بهتر این است که با در نظر داشتن اصل تقدم پیشگیرى بر درمان تلاش کنیم تا قبل ازاینکه جوش به جوشگاه تبدیل شود،آکنه یا جوش را بطورجدى درمان کنیم.