اختلال شخصیت نمایشی :
- رفتارهای متظاهرگونه ، اشتیاق ها و هیجانهای كوتاه مدت و شدید ، بی ثباتی عاطفی، اتكا به دیگران، رفتارهای پر زرق و برق، آرایش های غلیظ ؛ جلب توجه هسته اصلی همه علائم
مشخصه اصلی
بی ثباتی هیجانی
تحریک پذیری هیجانی
واکنش بیش از حد
غرور و یاوه
رفتارهای بچه گانه
وابستگی
رفتارهای تصنعی که هدفشان جلب توجه و اغوای جنسی ست
افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی(بهانگلیسی: (Histrionic personality disorder (HPD) تحریک پذیر و هیجانیاند و رفتاری پررنگ و لعاب، نمایشی و برونگرایانه دارند. اما علیرغم رفتار متظاهرانه و پر زرق و برقی که دارند، اغلب نمیتوانند دلبستگی عمیقی را به مدت طولانی حفظ کنند.این بیماران، خود را همتای برترینستارههای سینمامیدانند و همواره ستاره متظاهرمجلس بوده، و با دلربایی، جذابیتهای ظاهری، و اغواگری و عشوهگری میکوشند در کانون توجه باشند.
آنان هیجانها و روابطی پرشور، ولی در عین حال سطحی و پیوسته در حال تغییر دارند. آنان مثلاً با فخر فروشی دربارهٔ داشتن سهام سازمانهای بزرگ یا مهارتهای ورزشی یا هنری، میکوشند توجه دیگران را به خود جلب کنند. علایق و نگرشهای آنان به سهولت تحت تأثیر دیگران یا نقشی که هماکنون ایفا میکنند، قرار میگیرد. آنان به سرعت، روابط صمیمانه پرشوری را برقرار میکنند، ولی به سرعت خسته شده و احساس میکنند که قدرشناسی کافی از آنان به عمل نیامده است.
اختلال شخصیت نمایشی
بیماران دچار اختلال شخصیت نمایشی اغلب از احساسات واقعی خود بی خبرند ، لذا تبیین احساسات درونی آنها فرایند درمانی مهمی است. رواندرمانی مبتنی برروانکاوی، درمان موثری است.هدف از معرفی اختلال شخصیت های مختلف کمک به بهتر شناختن علائمی است که در خود یا اطرافیانمان می بینیم .بالا بودن اطلاعات در این زمینه ها کمک می کند تا بتوانیم زودتر زنگ خطر را در روابطمان بشنویم و برای بررسی اقدام کنیم .اما هرگز هدف ما برچسب بیماری زدن بر دیگران نیست چون تشخیص بیماری نیاز به در نظر گرفتن همه جوانب دارد و بر عهده روانپزشک است.