عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن است که حس و حرکت اندام تحتانی را تامین می کند. درد سیاتیک دردی بسیار شدید، تیر کشنده و دوره ای در لگن و پایین کمر است که از ناحیه پشت رانها به کف پا و انگشتان کشیده می شود و با احساس سوزن سوزن شدن، مور مور و گز گز و بی حسی موضعی همراه است. درد معمولا یک طرفه است. علت درد فشار بر عصب سیاتیک به دلیل فتق دیسک کمر و تنگی کانال نخاع است.
اضافه وزن، فشار رحم باردار، فشار سر جنین، افزایش قوس کمر و ورم بارداری تا حدودی با فشار بر عصب سیاتیک همراه است که ممکن است باعث بروزعلائم سیاتیک در خانم باردار در ماههای آخر بارداری شود اما بر خلاف تصور عموم کمر درد و پا دردی که در بارداری بطور شایع دیده می شود هیچ ارتباطی به سیاتیک ندارد. در واقع درد سیاتیک در بارداری شایع نبوده و در صورت بروز آن در یک خانم باردار ابتدا بایستی فشار و پارگی دیسک کمر را رد کرد. در صورتی که درد مربوط به بارداری باشد می توان انتظار داشت که مدت کوتاهی بعد از زایمان از بین برود.
برای کاهش درد سیاتیک در بارداری :
1 - مراقب اضافه وزن خود باشید.
2 - از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
3 - تحرک داشته باشید و از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
4 - کفشی بپوشید که پاشنه آن مناسب بارداری باشد. از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و تخت خودداری کنید.
5 - به هنگام خواب بر روی پهلویی که درد ندارید دراز بکشید. بهتر است زانو هایتان را خم کنید و بالشی بین دو زانو، زیر شکم و پشت خود قرار دهید.
6 - در زمان ایستادن هر از گاهی یک پای خود را بر روی یک بلندی یا پله قرار دهید. در هنگام نشستن نیز پاهای خود را بر روی یک چهار پایه کوتاه قرار دهید.
7 - از کمپرس آب گرم و سرد در ناحیه درد استفاده کنید.
8 - ورزش کنید. نرمش های کششی و یوگا باعث تسکین درد شما می شود. راه رفتن در استخر و شنا هم بسیار مفید است.
9 - فیزیوتراپی، طب سوزنی و کایرو پرکتیک هم می تواند به شما کمک کند.
10 - خوردن استامینوفن هم برای کاهش درد بی ضرر است.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.