ژل رستیلن انواع مختلفی دارد که در اینجا ما بیشتر درمورد رستیلن ساده بحث می کنیم . قبلا" طی مطلبی دیگر در مورد ژل ژوویدرم توضیح داده بودم . ژل رستیلن هم مانند ژوویدرم از ژل های معتبری است که موفق به کسب تاییدیه FDA شده ( مارس 2005 ) و در امریکا مصرف می شود. خوشبختانه این ژل در حال حاضر در ایران موجود است .اثرات ژل بسته به محلی که تزریق می شود و میمیک صورت افراد ، متفاوت و معمولا بین 6 تا 18 ماه است.
این ژل ساخت کشور سوئد بوده و در بعضی داروخانه های معتبر به قیمت هر سی سی نزدیک به چهارصدهزار تومان به فروش می رسد. بسته بندی آن به صورت جعبه ای حاوی یک سرنگ یک سی سی از پیش پرشده و دو عدد سرسوزن ظریف (G 29) نیم اینچی است. مواد موثر موجود در این سرنگ متشکل از 20 میلی گرم هیالورونیک اسید و 3 میلی گرم لیدوکائین می باشد. این هیالورونیک اسید منشاء حیوانی نداشته و شفاف و استریل است. لیدوکایین موجود در آن به کاهش درد ناشی از تزریق کمک می کند . البته به نظربنده برای تزریق ژل در برخی بیماران و برخی نقاط (مثل لبها ) بهتراست از روشهای دیگر بیحسی مانند بلوک کردن عصب آن ناحیه نیز استفاده شود.
برروی جعبه علاوه برتاریخ انقضای محصول ، برچسبی وجود دارد که « کداصالت» محصول روی آن درج شده . این برچسب توسط زیرمجموعه های سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (سامانه نظارت بر فرآورده های سلامت ) روی جعبه الصاق می شود و جزو اقدامات مفید وزارتخانه جهت جلوگیری از رواج داروهای تقبلی و قاچاق است. برای آشکارشدن «کداصالت» ، ابتدا باید لایه روی برچسب را خراشیده و سپس کد درج شده را از طریق SMS به شماره 20008822 یا تلفن گویای 0216185 یا وب سایت www.ttac.ir ارسال نمایید تا وضعیت سلامت محصول بلافاصله توسط سیستم به طور اتوماتیک به شما اعلام شود.
این فرآورده برای رفع چین و چروکهایی مانند خط خنده ، خطوط ماریونت ، حجیم کردن لب یا رفع گودافتادگی زیر چشم ها مورد استفاده قرار می گیردو باید در لایه میانی درم یا لایه زیرمخاطی لب تزریق شود. در مورد مناطقی از صورت که بافت نرم آن قوام کمتری دارد ( مانند زیر چشم ) باید ژل را در لایه چربی زیرپوست یا نزدیک «پریوست » تزریق کرد. دراین گونه مناطق باید احتیاط ویژه صورت گیرد تا از تجمع بیش از حد ژل (گلوله شدن) جلوگیری شود. از آنجا که این گونه فرآورده ها نباید در عروق خونی تزریق شوند ، همکاران عزیز قبل از تزریق ، آسپیراسیون را فراموش نکنند.
استفاده از این گونه فرآورده ها در کسانی که مبتلا به بیماری های انعقادی خون هستند یا داروهای ضدانعقاد مصرف می کنند ممنوع است.پزشک تزریق کنند بایستی با آناتومی محل تزریق آشنایی کامل داشته باشد تا از آسیب های احتمالی پیشگیری شود . در کسانی که دچار ضایعات تیره پیگمانته پلک تحتانی هستند یا پوست این ناحیه بیش از حد نازک است ، بهتر است تزریق صورت نگیرد . در کسانی که سابقه تبخال در محل تزریق را دارند بهتر است پروفیلاکسی با استفاده از والا سیکلوویر یا ترکیبات دارویی مشابه انجام شود.
درکسانی که انتظار بیش از حد و غیرواقعی از اعمال زیبایی دارند بهتر است این اعمال را انجام ندهیم.اگر این فرآورده ها بیش از حد سطحی تزریق شوند منجر به بروز توده یا آبی رنگ شدن محل تزریق خواهد شد . بیماران لااقل طی روزهای اول بعد از تزریق حداقل تا وقتی که قرمزی و تورم اولیه برطرف نشده ، نباید بیش از حد در معرض آفتاب یا سرمای شدید قرارگیرند . همکاران گرامی مراقب آنچه از آن بعنوان « تصحیح بیش از حد » (overcorrection ) یاد می شود باشند . همه اعمال زیبایی به ویژه تزریق ژل و بوتاکس باید طوری انجام شوند که در نهایت بسیار طبیعی به نظر برسند و با صورت شخص متقاضی هماهنگی داشته باشند.