آجیلها یکی از اجزای اصلی سفره ی ایرانیان محسوب میشود . به همین علت در این مبحث به بررسی خواص آجیلها و کالری و مواد مغذی آنها پرداخته ایم .
تخمه ی کدو حاوی مواد مغذی فراوانی است . محافظت از پروستات ،درمان افسردگی ،پیشگیری از پوکی استخوان ،ضدالتهاب طبیعی ،کاهنده ی کلسترول و پیشگیری کننده از سرطان است . تخم کدو حاوی مقادیر بالایی از منیزیم ، آهن، مس، پروتئین و روی است . این ماده ی ارزشمند حاوی فیتواسترول نیز است . فیتواسترولها ترکیباتی گیاهی هستند که باعث کاهش کلسترول و بالابردن سیستم ایمنی بدن میشوند .30 گرم تخم کدو معادل 160 کالری و 6 گرم پروتیین است .
بادام زمینی یکی از منابع غنی ویتامینی و پروتیینی به حساب می آید و در رژیم بسیاری از ورزشکاران و کودکان باید گنجانده شود . کودکان در سنین رشد که وزن گیری مناسبی ندارند میتوانند از کره ی بادام زمینی و خود بادام زمینی به عنوان میان وعده ی خود استفاده کنند . این مغز پر از خاصیت به دلیل ریبوفلاونوییدی که داراست . باعث کنترل چربی خون و بهبود عبور خون از رگها شده و به همین سبب خطر سکته های مغزی را نیز کاهش میدهد .هر ده عدد بادام زمینی حاوی 100 کالری و 5 گرم پروتیین میباشد و 30 گرم کره ی بادام زمینی حاوی 160 کالری میباشد .
سنجد یکی دیگر از تنقلاتی است که معمولا در ایام نوروز در خانه ی ایرانی ها ب وفور یافت میشود. بد نیست بدانید سنجد نیز یکی از بهترین و پر خاصیت ترین تنقلات سفره ی هفت سین به شمار می اید . سنجد حاوی ویتامین ث بالایی است به همین علت خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و یک ضد التهاب بشمار می آید . سنجد یک داروی ضداسهال نیز می باشد و لازم است بدانید که جزو میان وعده های بسیار کم کالری و رژیمی محسوب میشود بطوریکه هر ده عدد از آن فقط 50 کالری دارد ولی در عین حال همان ده عدد سنجد حاوی حدود 6 گرم پروتیین نیز میباشد.