این روش برای اصلاح نزدیک بینی خفیف (کمتر از 4- دیوپتر) به کار می رود و در آن از لیزر استفاده نمیشود. در این عمل دو قطعه هلالی شکل از جنس پلیمر پلاستیک در داخل ضخامت قرنیه قرار داده میشود. این حلقه ها با جابه جا کردن باندهای کلاژنی داخل قرنیه و کم کردن انحناء قرنیه، باعث بهبود دید بیماران نزدیک بین میشود . توجه داشته باشید که در این روش هیچ بافتی از قرنیه جدا نمیشود و این موضوع از مزیت های این روش می باشد. هر چقدر ضخامت حلقه ای که به کار میرود بیشتر باشد مقدار عیب انکساری بیشتری اصلاح میشود. از مزیت های دیگر این روش قابلیت خارج کردن و تعویض حلقه ها است .
کاهش انحنای قرنیه به کمک حلقه های داخل قرنیه (شکل A)
در واقع اثر این روش برگشت پذیر است. برخلاف روش های لیزری در این روش بخش مرکزی قرنیه که محور بینایی است دستکاری نمیشود و شکل طبیعی قرنیه بعد از گذاشتن حلقه کماکان حفظ میشود. در صورتی که به هر دلیلی جراح مجبور به خارج کردن حلقه ها شود تا 3 ماه بعد مجدداً دید بیمار به مقدار اولیه باز میگردد.عمل جراحی گذاشتن حلقه در قرنیه مانند عمل جراحی لیزری زیر بی حسی موضعی انجام میشود. به کمک یک وسیله مخصوص و یا بوسیله لیزر، در عمق 70 درصدی قرنیه کانالی ایجاد میشود و سپس حلقه ها داخل این کانال قرار داده می شوند .
حلقه های داخل قرنیه ای
ابتدا توسط یک دستگاه مخصوص ( راست ) کانالی داخل قرنیه ایجاد می شود و سپس حلقه ها داخل آن قرار داده می شود ( چپ )
حلقه ها باعث ایجاد درد نمی شوند چرا که اعصاب قرنیه در لایه های سطحی تر واقع شده اند. کاندیدهای این عمل باید حداقل 21 ساله باشند و در طول یک سال کمتر از 5/0 دیوپتر تغییر عیب انکساری داشته باشند.در مواردی که قرنیه نازک باشد گذاشتن حلقه میتواند خطرناک باشد. همانگونه که گفته شد این حلقه ها برای موارد نزدیک بینی ضعیف با آستیگماتیسیم کمتر از یک مناسب می باشد.
عوارض این عمل ناشایع است و در 5% موارد ایجاد میشود .عوارض این عمل عبارتند از: کاهش افتراق کنتراست، ایجاد آستیگماتیسم، نورگزایی در محل برش اولیه و التهاب داخل چشمی.با توجه به دقت بالای لیرز، روش گذاشتن حلقه داخل قرنیه برای اصلاح نزدیک بینی چندان فراگیر نشده است. هم اکنون یکی از موارد استفاده آن در بیماران مبتلا به قوز قرنیه است که در برخی از مطالعات نتایج بسیار رضایت بخشی داشته است.
خروج حلقه و عفونت آن از عوارض این عمل میباشد.
جراحی عیوب انکساری بخش اول
جراحی عیوب انکساری بخش دوم
جراحی عیوب انکساری بخش سوم
جراحی عیوب انکساری بخش چهارم
جراحی عیوب انکساری بخش ششم عوارض و خطرات لیزیک
جراحی عیوب انکساری بخش هفتم عوارض و خطرات لیزیک
نتایج لیزیک چیست و چه انتظاری می توان از آن داشت ؟
جراحی لیزری پی آر کی
روش Custom Ablation
روش لازک
جراحی CK
خارج کردن عدسی طبیعی چشم