آب مروارید از عوامل تضعیف کننده ی سیستم بینایی در میان سالمندان نشان دهنده وضعیت کیفی زندگی فردی است.تخلیه ی اب مروارید یک روش جراحی متداول می باشد بر طبق فرضیه ی متخصصان اگر قادر باشیم پیش رفت اب مرواید را 10سال به تاخیر بیندازیم تعداد اعمال جراحی اب مروارید هر ساله 45درصد کاهش خواهد یافت.تغذیه یکی از روش های امید بخش برای جلوگیری یا به تاخیر انداختن ابتلا به اب مروارید است.
اب مروارید هنگامی ایجاد میشود که پروتئین موجود در عدسی چشم اسیب ببیند و باعث نیمه شفاف و مات شدن عدسی گردد.سه نوع اب مروارید بسته به محلی که پروتئین عدسی را درگیر کرده وجود دارد.هسته ای قشری و زیر کپسولی خلفی.تعدادی از عوامل ایجاد کننده ی اب مروارید را می توان با تغییر در عادات فردی کنترل کرد. این عوامل بازدارنده عبارت اند از ترک سیگار کاهش مدت زمان تماس با اشعه خورشید به وسیله ی استفاده از عینک های افتابی مناسب و کلاه های لبه دار پهن و کنترل سایر بیماری ها همانند دیابت و داشتن رژیم غذایی سالم.
ویتامین Cو :Eانتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و E ممکن است بتوانند نقشی حفاظتی را در برابر ایجاد و پیشرفت اب مروارید داشته باشند.شواهد همچنین حاکی از این است که کاروتنوئید ها که البته انتی اکسیدان نیز هستند ممکن است همین اثر محافظتی را در برابراین بیماری داشته باشند.
- دریافت ویتامینC در رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلائ به اب مروارید همراه است.
- نیاز به عمل اب مروارید در بین زنانی که مکمل ویتامین C به مدت 10سال یا بیش تر استفاده می کردند کمتر بود.
- مکمل ویتامین E که حداقل به مدت یک سال مصرف شود با کاهش خطر شدت یافتن اب مروارید هسته ای در ارتباط می باشند.
لوتئین و زی زانتین :
جزء مواد مغذی موثر علیه اب مروارید هستند.این ترکیبات تنها کاروتنوئید هایی هستند که در عدسی چشم یافت می شوند.
منابع خوب ویتامین C عبارت اند از:
آب پرتغال تازه/اب گریپ فروت تازه/خربزه/گرمک/فلفل سبز خام خرد شده/اب گوجه فرنگی/توت فرنگی/بروکلی خام
منابع خوب ویتامین E عبارت اند از :
بادام/دانه ی افتاب گردان/بادام زمینی/کره ی بادام زمینی/روغن ذرت
منابع خوب لوتئین وزی زانتین عبارت اند از :
کلم پیچ/اسفناج/شلغم/بروکلی/ذرت زرد/نخود سبز/فلفل قرمز/خرمالو/نارنگی