6 . دیوپتر چیست ؟
دیوپتر ، واحد اندازه گیری قدرت انکساری نور است . آنچه به عنوان واحد و درجه نزدیک بینی محسوب می گردد ، در حقیقت شماره چشم و قدرت عدسی عینکی است که برای اصلاح عیب انکساری چشم به کار می رود ، این شماره باید بتواند بهترین دید ممکن را برای فرد ایجاد کند و تصویر واضحی از محیط بر روی شبکیه تشکیل دهد .
7 . تقسیم بندی شدت نزدیک بینی چگونه بر اساس درجه نزدیک بینی انجام می شود ؟
نوع دیگر تقسیم بندی نزدیک بینی بر اساس پاسخ چشم به روش های جراحی است به طوری که:
الف ـ نزدیک بینی خفیف : شامل درجه نزدیک بینی تا 3 دیوپتر است .
ب ـ نزدیک بینی متوسط : شامل درجه نزدیک بینی 3 تا 6 دیوپتر است .
ج ـ نزدیک بینی بالا : شامل درجه نزدیک بینی 6 تا 10 دیوپتر است .
د ـ نزدیک بینی بسیار بالا : شامل درجه نزدیک بینی10 تا 15 دیوپتر است .
ه ـ نزدیک بینی فوق العاده بالا : شامل درجه نزدیک بینی از 15 دیوپتر بیشتر است .
8 . راه های اصلاح نزدیک بینی کدام است؟
در اصلاح نزدیک بینی ، بیش از ده روش نام برده می شود . از میان آنها روش هایی که انجام آنها شایع تر و از نظر عوارض و سیر نتیجه ، شناخته شده تر هستند ، عبارتند از :
1 . اصلاح با عینک
2. اصلاح با لنز تماسی ( کنتاکت لنز )
3. اصلاح با شیوه رادیال کراتوتومی ( R.K ) که امروزه به ندرت انجام می شود .
4. اصلاح به وسیله لیزر اکسایمر به صورت های ( P.R.K ) ، لیزیک ( LASIK ) و لازک ( LASEK ) .
5 . حلقه های داخل قرنیه ( Intra corneal Ring )
6 .لنزهای داخل چشمی در حضور عدسی طبیعی بیمار ( فاکیک ) مانند آرتیزان یا ICL
7 . خارج کردن عدسی سالم و شفاف فرد نزدیک بین
همانگونه که گفته شد روش های دیگری نیز وجود دارد که از نظر نتایج و عوارض دراز مدت هنوز مورد بررسی و ارزیابی می باشند
9 ـ لیزر چیست ؟
لیزر ، نوری با طول موج به خصوصی است که امواج آن به وسیله دستگاه لیزر کاملا هم سو و تقویت گردیده است . بنابراین نور لیزر دارای انرژی خیلی زیاد بوده و قابلیت تمرکز حتی در سطوح بسیار کوچک برای انجام برش های دقیق را دارد .
10 ـ لیزر اکسایمر چیست؟
اکسایمر یا اگزایمر از دو کلمه انگلیسی به معنای مولکول دو اتمی تحریک شده ، گرفته شده است . نور لیزری که از طریق تحریک این دو مولکول ایجاد می شود ، لیزر اکسایمر نامیده می شود . لیزر اکسایمر انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع اتم های تشکیل دهنده نام گذاری می گردد . لیزر اکسایمری که در تراش قرنیه و برای اصلاح نزدیک بینی به کار می رود ، از دو اتم فلوئور و آرگون استفاده می نماید و نور لیزر حاصله ، دارای طول موج 193 نانومتر می باشد . از خصوصیات این لیزر ، قدرت تاثیر زیاد در سطح کوچک و ضخامت بسیار کم است . به طوری که می تواند در سطحی به کوچکی تنها یک میکرون از بافت قرنیه تاثیر خود را بر جای بگذارد .بنابراین ، این نوع لیزر اصولا قدرت نفوذ به داخل چشم را نداشته و تاثیری بر بافت ها و قسمت های داخل چشم ندارد .
11 . تاریخچه استفاده از لیزر اکسایمر در چشم پزشکی چیست ؟
لیزر اکسایمر حدود سه دهه قبل برای ایجاد برش های بسیار دقیق بر روی تراشه های کامپیوتری استفاده شد. در همان زمان نیز ، نخستین تجربیات استفاده از لیزر اکسایمر بر روی چشمانی که فاقد دید کافی بودند ف صورت گرفت . حدود بیست سال پیش ، استفاده از آن به صورت محدود و در چارچوب قوانین مصرف دارو و غذا در امریکا FDA صورت پذیرفت . از سال 1991 مراکز اروپایی استفاده از لیزر اکسایمر را در درمان نزدیک بینی آغاز کرده اند . در ایران نیز از تیر ماه سال 1373 از این روش در دو مرکز چشم پزشکی ، در تهران استفاده شد . در آذر ماه 1376 ( سال 1997 ) FDA استفاده از لیزر اکسایمر را در اصلاح نزدیک بینی تایید کرد . در حال حاضر ، مراکز متعددی در تهران و شهرستان ها برای اصلاح عیوب انکساری از لیزر اکسایکر استفاده می کنند .
ادامه دارد ...
سوالات متداول درباره لیزیک قسمت اول