کم شدن مقادیر برخی از ناقلین عصبی در مغز، از جمله سروتونین و نوراپی نفرین، موجب افسردگی می شود. ساخت این ناقلین عصبی هم به پیش ساز های اسید آمینه و هم به سیستم های آنزیمی ریز مغذی ها ی ضروری ، وابسته است. عادات غلط غذایی، به واسطه ناتوانی در تامین مواد مغذی ضروری برای ساخت ناقلان عصبی مهم، در ایجاد افسردگی نقش دارد. از سوی دیگر، افسردگی خود از طریق اثر بر اشتها، می تواند کمبود انواع مواد مغذی را تشدید نماید. حساسیت های غذایی می توانند در شیمی مغز مداخله کرده سبب تغییر خلق گردند. افراد تند مزاج که تحت تاثیر عادات غذایی تغییر خلق می دهند، باید از نظر حساسیت های غذایی احتمالی بررسی و غذاهی محرک از برنامه غذایی آن ها حذف شود. اگر چه مقادیر کم کافئین خصوصیات خوش خلق کننده دارد، اما در مصرف طولانی مدت و زیاد قهوه و چای پررنگ بیقراری و افسردگی را تشدید می کند.
مکمل های توصیه شده :
فنیل آلانین :
پیش ساز اسید آمینه برای نوراپی نفرین، ناقل عصبی خوش خلق کننده است، باید به همراه 50mg ویتامین B6 دریافت شود. مقدار توصیه شده 3 mg با 500mg در روز شروع و به تدریج تا دوزی که بهبود حاصل شود افزایش دهید.
تریپتوفان :
می تواند سطوح سروتونین مغز را که یک ناقل عصبی خوش خلق کننده است بالا برد باید به همراه 50mg ویتامین B6 خورده شود. مقدار توصیه شده 3-1 g در روز می باشد.
اسید فولیک :
می تواند واکنش های متیلاسیون در مغز را که سبب بهبود خلق می شود افزایش دهد احتمالا در پاسخ به مهار کننده ها برداشت سروتونین را افزایش می دهد. مقدار توصیه شده 5 g -8/0mg در روز می باشد.
ویتامین B-کمپلکس :
کمبود حاشیه ای تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B6 می توانند موجب افسردگی شود. مقدار تویه شده حاوی حداقل 25 تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B6 در روز می باشد.