گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیک یا بتا کاروتن و مقدار کمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، فیبر ، سدیم ، گوگرد ، کمی آهن ، مس و روی نیز هست.. گوجه فرنگی اشتها آور ، برطرف کننده ضعف و خستگی ، تقویت کننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. مصرف آن به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه میشود.. در ضمن گوجه فرنگی برای رفع مسمومیت های مزمن ، بالا بودن اوره و چربی خون ، درمان یبوست ، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به اینکه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است ، خوردن آن در تقویت بینایی ، سلامت پوست و مخاطها بسیار مؤثر است.
گوجه فرنگی دشمن سرطان
گوجه فرنگی نیز مانند هر میوه و سبزی دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لک و سالم داشته باشد و برای نگهداری کوتاهمدت آن حتی تا ۱۵ الی ۲۰ روز نیز یخچال بهترین مکان است ولی برای زمان بیشتر از آن میتوان روش فریز کردن را انتخاب کرد. اگرچه در سالهای اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت میشود ولی به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین برای استفاده از طعم گوجه فرنگی های تابستانه در پخت و پز زمستانی، شما می توانید آنها را ابتدا به صورت ریز خرد کرده یا رنده کنید، سپس بدون روغن در تابهای ریخته و روی اجاق گاز بپزید. پس از آنکه آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبیای پیدا کرد، آن را در یک ظرف یا کیسه فریزر بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید
بینائی را تقویت می کند
گوجه فرنگی منبعی غنی از ویتامین های آ و ث است که به تقویت بینائی کمک می کند و از شب کوری پیشگیری می کند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که مقدار بالای ویتامین آ در گوجه فرنگی به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا ( تباهی لکه زرد، نوعی بیماری چشم ) کمک می کند. به علاوه گوجه فرنگی ریسک ابتلا به آب مروارید را نیز کاهش می دهد. این گیاه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن ، لوتئین و زئازانتین است که از چشمان شما در مقابل صدمه نور آفتاب مراقبت می کند.
ارزش غذایی یک عدد گوچه فرنگی تازه
- کالری / ۲۴
- چربی / ۰ گرم
- چربی اشباع شده / ۰ گرم
- کلسترول / ۰ میلیگرم
- کربوهیدرات / ۵ گرم
- پروتئین / ۱ گرم
- فیبر رژیمی / ۱ گرم
- سدیم / ۶ میلیگرم
- ویتامین سی / ۱۵میلیگرم
- پتاسیم / ۲۹۲ میلیگرم
مضرات گوجه فرنگی :
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می گیرد آنهائیکه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط کنند . بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .